Predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost

Avtor — 06.02.2017
Finančna uprava RS bo z novim letom prvič pripravila predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost. Vsem zadevnim zavezancem bo FURS obračun odložila v sistem eDavki najkasneje do 10. februarja 2017, prispevke pa je potrebno plačati do 20. februarja 2017.
Predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost

Obracun prispevkov Vir: Freedigitalphotos

Zavezanci so v tem primeru vse samozaposlene osebe in družbeniki. Njim bo FURS najkasneje do sredine februarja v sistem eDavki naložila sestavljen predizpolnjen obračun prispevkov za socialno varnost (POPSV). V kolikor podatki ne bodo pravilni in popolni, ali pa če POPSV dokument do tega datuma ne bo naložen v sistem eDavki, bo moral zavezanec sam opozoriti na nepravilnosti.

            Zavezanec bo moral obrazec OPSVL z opozorilom na nepravilnosti naložiti najpozneje do 15. februarja 2017. S tem obracem mora zavezanec posredotavti tudi vsakovrstno spremembo osnov zaradi uveljavljanja določenih pravic. Med takšne pravice spada uveljavljane bolniškega staža, straštevski dopust in podobno. Spremembo mora sporočiti tudi, če se odloči za spremembo zavarovalne osnove.

            Prispevki za socialno varnost morajo biti ne glede na popolnost podatkov poravnani najkasneje do 20. februarja 2017.

                                                                                                                                  

Vir: http://www.fu.gov.si/davki_in_druge_dajatve/podrocja/prispevki_za_socialno_varnost/?tx_news_pi1%5Bnews%5D=5705&tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=83334205869b9b9b175b4b90f14c86dd

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje