Tudi spletni blogi so lahko zelo profitabilni

John Chow, trenutno eden najbolj popularnih blogerjev, je objavil februarske statistike za njegov osebni blog. V samo 28ih dneh mu je uspelo zaslužiti več kot 7 tisoč dolarjev!
Tudi spletni blogi so lahko zelo profitabilni

John Chow – “spletni mogul”

Kot pravi sam, John bloga ni začel pisati z namenom služenja denarja, vendar si je samo želel prostor, kjer bi lahko pisal o temah s katerimi se dnevno srečuje. Lanskega septembra pa se je odločil, da bo poizkusil ali je res možno nekaj malega zaslužiti s svojim blogom. Začel je z najbolj očitno potezo, Google AdSense, in že prvi mesec zaslužil dobrih 352 ameriških dolarjev. Kar je mimogrede nedosegljivo za večino malih blogerjev! Ko je v naslednjih mesecih dodal še nekaj oglaševalskih virov je bil zaslužek hitro nad tisoč dolarji mesečno. Januarja je zaslužil že neverjetnih 3.440 dolarjev!

Februar je s samo 28 dnevi sicer krajši, ampak ga to ni ustavilo na poti k še višjemu prihodku! V najkrajšem mesecu v letu je kanadčan zaslužil neverjetnih 7.011 dolarjev!

Torej, kako mu je uspelo v šestih mesecih njegov blog pripeljati iz nič do več kot lepe mesečne plače? Glavna stvar je zagotovo vsebina, saj John piše izredno zanimive, koristne in dobro napisane članke o zaslužkih na internetu. Zaradi tega ima tudi čedalje večjo bazo bralcev, ki pa jih tudi izredno dobro monetizira z različnimi oglaševalskimi viri in dobrim ciljanjem oglasov.

V februarju so njegovi prihodki izgledali takole:

  • ReviewMe: $2.250,00
  • Text Links Ads: $1.162,50
  • Partnerska (affiliate) prodaja: $1.005,00
  • Google AdSense: $977,60
  • Vibrant IntelliTXT: $516,98
  • Direktna prodaja oglaševalskega prostora: $400,00
  • AdVolcano: $375,00
  • TTZ Media: $224,17
  • FeedBurner Ads: $99,80
  • Skupaj: $7.011,05

John Chow dot Com

Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje