Uspešno premostite začetne ovire

Mladi podjetniki se pri zagonu podjetij pogosto soočajo z napakami kot so preveliko zadolževanje, slaba raziskava trga ali sodelovanje z napačnimi poslovnimi partnerji. Da bi se izognili podobnim napakam preberite spoznanja podjetnikov, ki so uspešno premostili začetne ovire.
Uspešno premostite začetne ovire

Učite se na napakah. (Vir: gfsbusiness.com)

Mladi podjetniki, ustanovitelji podjetja Greenbulb LLC, ki se ukvarja s prodajo elektronskih cigaret, so se pri zagonu podjetja soočili s številnimi napakami, saj sta njihova prevelika zagnanost in prehiter vstop na trg pripeljala do naslednjih napak:

  • Nezadostna raziskava trga: Ker se niso dovolj podrobno pozanimali o azijskem proizvajalcu, ki so ga izbrali za izdelavo prototipov, so prejeli slabe vzorčne proizvode ter izgubili denar in čas.

 

  • Finančna zmešnjava: Namesto, da bi odprli poslovni račun so uporabljali lasten račun, kar je pripeljalo do računovodske zmešnjave.
  • Zunanje motnje: Dopustili so tudi, da so osebne zadeve in študentke zabave vplivale na njihovo razpoloženje in produktivnost, kar je upočasnilo razvoj podjetja.

 

Vendar pa kljub začetniškim oviram niso obupali, ampak so se z njimi soočli in jih uspešno razrešili. Tako sedaj podjetje uspešno posluje, pred koncem leta pa pričakujejo da bodo njihovi dohodki presegli 100.000 dolarjev. Ostalim podjetnikom zato svetujejo, da naj se z ovirami soočijo, se iz njih nekaj naučijo in to znanje uporabijo za razvoj podjetja.

Podjetniki pa se v začetkih poslovanja pogosto soočajo tudi z napakami, kot so preveliko zadolževanje, sodelovanje z napačnimi podjetji in slabo poznavanje izdelka, previsoke ali prenizke cene proizvodov, najem premalo ali preveč ljudi in nezadostna raziskava trga.

Da bi premostili začetne ovire zato strokovnjaki svetujejo, da:

1. Razpršite tveganje: Ne vložite vsega denarja le v en proizvod in se ne osredotočite le na eno stranko ter se izognite velikemu davku, ki jih lahko v takem primeru povzročijo napake.

2. Se osredotočite na reševanje problemov: Če se npr. proizvajalec izkaže za nekvalitetnega ga zamenjajte.

3. Ugotovite kje ste naredili napako in se preusmerite na pravo pot.

4. Poiščete zunanja mnenja: Drugi podjetniki ali strokovnjaki vam lahko v primeru, da se znajdete v slepi ulici, priskočijo na pomoč.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje