Vabljeni na seminar Podjetni mladi raziskovalci

V Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju v petek, 16. decembra, organizirajo podjetniški seminar za mlade raziskovalce. Na seminarju se boste posvetili podjetniški karierni poti, poklepetali z gostom, ki je uspešno komercializiral svojo inovacijo, in izvedli praktične delavnice.
Vabljeni na seminar Podjetni mladi raziskovalci

Vabljeni na seminar za mlade raziskovalce. (Vir slike: Facebook)

Seminar Podjetni mladi raziskovalci se izvaja mesečno v obdobju od septembra do junija prihodnjega leta in traja 6 ur.

Udeleženci bodo spoznali različne možnosti zaposlitve po končanem doktoratu in pridobili osnovno znanje o komercializaciji inovacije ali podjetniške ideje v lastnem podjetju. Organizatorji vas bodo seznanili tudi s tem, kje in kako pridobiti finančne vire ter kako upravljati z intelektualno lastnino. Od gosta iz prakse boste lahko izvedeli, kakšen je bil njegov začetek, kako krmari med raziskovalnim delom in podjetništvom ter še marsikaj.

V Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju bodo tako v petek, 16. decembra, ponovno organizirali podjetniški seminar za mlade raziskovalce. S slušatelji bodo delali v majhnih skupinah in se posvetili tudi podjetniški karierni poti, ki omogoča raziskovalcu, da ostane v raziskovalnem delu. Poklepetali bodo z gostom, ki je uspešno komercializiral svojo inovacijo v lastnem podjetju, in izvedli praktične delavnice učinkovitega javnega nastopanja.

Seminar se začne ob 8.45 in traja do 15.30.

Kotizacija za seminar znaša 190 € + ddv.

Za mlade raziskovalce, ki fizično ne morejo priti na seminar, so organizatorji uvedli tudi možnost e-izobraževanja preko spletne učilnice.

Prijave so možne na spletni strani.

Predavatelji

Dr. Lidija Honzak je izkušena managerka, mentorica in coachinja. Doktorirala je na Medicinski fakulteti in diplomirala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo. Po doktoratu je ubrala raziskovalno pot. Izkušnje, ki jih predaja start-upom, črpa med drugim tudi iz lastnih start-upovskih izkušenj. Ustanovila je raziskovalni start-up in skupaj s kolegi iz IJS za francosko podjetje L‘Oreal razvila novo negovalno kozmetiko, ki je bila uspešna na trgu nekaj let. Sedaj kot mentorica mladim podjetjem sledi cilju, da bo »drugi Google« prišel iz Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.

Dr. Klemen Grošelj je diplomant Fakultete za družbene vede, kjer je tudi nadaljeval podiplomski študij s pripravo magistrske in nato doktorske naloge. Do leta 2011 se je v svojem znanstveno-raziskovalnem delu ukvarjal predvsem z vprašanji mednarodne varnosti in kriznega upravljanja. Objavil je več deset strokovnih in znanstvenih člankov doma in v tujini. Od leta 2011 dalje dela na Uradu RS za intelektualno lastnino, na področju promocije in razvoja intelektualne lastnine in njene celovite uporabe.

Matej Stevanovič je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist in certificiran coach, na Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju pa skrbi za strokovni razvoj podjetniških idej in podjetniških timov ter osebnostni razvoj nosilcev podjetniških idej. Svetuje podjetniškim skupinam, pripravlja in izvaja delavnice iz različnih podjetniških tematik, organizira krajše in daljše izobraževalne in mreženjske dogodke ter skrbi za nemoteno delovanje start-up podjetij, vključenih v LUI. Ciljna skupina, s katero dela, so študenti, raziskovalci in profesorji Univerze v Ljubljani.

Več informacij o programu seminarja je na voljo na spletni strani. 

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje