Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v gimnazijah

03.11.2017 - 04.12.2017 — MIZŠ
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo razpis za krepitev kompetenc podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v gimnazijah.
Razpis, podjetnost

Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v gimnazijah. (Vir slike: Pixabay)

Razpisna organizacija MIZŠ
Trajanje 03.11.2017 - 04.12.2017
Več informacij

Predmet razpisa

V skladu z Operativnim programom za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020 (OP 2014-2020) Republika Slovenija (RS) v okviru specifičnega cilja »Spodbujanje prožnih oblik učenja ter podpora kakovostni karierni orientaciji za šolajočo se mladino na vseh ravneh izobraževalnega sistema« največ pozornosti namenja krepitvi kompetenc mladih, ki so ključne za izboljšanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti.

V ta namen se želi s tem javnim razpisom razviti in izvajati model prehajanja med izobraževanjem in okoljem, s katerim bi se izboljšale kompetence dijakov v gimnazijah, hkrati pa opolnomočili strokovni delavci v gimnazijah. Javni razpis zasleduje tudi cilje S4, na področju, ki spodbuja sistemske in dolgoročnejše ukrepe znotraj izobraževalnega sistema za pridobivanje ključnih znanj in kompetenc.

Namen razpisa

Namen javnega razpisa je razviti, preizkusiti in implementirati celosten model spodbujanja kompetence podjetnosti (model) v javno veljavnih izobraževalnih programih splošne in strokovne gimnazije, s katerim bi omogočili dijakom prožnejše prehajanje med gimnazijami in okoljem. Za dosego tega namena je bistveno, da se s kompetenco podjetnosti najprej opolnomoči strokovne delavce.

Z modelom želi nato razpisnik opolnomočiti dijake z znanjem, jim zagotoviti čim več praktičnih izkušenj, jih naučiti, kako pridobljeno znanje uporabiti v realnem življenju in kako delovati proaktivno ter samoiniciativno. Tako bodo dijaki po končanem šolanju bolje opremljeni z znanjem, veščinami in spretnostmi, s katerimi bodo učinkoviteje vstopali na trg delovne sile kot samostojni posamezniki. S tem jim bo zagotovljen tudi prožnejši prehod med izobraževanjem in okoljem.

V okviru izvajanja operacije bo zato ključnega pomena, da se zagotovi povezovanje gimnazije z okoljem. Gimnazija bo morala sodelovati z deležniki v okolju in vzpostaviti partnerstvo za zagotavljanje praktičnih izkušenj dijakov, z odpiranjem izobraževanja v okolje. Z modelom se bo tako vzpostavila kultura podjetnosti tako v kot izven šolskega prostora.

Pogoji za sodelovanje

Prijavitelj kot poslovodeči konzorcijski partner in/ali konzorcijski partnerji, ki lahko kandidirajo na javnem razpisu, so:

 • Gimnazije (razvojne in implementacijske): v konzorcij mora biti vključenih vsaj 70 gimnazij;
 • Visokošolski zavodi, ki so izvajali pedagoške študijske programe v študijskem letu 2016/2017 in so vpisani v eVŠ evidenco visokošolskih zavodov;
 • Zbornice, ki so reprezentativne v skladu z zakonom, ki ureja gospodarske zbornice, ali neprofitni zavodi na področju gospodarstva;
 • NVO s področja:
  • prostovoljnih organizacij ali mladinskih organizacij, ki imajo reference na področju spodbujanja podjetnosti v gimnazijah,
  • institucije s področja kulture:
   • javni zavodi na področju kulture in nevladne kulturne organizacije,
   • zasebni zavodi, ustanove in druge nevladne organizacije, ki so registrirane za opravljanje kulturno-umetniških dejavnosti ter za posredovanje kulturnih dobrin v RS;
 • Javne raziskovalne organizacije – raziskovalne institucije, ki imajo reference na področju spodbujanja podjetnosti v gimnazijah;
 • Javni zavodi, ki so v skladu z 28. členom Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja in ustanovitvenimi akti zadolženi za organiziranje nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev in ravnateljev v gimnazijah.

Več informacij o pogojih je na voljo na povezavi.

Vrednost razpisa

Okvirna višina sredstev znaša do 2.700.000,00 EUR.

Rok za oddajo vlog in dodatne informacije

Rok za oddajo vlog za dodelitev sredstev je 4. december 2017 do 12. ure.

Za dodatne informacije lahko pokličete (01) 400-54-52 ali pišete na e-naslov maja.krusic-sega@gov.si. Razpisna dokumentacija je dosegljiva na povezavi.

Drugi razpisi MIZŠ

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje