Nacionalna shema mobilnosti: Delovno-učna izkušnja v Nemčiji

21.12.2017 - 16.01.2018 — ZRSZ
Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje v okviru nacionalne sheme mobilnosti organizira delovno-učno izkušnjo v Nemčiji.
Nacionalna shema mobilnosti

Nacionalna shema mobilnosti: Delovno-učna izkušnja v Nemčiji. (Vir slike: ZRSZ)

Razpisna organizacija ZRSZ
Trajanje 21.12.2017 - 16.01.2018
Več informacij

Ste stari od 18 do 35 let in iščete zaposlitev? Ste brezposelni, se ne izobražujete in se ne usposabljate? Bi želeli z delovno-učno izkušnjo v tujini pridobiti nova znanja in veščine? Vas mika dvomesečno bivanje v Nemčiji? Potem se prijavite na delovno-učno izkušnjo v Nemčiji!

Kdo se lahko vključi v program?

V program se lahko vključijo osebe, ki:

 • predhodno niso bile vključene v program nacionalne sheme mobilnosti;
 • so ob vključitvi v program aktivnosti (ob podpisu pogodbe) dopolnile 18 let oziroma še niso dopolnile 36 let;
 • so brezposelne, se trenutno ne usposabljajo in ne izobražujejo.

Prednost pri vključevanju v shemo imajo mladi, ki so neprekinjeno več kot eno leto brez zaposlitve (dolgotrajno brezposelni) oziroma niso vključeni v formalno izobraževanje.

Časovnica programa

V 2018 bodo v Nacionalno shemo mobilnosti vključili od 20 do 24 udeležencev, ki bodo v sodelovanju z nemškima partnerskima organizacijama napoteni na izvajanje delovno-učne izkušnje k nemškim delodajalcem.

Prvo skupino od 10 do 12 udeležencev bodo na delovno-učno izkušnjo v tujino napotili aprila 2018, drugo skupino 10 do 12 udeležencev pa predvidoma konec avgusta 2018. Program aktivnosti za prvo skupino od 10 do 12 udeležencev nacionalne sheme mobilnosti se bo predvidoma začel izvajati 12. februarja 2018.

Aktivnosti programa

Program aktivnosti traja šest mesecev, razdeljen pa je na tri dele:

1. Udeleženci bodo vključeni v dvomesečno pripravo na mobilnost, ki jo bodo izvajali mentorji v Sloveniji. Priprava bo vključevala jezikovno in kulturno usposabljanje, povezovanje s skupino, ki bo odšla v tujino ter pripravo na zahteve delovnega mesta. Spoznali bodo delovne in življenjske pogoje v Nemčiji. V času vključitve v program aktivnosti bodo imeli udeleženci krite stroške priprave na mobilnost:

 • jezikovni tečaj;
 • kulturno usposabljanje;
 • pripravljalne delavnice in seminarje;
 • mentorstvo;
 • organizacijsko-tehnično podporo.

2. Sledi dvomesečni delovno-učni program v Nemčiji. S svojo skupino bodo udeleženci odpotovali h gostujoči organizaciji v Nemčijo. Organizacija bo za udeležence uredila vključitev v delovno okolje, nastanitev in prostočasne dejavnosti. Organizirana bo tudi podpora mentorjev gostujoče organizacije. Za čas mobilnosti v Nemčiji bodo udeleženci prejeli nadomestilo za potne stroške in dnevno nadomestilo za bivanje.

3. Po vrnitvi v Slovenijo bodo udeleženci mobilnosti z novo pridobljenimi delovnimi in življenjskimi izkušnjami ter kompetencami vključeni še v dvomesečni program, ki vključuje mentorsko podporo.

Kateri stroški so kriti?

V sklopu vključitve v nacionalno shemo mobilnosti bodo udeleženci imeli krite naslednje stroške:

 • jezikovni tečaj;
 • delavnice in seminarje;
 • mentorstvo ter organizacijsko-tehnično podporo;
 • potne stroške v času mobilnosti;
 • dnevno nadomestilo za bivanje v tujini.

Kako se prijavite?

Življenjepis (CV) v Europass obliki (zaželena je fotografija) in motivacijsko pismo v slovenskem jeziku pošljite na matej.molan@ess.gov.si. V življenjepisu obvezno navedite znanje angleškega in nemškega jezika. V motivacijskem pismu opredelite tudi tri delovna področja po pomembnosti, na katerih bi želeli opravljati delovno-učno izkušnjo.

Rok za prijavo je 16. januar 2018 do 23.59.

Več informacij o izkušnji je na voljo na povezavi.

Drugi razpisi ZRSZ

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje