Startup pravnik

Startup pravnik pogosto naleti na primere mladih podjetnikov ali ekip, ki imajo razvito idejo ali produkt in so pred kratkim vstopili na trg z odličnim produktom, zagreto ekipo in rastočo prodajo. Kaj pa, če na podjetje pogledamo s formalnopravnega vidika: je res vse tako, kot mora biti?
Startup pravnik, startup pravo

Startup pravnik je produkt, namenjen podjetjem, ki so stara do 5 let in si bodisi želijo rešiti težave, povezane s pravnimi posli, bodisi razmišljajo vnaprej in želijo postaviti zdrave temelje za poslovanje svojega podjetja v prihodnosti.

Pogosto ne, zato je tu startup pravnik. Zavod mladi podjetnik obstaja že 10 let – in v tem času smo videli marsikaj. Videli smo ustanovitelje podjetij, ki so se zaradi nedorečenosti pri poslovanju grdo razšli, tako z zamerami kot celo s tožbami. Videli smo propade zagonskih podjetij, ki so kmalu po začetku poslovanja in investiciji v celostno grafično podobo, promocijski material in embalažo ugotovili, da je nekdo že registriral njihovo znamko, kar je povzročilo več deset tisoč evrov škode.

Videli smo tožbe nekdanjih zaposlenih, ki so bile posledica slabo definiranih pogodb. Videli smo primere investitorjev, ki so zaradi slabo definiranih pogojev oziroma skritih trikov v pogodbah ustanovitelje sčasoma izrinili iz njihovega lastnega podjetja. Videli smo na tisoče evrov kazni s strani državnih institucij zaradi slabo napisanih pogodb o zaposlitvi ali slabo napisanih pogojev poslovanja …

Videli smo veliko. Zato smo se odločili, da bomo temu napravili konec. Združili smo vse znanje, ki smo ga v tem času nabrali, in pripravili produkt, ki smo ga poimenovali startup pravnik. Gre za produkt, ki je popolnoma prilagojen vašemu podjetju.

Startup pravnik

Startup pravnik je produkt, namenjen podjetjem, ki so stara do 5 let in si bodisi želijo rešiti težave, povezane s pravnimi posli, bodisi razmišljajo vnaprej in želijo postaviti zdrave temelje za poslovanje svojega podjetja v prihodnosti.

S pomočjo desetletnih izkušenj bomo:

  1. opravili analizo obstoječega stanja v vašem podjetju,
  2. ugotovili, na katerem področju je vaše podjetje potencialno ogroženo,
  3. podali predloge za odpravo stanja, ki lahko ogrozi poslovanje vašega podjetja.

Prve tri točke so za vas popolnoma brezplačne.

V naslednji fazi bomo, če se boste tako odločili, na vašo željo skupaj sestavili ponudbo in načrt za postopno odpravo vseh pomanjkljivosti v vašem podjetju in se lotili njihove odprave. Začeli bomo z najbolj perečimi pomanjkljivostmi in jih na vašo željo postopoma in učinkovito odpravili. Ceno naše pomoči bomo določili na podlagi obsega dela.

Potek dela je naslednji:

startup pravnik potek dela

Kakšne so naše reference?

10 let se ukvarjamo z mladimi podjetji. Izvedli smo že več sto individualnih svetovanj s področja davkov, ustanovitve podjetja in prava. Registrirali smo več kot 200 blagovnih znamk in modelov, tako slovenskih kot tudi evropskih in mednarodnih. Sestavili smo več sto pogodb s področja zaposlovanja in razdelitve deležev med družbeniki. Sodelovali smo pri več prodajah podjetij, pri čemer smo poskrbeli za pravno zaščito in pogodbe od začetka do konca.

Več deset podjetjem smo pomagali zaščititi njihovo poslovanje s pripravo dogovorov o nerazkritju informacij. Več deset podjetjem smo pomagali pri pridobitvi delovnih dovoljenj za njihove nove sodelavce iz tujine. Več tujcem smo pomagali pri vstopu na slovenski trg in jim nudili pomoč pri pripravi celotne dokumentacije. Pripravili smo tudi celotno dokumentacijo za investicijo sklada v slovenski startup v vrednosti več sto tisoč evrov.

Po potrebi so nam v pomoč partnerji s področja računovodstva, davčnega svetovanja in financ, odvetniki, notarji, bančniki in strokovnjaki z ostalih področij, ki sestavljajo široko paleto partnerjev, s katerimi smo sodelovali v 10 letih poslovanja.

Navsezadnje tudi Zavod mladi podjetnik velja za uspešno rastoče podjetje, še posebej če upoštevamo panogo, v kateri delujemo, in dejstvo, da skoraj 100 odstotkov naših prihodkov prihaja s trga. Prepričani smo, da lahko s svojimi izkušnjami pomagamo tudi vašemu podjetju.

Mnenje uporabnika produkta
Z mladim podjetnikom Mali junaki že dalj časa uspešno sodelujemo. Skupaj smo uspešno uredili registracijo dveh blagovnih znamk na področju Slovenije in tujine. V izjemno pomoč so bili predvsem pri usklajevanju investitorskih pogodb, pri čemer je bilo ključnega pomena medsebojno zaupanje v kombinaciji s premišljenim in hitrim usklajevanjem želja. Predlagane rešitve so vedno strukturirane in jasne, hkrati pa je dodatna razlaga vedno na voljo. Rado Daradan, Mali junaki

Kdo vam bo pomagal?

Borut Borštnik

Borut Borštnik je direktor in soustanovitelj Zavoda mladi podjetnik. Študiral je družboslovno informatiko, med študijem pa se je preusmeril v podjetništvo oziroma konkretno v delo z zagonskimi podjetji. Mladim podjetjem pomaga predvsem na področjih poslovanja na spletu in spletne promocije pa tudi razvoja novih produktov.

V zadnjih letih se osredotoča na pripravo izobraževalnih programov, ki so namenjeni podjetnikom začetnikom, s poudarkom na vitkih in drugih metodologijah, trženju in postavljanju trdnih temeljev za zdravo rast podjetja.

Pred pričetkom sodelovanja lahko na vašo željo podpišemo dogovor o nerazkritju informacij. Zaradi specifičnosti produkta in časovne zahtevnosti tovrstnega dela bomo sprejeli le dve podjetji na mesec.

Smo vas prepričali? Ne čakajte in se prijavite na pregled startup pravnika s pomočjo spodnjega obrazca.