Elektronski transakcijski račun (e-TRR)

Elektronski transakcijski račun (e-TRR) je namenjen družbenikom, ki želijo odpreti tekoči račun z namenom vplačila ustanovnega kapitala podjetja in notarjem, vstopnim točkam VEM ter sodnikom za pridobitev potrdila o vplačanem kapitalu družbenikov.
Elektronski transakcijski račun (e-TRR)

Elektronski transakcijski račun (e-TRR) (slika: sxc.hu).

Kaj je e-TRR?

e-TRR je spletna aplikacija, ki fizičnim oz. bodočim pravnim osebam omogoča odpiranje začasnega depozitnega računa za vplačilo ustanovnega kapitala družbe. Družbenik tako vse postopke odpiranja začasnega depozitnega računa lahko opravi sam preko aplikacije e-TRR.

Kvalificirano digitalno potrdilo

Družbeniki se lahko prijavijo v portal e-TRR z uporabo enega izmed kvalificiranih digitalnih potrdil overiteljev SIGOV-CA ali SIGEN-CA, POŠTA®CA, AC-NLB in HALCOM CA.

Vstop v portal e-TRR

  • Družbeniki vstopijo v portal preko vstopa za družbenike.
  • Referenti na točkah VEM in notarji pa vstopijo v portal preko vstopa za referente.

Kakšen je postopek v primeru večosebne družbe?

Družbenik oziroma družbeniki v primeru večosebne družbe z omejeno odgovornostjo oddajo vlogo za odprtje depozitnega računa. Banka odpre depozitni oziroma začasni transakcijski račun, na katerega družbeniki nakažejo osnovni kapital. Banka izda elektronsko podpisano potrdilo o vplačanem kapitalu. Potrdilo o vplačanem kapitalu družbenik potrebuje za oddajo predloga za vpis v sodni register.

Kakšen je postopek v primeru enoosebne družbe?

V kolikor družbenik ustanavlja enoosebno družbo z omejeno odgovornostjo, lahko ta postopek izvede prek portala e-VEM, za ustanovitev ostalih vrst družb pa postopek ustanovitev opravi na vstopni točki VEM ali pri notarju.

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje