Kdo smo in kaj delamo

Zavod mladi podjetnik je vstopna točka v svet podjetništva. Naše poslanstvo je informiranje potencialnih, bodočih in mladih podjetnikov. Pri nas lahko najdete relevantne informacije od faze ideje do njene realizacije na trgu. Na tej strani si lahko ogledate tudi ekipo, ki skrbi za delovanje naše organizacije.
mp ekipa2

Zavod mladi podjetnik je vstopna točka v svet podjetništva. Aktivnosti zavoda temeljijo na vodilnem podjetniškem portalu mladipodjetnik.si, ki je trdna podlaga za vse ostale aktivnosti. Naša ciljna publika so mladi podjetniki, pri čemer se ne omejujemo na leta. Mladi podjetnik je za nas nekdo, ki se je odločil, da bo svojo kariero začel ali nadaljeval na samostojni podjetniški poti in posledično potrebuje marsikatero informacijo s katero je možnost uspeha večja, pot pa hitrejša.

Poslanstvo in vizija

Osnovno poslanstvo Zavoda mladi podjetnik je širiti glas o podjetništvu med mladimi oziroma vsemi tistimi za katere lahko podjetništvo pomeni zanimivo karierno pot. Informiramo, pomagamo, svetujemo, povezujemo, razglašamo. Verjamemo, da je podjetništvo lahko za marsikoga prelomna življenjska odločitev, ki omogoča uresničevanje posameznikovih talentov in idej in tako poveča kakovost njegovega življenja.

V naši 5-letni viziji je vzpostavitev večjega centra za razvijanje podjetniških idej, ki bo na enem mestu vseboval coworking prostor, pester nabor izobraževanj iz področij, ki so relevantna startupom ter celotno paleto podpornih storitev, ki jih mladi podjetnik potrebuje na svoji poti. Gre za aktivnosti, ki jih v določeni meri že sedaj opravljamo v okviru MP hub.

Delovanje Zavoda mladi podjetnik

Osnova našega delovanja je portal mladipodjetnik.si, ki ga mesečno obišče okoli 100.000 različnih obiskovalcev. Portal nudi informacije v fazi:

 • kreiranja in testiranja ideje,
 • ustanovitve podjetja,
 • po ustanovitvi podjetja.

Podpora informiranju prek portala so naša podjetniška izobraževanja. Ta so namenjena tako začetnikom v fazi kreiranja in testiranja ideje, tistim, ki so v fazi ustanavljanja podjetja, kot tudi tistim, ki potrebujejo znanje s področja prava, marketinga, prodaje in podobnih tem, ki se kot pereče pojavijo ob rasti podjetja.

Določen del aktivnosti zavoda v zadnjem času poteka v okviru projekta SIO, ki poteka v okviru agencije SPIRIT Slovenija. V okviru programa startupPlus+ v zadnjih letih v veliki meri sodelujemo tudi s Slovenskim podjetniškim skladom.

Celotna paleta podjetniških storitev

Zavod mladi podjetnik nudi celotno paletno storitev za podjetnike in podjetja. Od najema prostorov v coworking pisarni in najema virtualne pisarne, svetovanja pred ustanovitvijo podjetja, pravnega svetovanja, pomoči pri registraciji blagovne znamke, do nudenja davčnih ter računovodskih storitev.

Poleg formalnih izobraževanj je čedalje več poudarka tudi na neformalnem druženju podjetnikov. To poteka ob neformalnih večerih članov MP pisarne in partnerjev Zavoda, občasno pa organiziramo tudi druženje podjetnikov, ki smo ga poimenovali MP pivo.

Ideje za storitve, vsebine ter vse ostale aktivnosti prihajajo iz strani koristnikov naših storitev, obiskovalcev spletnih strani, dogodkov ter druženj. Na ta način kar najbolj ostajamo v stiku s podjetniki. Nudimo informacije, ki jih iščejo, rešujemo težave, ki so najbolj pereče.

Podjetniška pot je polna preprek, nepredvidljivih trenutkov ter učenja. Z veliko mero potrpežljivosti, znanja ter odlično ekipo se trudimo, da se naše storitve in aktivnosti iz leta v leto izboljšujejo in na ta način skrbimo za lažje pogoje za vstop v svet podjetništva.

Ekipa Zavoda mladi podjetnik

Borut Borštnik

Borut Borštnik, soustanovitelj in direktor Zavoda mladi podjetnik

Borut mesto direktorja Zavoda mladi podjetnik zaseda od leta 2009. Že od takrat se aktivno ukvarja s podporo in svetovanjem mladim podjetjem in podjetnikom v začetnih fazah na različnih področjih. Ukvarja se predvsem s področji ocenjevanja uresničljivosti poslovne ideje, reševanja pravnih in birokratskih preprek, marketinškim nastopom na trgu in finančnimi projekcijami v prvih fazah zagona podjetja.

V delu za Zavod mladi podjetnik je postavil program in soorganiziral preko 500 podjetniških predavanj, izobraževanj, okroglih miz in druženj ter postavil programe MP šole, MP coworkinga, podjetniški vikend v evropski prestolnici, izbor mladega podjetnika leta, NLB podjetni, HardwareSTART in druge. Prav tako je v zadnjih 10 letih izvedel več 1000 ur mentorskih izobraževanj v okviru različnih podjetniških programov ter napravil vrsto analiz trga, poslovnih načrtov ter digitalnih strategij.

V letih 2018 do 2021 se je Borut v veliki meri ukvarjal s svojo veliko strastjo: s področjem nepremičnin. Od iskanja primerne nepremičnine na trgu, do oblikovne zasnove in kasnejše gradbene prenove iz katere je nastal najsodobnejši coworking prostor v Sloveniji MP hub.

Borutove zadolžitve v Zavodu mladi podjetnik:

 • programski vodja izobraževanj ter ostalih vsebin
 • postavljanje strategije za razvoj in delo zavoda
 • vodenje financ ter pridobivanje sredstev za izvedbo aktivnosti

Elektronska pošta: borut.borstnik (at) mladipodjetnik.si

Tel.št.: 031 857 940

Maja Fortuna, vodja projektov v Zavodu mladi podjetnik

Maja Fortuna se je Zavodu mladi podjetnik pridružila leta 2008 v okviru dijaškega in študentskega dela, kjer je sprva izkušnje pridobivala predvsem kot piska novic. Sčasoma je prevzemala čedalje več nalog v podjetju, med drugim tudi na področju optimizacije spletne strani mladipodjetnik.si ter odpiranje podjetij v okviru naše SPOT točke. V zadnjem času se Maja fokusira na izvajanje projektov, ki jih izvajamo v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom.

Majine zadolžitve v Zavodu mladi podjetnik:

 • vodja projektov v okviru Slovenskega podjetniškega sklada
 • vodja SEO oddelka
 • ustanavljanje podjetij v okviru SPOT točke
 • urejanje portala Mladipodjetnik.si
 • organizacija dogodkov

Elektronska pošta: maja.fortuna (at) mladipodjetnik.si

Tel.št.: 051 350 489

Maruša Petrovčič, vodja SPOT točke in virtualne pisarne

Maruša se je Mlademu podjetniku pridružila leta 2021. Danes
je vodja SPOT točke, kjer pomaga in svetuje našim strankam
pri odprtju podjetij.

Marušine zadolžitve v Zavodu mladi podjetnik:

 • vodja SPOT točke
 • vodja virtualne pisarne
 • pisanje podjetniških novic
 • predavanje na MP podjetniških dogodkih

Elektronska pošta: marusa.petrovcic (at) mladipodjetnik.si

Kdo so soustanovitelji Zavoda mladi podjetnik?

K nastanku Zavoda mladi podjetnik so v začetnih letih delovanja v veliki meri pripomogli soustanovitelji, ki v zavodu niso več aktivni:

 • Egon Ravbar, soustanovitelj
 • Dejan Murko, soustanovitelj
 • Nejc Zupan, soustanovitelj
 • Matej Merljak, soustanovitelj

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje