Kdo smo in kaj delamo

Na tej podstrani si lahko ogledate, kateri so bili glavni razlogi za nastanek Zavoda mladi podjetnik, kaj je naše poslanstvo ter kdo so člani ekipe, ki skrbijo za njegovo delovanje.

Glavni razlog za nastanek našega podjetniškega portala se je skrival v birokratski neprijaznosti države, pomanjkanju ustreznih informacij glede ustanovitve podjetja ter slabega povezovanja med mladimi podjetniki.

Naše poslanstvo je širiti glas o podjetništvu med mladimi oziroma vsemi tistimi za katere lahko podjetništvo pomeni zanimivo karierno pot. Informiramo, pomagamo, svetujemo, povezujemo, razglašamo.

Od svoje ustanovitve naprej Zavod mladi podjetnik lepo raste. Doseg portala se iz leta v leto povečuje, krepi se forumska skupnost, povečuje se število naročenih na brezplačne e-novice, povečuje se število oboževalcev na Facebooku ter sledilcev na Twitterju.

Postajamo tudi vsebinsko čedalje močnejši. Število objavljenih novic, dogodkov ter reportaž narašča iz leta v leto. Povečuje se tudi število strokovnih člankov na portalu. Krepi se število izobraževanj. Pretežni del je še vedno brezplačen, hkrati pa pripravljamo čedalje več poglobljenih, specializiranih izobraževanj, ki so na voljo za racionalno plačilo. Med njimi je MP šola, poudarek pa je tudi na individualnih svetovanjih.

Širitev zavoda

V zadnjih letih se širimo tudi na ponujanje lastnih storitev: od najema prostorov v coworking pisarni in najema virtualne pisarne, svetovanja pred ustanovitvijo podjetja, pravnega svetovanja, pomoči pri registraciji blagovne znamke, do nudenja davčnih ter računovodskih storitev.

Poleg formalnih izobraževanj je čedalje več poudarka tudi na neformalnem druženju podjetnikov. To poteka ob neformalnih večerih članov MP pisarne in partnerjev Zavoda, v letu 2013 pa smo pričeli tudi z druženjem, ki je odprte narave in ki smo ga poimenovali MP pivo.

Ideje za storitve, vsebine ter vse ostale aktivnosti prihajajo iz strani koristnikov naših storitev, obiskovalcev spletnih strani, dogodkov ter druženj. Na ta način kar najbolj ostajamo v stiku s podjetniki. Nudimo informacije, ki jih iščejo, rešujemo težave, ki so najbolj pereče. Tudi vaši predlogi so zelo zaželeni.

Večina naših aktivnosti je za koristnike storitev brezplačnih. To je mogoče, ker nam jih omogočajo naši zvesti partnerji ter pokrovitelji. Gre za družbeno odgovorna podjetja, brez katerih si delovanja naše organizacije ne bi mogli zamisliti.

Kdo smo?

Borut Borštnik, soustanovitelj in direktor Zavoda mladi podjetnikborut

Mesto direktorja Zavoda mladi podjetnik zaseda od leta 2009. Že več let se aktivno ukvarja s podporo in svetovanjem mladim podjetjem in podjetnikom v začetnih fazah na različnih področjih. Ukvarja se predvsem s področji ocenjevanja uresničljivosti poslovne ideje, reševanja pravnih in birokratskih preprek, marketinškim nastopom na trgu in finančnimi projekcijami v prvih fazah zagona podjetja. V delu za Zavod mladi podjetnik je postavil program in soorganiziral preko 200 podjetniških predavanj, izobraževanj, okroglih miz in druženj ter postavil programe MP šole, MP coworkinga, izbor mladega podjetnika leta in druge.

Funkcije v Zavodu mladi podjetnik:

 • direktor Zavoda mladi podjetnik
 • vodja financ
 • vodja marketinga
 • pridobivanje poslovnih partnerjev
 • vodja MP coworkinga
 • vodja MP virtualne pisarne
 • vodja izbora Mladi podjetnik leta
 • programski vodja dogodkov
 • organizacija dogodkov
 • MP svetovanje

Elektronska pošta: borut.borstnik (at) mladipodjetnik.si

Tel.št.: 031 857 940

 

Egon Ravbar, soustanovitelj in direktor Zavoda mladi podjetnikegon

Kot soustanovitelj je vlogo direktorja Zavoda mladi podjetnik prevzel leta 2009. Od tedaj deluje predvsem na mestu odgovornega urednika spletnega portala mladipodjetnik.si in redno išče nove izzive in znanja, ki bi njemu in njegovi ekipi pomagala pri boljšem delu. Želji po nenehni rasti in izobraževanju je sledil tudi v tujino (Chicago), kjer je več tednov namenil izboljševanju svojega znanja v svetu posla. V Zavodu mladi podjetnik je sodeloval pri organizaciji preko 100 brezplačnih izobraževanj za mlade podjetnike, bil pa je tudi soorganizator številnih intenzivnih plačljivih delavnic. Izbor Mladega podjetnika leta brez njega ne bi obstajal.

Funkcije v Zavodu mladi podjetnik:

 • direktor Zavoda mladi podjetnik
 • urednik in vsebinski vodja portala mladipodjetnik.si
 • marketing
 • vodja PR oddelka
 • vodja družabnih omrežij
 • organizacija in promocija dogodkov
 • občasni moderator na dogodkih

Elektronska pošta: egon.ravbar (at) mladipodjetnik.si

Tel.št.: 040 757 260

 

Maja Fortuna, administracija

maja

Zavodu mladi podjetnik se je pridružila leta 2008 v okviru dijaškega in študentskega dela, kjer je sprva izkušnje pridobivala predvsem kot piska novic. Novembra 2015 se je zaposlila v sestrskem podjetju MP poslovne storitve d.o.o.

Funkcije v Zavodu mladi podjetnik:

 • pisanje vsebinskih novic za portal mladipodjetnik.si
 • urejanje portala mladipodjetnik.si
 • vodja SEO oddelka
 • vodja MP knjižnice
 • MP virtualna pisarna (pošta, kontakt s strankami)
 • pomoč pri organizaciji dogodkov
 • pisarniška administracija

Elektronska pošta: maja.fortuna (at) mladipodjetnik.si

Tel.št.: 051 350 489

 

Nejc Setnikar, pravni oddelek

Nejc Setnikar

Univerzitetni diplomirani pravnik, ki se je  Zavodu mladi podjetnik pridružil leta 2013, je pred tem delal v odvetniški pisarni. Ukvarja se predvsem z gospodarskim, davčnim in civilnim pravom. V zadnjem času se v veliki meri posveča specializaciji na področju zaščite blagovnih znamk. Zaradi velikega zanimanja mladih podjetnikov glede koriščenja aktualnih olajšav in spodbud pa ima pregled tudi nad tem področjem. Svetuje, sestavlja razne pravne dokumente in rešuje ostale pravne težave mladim podjetnikom.

Funkcije v Zavodu mladi podjetnik:

Elektronska pošta: pravnik (at) mladipodjetnik.si

Tel. št.: 030 708 807

Urška Honzak, vsebine

Urška Honzak

Zavodu mladi podjetnik se je pridružila leta 2016, sprva kot lektorica, nato pa kot kot avtorica novic in drugih vsebinskih prispevkov.

Funkcije v Zavodu mladi podjetnik:

 • lektoriranje vsebin
 • pisanje vsebinskih novic za portal mladipodjetnik.si

Elektronska pošta: urska.honzak (at) gmail.com

 

K nastanku Zavoda mladi podjetnik so v veliki meri pripomogli soustanovitelji, ki v zavodu niso več aktivni:

 • Dejan Murko, ustanovitelj in idejni vodja projekta Zavod mladi podjetnik
 • Nejc Zupan, soustanovitelj Zavoda mladi podjetnik
 • Matej Merljak, soustanovitelj Zavoda mladi podjetnik
Imate vprašanje? Zaupajte nam ga spodaj:
    Vpišite vprašanje:
*  Vaš e-poštni naslov:
*  Ime in priimek:
*  Vaš GSM:

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje