Kdo smo in kaj delamo

Zavod mladi podjetnik je vstopna točka v svet podjetništva. Naše poslanstvo je informiranje potencialnih, bodočih in mladih podjetnikov. Pri nas lahko najdete relevantne informacije od faze ideje do njene realizacije na trgu. Na tej strani si lahko ogledate tudi ekipo, ki skrbi za delovanje naše organizacije.
MP ekipa

Aktivnosti zavoda temeljijo na vodilnem podjetniškem portalu mladipodjetnik.si, ki je trdna podlaga za vse ostale aktivnosti zavoda. Naša ciljna publika so mladi podjetniki, pri čemer se ne omejujemo na leta. Mladi podjetnik je za nas nekdo, ki se je odločil, da bo svojo kariero začel ali nadaljeval na samostojni podjetniški poti in posledično potrebuje marsikatero informacijo s katero je možnost uspeha večja, pot pa hitrejša.

Poslanstvo in vizija

Osnovno poslanstvo Zavoda mladi podjetnik je širiti glas o podjetništvu med mladimi oziroma vsemi tistimi za katere lahko podjetništvo pomeni zanimivo karierno pot. Informiramo, pomagamo, svetujemo, povezujemo, razglašamo. Verjamemo, da je podjetništvo lahko za marsikoga prelomna življenjska odločitev, ki omogoča uresničevanje posameznikovih talentov in idej in tako poveča kakovost njegovega življenja.

V naši 5-letni viziji je vzpostavitev centra za razvijanje podjetniških idej, ki bo na enem mestu vseboval coworking prostor, pester nabor izobraževanj iz področij, ki so relevantna startupom ter celotno paleto podpornih storitev, ki jih mladi podjetnik potrebuje na svoji poti.

Delovanje Zavoda mladi podjetnik

Osnova našega delovanja je portal mladipodjetnik.si, ki ga mesečno obišče okoli 100.000 različnih obiskovalcev. Portal nudi informacije v fazi:

 • kreiranja in testiranja ideje,
 • ustanovitve podjetja
 • po ustanovitvi podjetja.

Podpora informiranju prek portala so naša podjetniška izobraževanja. Ta so namenjena tako začetnikom v fazi kreiranja in testiranja ideje, tistim, ki so v fazi ustanavljanja podjetja, kot tudi tistim, ki potrebujejo znanje s področja prava, marketinga, prodaje in podobnih tem, ki se kot pereče pojavijo ob rasti podjetja.

Celotna paleta podjetniških storitev

Zavod mladi podjetnik nudi celotno paletno storitev za podjetnike in podjetja. Od najema prostorov v coworking pisarni in najema virtualne pisarne, svetovanja pred ustanovitvijo podjetja, pravnega svetovanja, pomoči pri registraciji blagovne znamke, do nudenja davčnih ter računovodskih storitev.

Poleg formalnih izobraževanj je čedalje več poudarka tudi na neformalnem druženju podjetnikov. To poteka ob neformalnih večerih članov MP pisarne in partnerjev Zavoda, obačasno pa organiziramo tudi druženje podjetnikov, ki smo ga poimenovali MP pivo.

Ideje za storitve, vsebine ter vse ostale aktivnosti prihajajo iz strani koristnikov naših storitev, obiskovalcev spletnih strani, dogodkov ter druženj. Na ta način kar najbolj ostajamo v stiku s podjetniki. Nudimo informacije, ki jih iščejo, rešujemo težave, ki so najbolj pereče.

Ekipa Zavoda mladi podjetnik

Borut Borštnik

Borut Borštnik, soustanovitelj in direktor Zavoda mladi podjetnik

Mesto direktorja Zavoda mladi podjetnik zaseda od leta 2009. Že več let se aktivno ukvarja s podporo in svetovanjem mladim podjetjem in podjetnikom v začetnih fazah na različnih področjih. Ukvarja se predvsem s področji ocenjevanja uresničljivosti poslovne ideje, reševanja pravnih in birokratskih preprek, marketinškim nastopom na trgu in finančnimi projekcijami v prvih fazah zagona podjetja. V delu za Zavod mladi podjetnik je postavil program in soorganiziral preko 200 podjetniških predavanj, izobraževanj, okroglih miz in druženj ter postavil programe MP šole, MP coworkinga, izbor mladega podjetnika leta in druge.

Borutove zadolžitve v Zavodu mladi podjetnik:

 • vodja financ
 • pridobivanje poslovnih partnerjev
 • vodja MP coworkinga
 • vodja izbora Mladi podjetnik leta
 • programski vodja dogodkov
 • vodja MP svetovanj s področja ustanovitve podjetja

Elektronska pošta: borut.borstnik (at) mladipodjetnik.si

Tel.št.: 031 857 940

Egon Ravbar

Egon Ravbar, soustanovitelj in direktor Zavoda mladi podjetnik

Kot soustanovitelj je vlogo direktorja Zavoda mladi podjetnik prevzel leta 2009. Od tedaj deluje predvsem na mestu odgovornega urednika spletnega portala mladipodjetnik.si in redno išče nove izzive in znanja, ki bi njemu in njegovi ekipi pomagala pri boljšem delu. Želji po nenehni rasti in izobraževanju je sledil tudi v tujino (Chicago), kjer je več tednov namenil izboljševanju svojega znanja v svetu posla.

V Zavodu mladi podjetnik je sodeloval pri organizaciji preko 100 brezplačnih izobraževanj za mlade podjetnike, bil pa je tudi soorganizator številnih intenzivnih plačljivih delavnic.

Funkcije v Zavodu mladi podjetnik:

 • direktor Zavoda mladi podjetnik
 • urednik in vsebinski vodja portala mladipodjetnik.si
 • marketing
 • vodja PR oddelka
 • vodja družabnih omrežij
 • organizacija in promocija dogodkov
 • občasni moderator na dogodkih

Elektronska pošta: egon.ravbar (at) mladipodjetnik.si

Tel.št.: 040 757 260

Maja Fortuna, vodja projektov v Zavodu mladi podjetnik

Maja Fortuna je velika ljubiteljica narave in živali, ki se med drugim ponaša tudi z lastništvom konja, ki sliši na ime Bin 🙂 Zavodu mladi podjetnik se je pridružila leta 2008 v okviru dijaškega in študentskega dela, kjer je sprva izkušnje pridobivala predvsem kot piska novic.

Maja je sčasoma prevzemala čedalje več nalog v podjetju, od optimizacije spletne strani mladipodjetnik.si, do odgovorne osebe za storitev virtualna pisarna. V zadnjem času se je njenemu naboru vlog pridružila še naloga odpiranja podjetij v okviru naše VEM točke.

Funkcije v Zavodu mladi podjetnik:

 • pisanje vsebinskih novic za portal mladipodjetnik.si
 • urejanje portala mladipodjetnik.si
 • vodja SEO oddelka
 • vodja VEM točke
 • vodja MP virtualne pisarne
 • pomoč pri organizaciji dogodkov
 • pisarniška administracija

Elektronska pošta: maja.fortuna (at) mladipodjetnik.si

Tel.št.: 051 350 489

Alja Žagar, magistrica prava, zastopnica za modele in znamke pri URSIL

Alja Žagar je magistrica prava, ki se je ekipi pridružila oktobra 2017, kot absolventka Pravne fakultete v Ljubljani.

Zanimajo jo predvsem področja prava intelektualne lastnine, mednarodnega prava ter delovnega prava. Svoje znanje je že v času študija rada izpopolnjevala  tudi z obštudijskimi dejavnostmi, udeleževala se je predvsem konferenc z aktualnimi pravnimi tematikami ter sodelovala pri Pravni kliniki: Pravo v športu.

V Zavodu mladi podjetnik je del pravnega oddelka, kjer se kot uradna zastopnica za modele in znamke pri URSIL, ukvarja predvsem s svetovanjem na področju prava intelektualne lastnine in z zastopanjem strank v postopkih registracije znamk in modelov. Kot VEM referentka strankam svetuje in pomaga pri odprtju podjetij, njene delovne naloge pa obsegajo tudi pripravo raznih pravnih dokumentov ter pisanje pravnih vsebin in člankov za portal Mladi podjetnik. V prostem času se rada aktivno ukvarja s športom, bere in potuje.

Blaž Jamšek, univ. dipl. iur.

Blaž Jamšek, univ. dipl. iur, je pravnik, podjetnik in tehnološki navdušenec. Kot pravni svetovalec je specializiran za področja informacijske tehnologije, finančno-tehnoloških zagonskih podjetij in alternativnih metod investiranja.

Ima večletne izkušnje s pravnim svetovanjem mladim in zagonskim podjetjem. Te pridobiva ob delu z domačimi in tujimi podjetji različnih velikosti. V zadnjem času je Blaž med drugim prevzel tudi funkcijo senior pravnika v Zavodu mladi podjetnik, v okviru svojih nalog pa vodi tudi naše pravno svetovanje.

K nastanku Zavoda mladi podjetnik so v začetnih letih delovanja v veliki meri pripomogli soustanovitelji, ki v zavodu niso več aktivni:

 • Dejan Murko, ustanovitelj in idejni vodja projekta Zavod mladi podjetnik
 • Nejc Zupan, tehnični vodja in soustanovitelj Zavoda mladi podjetnik
 • Matej Merljak, soustanovitelj Zavoda mladi podjetnik
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

17.05.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje