Mladi podjetnik leta 2023 je Seudin Softić iz Autotech!

Novice

Podjetniške, računovodske, davčne, tehnološke ter druge novice objavljene na portalu mladipodjetnik.si.

Direktorici podjetja Tiko Pro nominirani za priznanje Mladi manager/ka 2023

Avtor — 04.12.2023

Pretekli teden so v Združenju Manager razglasili letošnje nominirance za priznanje Mladi manager-ka leta. Med tremi, oziroma štirimi nominiranci so se uvrstili v končni krog trije oziroma štirje vrhunski kandidati; Dr. Michal Maco (Corwin SI, d.o.o.), Andraž Žurman (LabCore d.o.o.) ter direktorici podjetja Tiko Pro, Kristina Kočet Hudrap in Martina Anderlič, ki se tako potegujeta za častno priznanje Mladi manager/ka 2023.

Preberi več

Najbogatejši Slovenci 2023

Avtor — 23.11.2023

Največji skok na lestvici najbogatejših Slovencev je tokrat uspel Igorju Lahu z družino s 385 milijoni evrov premoženja oziroma 119 milijoni več kot lani. S tem se je povzpel pred Izo Sio in Sama Logina, ki sta bila doslej devetkrat zapored prepoznana kot najpremožnejša Slovenca in še vedno bi bila, če njunega premoženja ne bi razdelili na dva dela, potem ko sta se zasebno razšla.

Preberi več

Trgovinsko financiranje: Gonilo globalne trgovine

Avtor — 18.10.2023

Trgovinsko financiranje je steber svetovne trgovine, saj omogoča podjetjem, ne glede na njihovo velikost, da varno in učinkovito izvedejo mednarodne posle. Ti finančni instrumenti in produkti so namenjeni zmanjševanju tveganj, ki jih prinaša mednarodna trgovina. Poglejmo si ključne značilnosti trgovinskega financiranja, njegove koristi in kako podjetja izkoriščajo te možnosti.

Preberi več

Prvo izplačilo pomoči za samozaposlene

Avtor — 17.10.2023

Finančna uprava je izplačilo za izjave, prejete do konca septembra, izvedla 10. oktobra 2023. Na podlagi vseh prejetih izjav v septembru, je tako Finančna uprava nakazala zaprošeno pomoč. Nakazila so prejeli upravičenci, samozaposleni zaradi posledic poplav in plazov v avgustu 2023, ki so izpolnjevali zahtevane pogoje.

Preberi več

Življenjske naložbe za mlade podjetnike

Avtor — 05.10.2023

Kot mladi podjetnik se podajate na razburljivo potovanje, polno izzivov. Medtem ko ste zaposleni z gradnjo svojega podjetja, je bistveno, da ne spregledate naložb v svojem osebnem življenju. Življenjske naložbe vam lahko zagotovijo finančno varnost in trdne temelje za prihodnost.

Preberi več

Postanite boljši vodja s pomočjo teh nasvetov

Avtor — 04.10.2023

Biti dober vodja pomeni več kot le obvladati delo v panogi, v kateri poslujete – v resnici je to veščina, ki od posameznika zahteva precej trdega dela. Preberite si 5 odličnih nasvetov, ki vam bodo pomagali, da postanete učinkovitejši in uspešnejši vodja.

Preberi več

Ali je vaše podjetje pripravljeno na preobrazbo?

Avtor — 03.10.2023

Preoblikovanje podjetja je zelo velika odločitev. V primeru da se ekipa odloči zanjo, mora biti prepričana, da je podjetje na preoblikovanje pripravljeno. Mnoga podjetja to vprašanje postavijo na stranski tir, saj jih skrbi pritisk konkurence, način vodenja nadrejenih ali nepripravljenost na premik iz cone udobja.

Preberi več

Moteči dejavniki znižujejo vašo produktivnost

Avtor — 27.09.2023

Večina podjetnikov se vsakodnevno sooča z resnično zahtevnimi nalogami in le v primeru, da svojo osredotočenost ohranijo na visokem nivoju, naloge tudi uspešno dokončajo. Mobilni telefoni, elektronska pošta in stranke pri tem predstavljajo nepotrebne moteče dejavnike, ki jih je dobro izločiti.

Preberi več


Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje