Novice

Podjetniške, računovodske, davčne, tehnološke ter druge novice objavljene na portalu mladipodjetnik.si.

Si predstavljate svet brez CV? Morda bomo kmalu tam

Avtor — 25.03.2024

Ko smo v iskanju zaposlitve, je prva stvar, ki nam pade na pamet življenjepis. Ta dokument, v katerem predstavimo izobrazbo, delovne izkušnje in spretnosti, je že dolgo nepogrešljiv del prijave za delo. Klasičen CV pa bi lahko kmalu postal zastarel, opozarjajo strokovnjaki, vsaj v takšni obliki, kot ga poznamo danes.

Preberi več

Nadgradite svoje poslovanje s temi nasveti

Avtor — 14.03.2024

Uspeh podjetja je pogosto odvisen od spretnosti in odločitev podjetnika. V današnjem konkurenčnem poslovnem okolju je ključno, da podjetniki sprejemajo premišljene odločitve in sledijo najboljšim praksam za rast svojega podjetja. V tem članku bomo predstavili nekaj ključnih nasvetov, ki vam lahko pomagajo nadgraditi vaše podjetje in doseči želene rezultate.

Preberi več

Mreženje kot ključni faktor za zagonska podjetja

Avtor — 13.02.2024

Vzpostavljanje odnosov in mreženje je za podjetja, ki iščejo vire za rast, inovacije in dolgoročno trajnost, bistvenega pomena. Strokovnjaki pravijo, da uspeh in širitev startupov nista odvisna le od financiranja, ampak predvsem od sposobnosti podjetnikov za mreženje in ustvarjanje učinkovitih partnerstev.

Preberi več

Slovenski startupi prvič vabljeni na Zurich Innovation Championship

Avtor — 25.01.2024

Zavarovalniška skupina Zurich je objavila že peto edicijo globalnega tekmovanja v inovacijah Zurich Innovation Championship. To je največje tovrstno tekmovanje v zavarovalniški panogi na svetu, na katerem lahko letos prvič sodelujejo tudi zagonska podjetja tako iz Slovenije kot iz širše regije, ki vključuje Hrvaško, Srbijo, Severno Makedonijo ter Bosno in Hercegovino.

Preberi več

Minimalna plača v Sloveniji od 1. januarja 1.253,90 evra

Avtor — 23.01.2024

Zakon o minimalni plači (ZminP) določa, da se minimalna plača enkrat letno uskladi najmanj z rastjo cen življenjskih potrebščin. Za uskladitev se uporabi uradni podatek Statističnega urada Republike Slovenije o medletni rasti cen življenjskih potrebščin decembra preteklega leta glede na december predpreteklega leta, ki je lani znašala 4,2 odstotka.

Preberi več


Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje