Novice

Podjetniške, računovodske, davčne, tehnološke ter druge novice objavljene na portalu mladipodjetnik.si.

Konopljini proteini v prahu kot odličen dodatek k prehrani

Avtor — 05.04.2020

Konopljini proteini v prahu spadajo pod priljubljena prehranska dopolnila za profesionalne in rekreativne športnike, bodybuilderje in vse, ki poskušajo pridobiti težo ali povečati mišično maso. Proteinski prah iz konoplje je izdelan z mletjem stisnjenih semen v fino mleti prah. Ta super hrana ima zemeljski in oreškast okus in se najpogosteje dodaja v čaje, sokove in smoothije.

Preberi več

Brezskrbno in ugodno skeniranje z najemom tehnologije

Avtor — 04.04.2020

Ponudnik storitve nudi različne osnovne in nadgrajene pakete po meri za mesečni najem multifunkcijske naprave, ki omogoča brezskrbno in ugodno skeniranje, barvno tiskanje, fotokopiranje in pošiljanje faksa. Multifunkcijske naprave so najbolj ustrezna izbira za najem, če podjetje v pisarni potrebuje veliko skeniranih dokumentov na dnevni in tedenski ravni.

Preberi več

Koronavirus: roki v sodnih in upravnih zadevah stojijo!

Avtor — 02.04.2020

Z dnem 29.3.2020 je v veljavo stopil Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ), ki vpeljuje začasne ukrepe v zvezi s sodnimi, upravnimi, drugimi javnopravnimi zadevami in zadevami na področju izvrševanja kazenskih sankcij, s katerim se začasno prekinja tek rokov v nenujnih zadevah.

Preberi več

Vključi se v aktivnosti projekta MP-SIO!

Avtor — 29.03.2020

Inovativni potencialni podjetniki in obstoječi start-upi vabljeni, da izkoristite brezplačne podporne storitve in aktivnosti v sklopu projekta SIO-MP-2020-2022. Na voljo so vam individualna svetovanja pri preverbi poslovne ideje in pripravi poslovnega načrta ter izdelavi »canvasa« (poslovni okvir).

Preberi več

Katere funkcije nudi spletni program za izdajanje računov?

Avtor — 29.03.2020

Spletni program za izdajanje računov in vodenje poslovnih knjig nudi vse funkcije, ki jih računovodja potrebuje za svoje delo. Ker sistem deluje v oblaku je mogoče vanj dostopati iz katerekoli naprave in kadarkoli, kar je še posebej pomembno za podjetnika, ko želi pregledati finančne podatke.

Preberi več

Značilnosti multifunkcijske naprave v mesečnem najemu

Avtor — 28.03.2020

Zmogljive in hitre multifunkcijske naprave so na voljo za mesečni najem pri izbranem ponudniku. Ta storitev je namenjena podjetjem, ki želijo privarčevati na stroških tiskanja ter imeti preglednejši nadzor nad stroški in pisarniškim materialom. Hkrati pa je tehnologija primerna za pisarne, ki za nemoteno delo potrebujejo kakovostno tiskanje, skeniranje, fotokopiranje in pošiljanje faksa.

Preberi več

BREXIT – kako bo vplival na mojo znamko EU?

Avtor — 27.03.2020

Velika Britanija je s 1.2.2020 izstopila iz EU, kar pomeni, da je od tega dne smatrana kot tretja država (nečlanica EU). Po dogovoru trenutno od 1.2. do 31.12.2020 sicer velja prehodno obdobje, kar pomeni, da v tem času evropsko pravo še vedno velja in se uporablja tudi na britanskem ozemlju. Spremembe in prilagoditve na izstop se torej obetajo na večini področij, prav tako tudi na področju industrijske lastnine.

Preberi več

Oblikujte svojo idealno domačo pisarno

Avtor — 27.03.2020

Tudi vaše delo trenutno poteka od doma? Imate šoloobvezne otroke, ki potrebujejo učna gradiva?

Kljub trenutni situaciji morajo vsakdanje obveznosti potekati kar se da nemoteno.

Tega se zavedajo tudi v podjetju Optiprint, zato vam od zdaj nudijo kratkoročni najem tiskalnika na domu.

 

Preberi več

Koronavirus: Kaj bo z mojo znamko?

Avtor — 23.03.2020

V luči trenutnih razmer po več državah EU že veljajo izredne razmere. V Španiji in Švici, državah kjer imata sedež Evropski urad za intelektualno lastnino (EUIPO) in Mednarodna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) ukrepi zoper širjenje koronavirusa zadevajo tudi postopke, ki tečejo v zvezi z registracijo znamk, modelov in patentov.

Preberi več

Investiranje v naložbe na spletni investicijski platformi

Avtor — 21.03.2020

Kam investirati denar za dober dodaten zaslužek in katere naložbe nudijo najvišje donose? Odgovori na vprašanje o najboljši investicijski možnosti so kompleksni, saj na odločitev lahko vpliva stopnja tveganja, pogoji, stroški upravljanja, obrestna mera in časovno obdobje vezave sredstev.

Preberi več

Slovenski Cobik začenja razvoj cepiva proti koronavirusu!

Avtor — 19.03.2020

Slovenski Center odličnosti za biosenzoriko, instrumentacijo in procesno kontrolo (COBIK) je v sodelovanju s slovenskimi in tujimi podjetji, raziskovalnimi inštituti in univerzami začel razvoj cepiva proti koronavirusu COVID-19. Glavni cilj konzorcija je razvoj platforme, ki bo omogočila hiter odziv na pojav podobnih epidemij.

Preberi več

Panorganix z novimi investitorji osvaja Evropo

Avtor — 16.03.2020

Pri skladu zasebnega kapitala Generali Growth Equity Fund so v pomurskem podjetju Panorganix prepoznali potencial, zato jim bodo z naložbo pomagali pri širitvi na evropske trge. Panorganix tako namerava uresničiti obljube in s pomočjo novega investitorja postati največji pridelovalec brezpesticidne solate in zelišč v Evropi.

 

Preberi več

Kako poteka faktoring odstop terjatve kot vir financiranja?

Avtor — 14.03.2020

Factoring odstop terjatve za že opravljeno dobavo blaga ali storitev predstavlja za podjetja kratkoročen vir financiranja obveznosti kot kredit za obratna sredstva, pri čemer se povečuje denarni tok in likvidnost. Vnaprejšnje plačilo za izstavljene račune kupcem, ki ga izvede faktor družba, nudi podjetjem priliv gotovine, ki jo lahko porabijo za tekoče poslovanje ali denar namenijo za rast in razvoj organizacije, ne glede na to, ali gre za mala, srednje velika ali velika podjetja.

Preberi več

E-račun sedaj tudi za podjetnike in podjetja z zaposlenimi!

Avtor — 11.03.2020

V letu 2019 je FURS omogočil poenostavljeno plačilo prispevkov za socialno varnost samozaposlenim, družbenikom, kmetom, prostovoljcem in popoldanskim s.p. Novost, ki je precej poenostavila plačevanje obveznosti je sedaj na voljo tudi zavezancem, ki plačujejo obvezne dajatve obračunane v obračunu davčnega odtegljaja (REK obrazec).

Preberi več

Zdravljenje zoba z implantati v treh fazah

Avtor — 07.03.2020

Implantološko zdravljenje zoba z zobnimi vsadki poteka v treh fazah. Le-te zajemajo kirurško pričvrstitev vijaka v čeljustno kost, nameščanje opornice, ki povezuje vijak z umetnim zobom, ter vstavljanje krone protetičnega zoba. Faze si sledijo po določenem vrstnem redu, pri čemer je potrebno nekajtedensko ali nekajmesečno celjenje za prehod na drugo fazo.

Preberi več

Ekološko pridelana maca – zdravilna korenina iz Peruja

Avtor — 23.02.2020

Maca je korenina rastline perujskega ginsenga, ki raste na visokih nadmorskih višinah v Andih oziroma v osrednjem Peruju. V tej državi poznajo zdravilne učinke korenine že mnogo let in zato zel uporabljajo tudi v pripravljeni hrani. Korenino pri tem posušijo in jo v hrano dodajajo v obliki zmletega praška.

Preberi več

Kredit za obratna sredstva pri banki ali faktor družbi?

Avtor — 22.02.2020

Podjetja lahko financirajo terjatve z različnimi instrumenti, ki so na voljo. Kredit za obratna sredstva lahko vzamejo pri specializirani faktor družbi ali pa pri banki. Pri tem organizacije z več kapitala lahko pridobijo bančno posojilo kot sredstvo za poplačilo obveznosti iz naslova zapadlih ali ne zapadlih terjatev.

Preberi več

Zdrava pisarna z dostavo svežega sadja

Avtor — 22.02.2020

Zdrava pisarna ima velik vpliv na zdravje, zadovoljstvo in produktivnost zaposlenih. Če želite svojim zaposlenim zagotoviti zdrav in svež obrok v službi, tedaj je dostava sadja v vaše podjetje odlična izbira. Ponudnik storitve zagotovi sveže lokalno pridelano ali tropsko sadje najvišje kakovosti. Po malici se bodo vaši delavci počutili mnogo bolje, kot po običajnem obroku z veliko kalorijami in ogljikovimi hidrati.

Preberi več


Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje