Vključi se v MP SIO 2020-22

Program SIO SIO-MP-2020-2022 je program, ki omogoča inovativnim startupom koriščenje brezplačnih storitev v smislu izobraževanj, svetovanj, mentoriranja ter dalj časa trajajočega ekspertnega svetovanja. Namenjen je tako posameznikom z idejo, kot tudi že delujočim startupom.
MP SIO 2020-22

MP SIO 2020-22

Program, ki smo ga zastavili je namenjen prodornim startupom, ki si želijo osvojiti najprej domači, potem pa še tuji trg. Na voljo je široka paleta mentorjev, tako zunanjih kot notranjih, ki nudijo informacije iz prve roke.

Poglejte si kaj o MP SIO pravi naš mentor Blaž Jamšek

Brezplačna podpora bodočih podjetnikov

Skozi svoje aktivnosti v fazi 1 promoviramo podjetništvo in podpiramo bodoče podjetnike ter bodoča start-up podjetja. Poleg aktivne promocije podjetništva kot karierne opcije se bomo osredotočali na inovativne posameznike in podjetniške ekipe z inovativnimi idejami in s potencialom hitre rasti, ki bodo potrebovali aktivno podporo pri realizaciji le-teh.

Prek individualnih svetovanj podjetnikom začetnikom bomo pomagali pri preverbi poslovne ideje in pripravi poslovnega načrta ter izdelavi »canvasa« (poslovni okvir). S tem bomo start-upom pomagali pri boljšem poslovnem odločanju, testiranju ideje in hipotez ter izogibanju začetniškim podjetniškim napakam.

S pomočjo programa MP šola oziroma specializiranimi izpeljankami programa (STARTdigital) bomo udeležencem posredovali znanje in kompetence za lažji začetek podjetniške poti na vseh ključnih področjih (inoviranje, podjetniške metodologije, marketing, digitalni marketing, finance, prodaja, pridobivanje kapitala ipd.). Za zahtevne primere bo na voljo dolgoročno mentoriranje s strani naših podjetniških svetovalcev.

Brezplačna podpora obstoječih podjetnikov

V fazi 2 delovanja se osredotočamo na že obstoječe start-upe in ostala mlada podjetja, ki jim bomo prek skupinskih dogodkov nudili primere dobrih praks in poslovno mreženje, individualno svetovanje za kvalitetnejše poslovno odločanje in informiranje, tematske dogodke, kjer bodo udeleženci pridobivali znanja in kompetence za pospešitev prodaje in posledično rasti podjetja. Posebno mesto bodo imela tudi poglobljena mentoriranja, v katera bomo vključili strokovnjake iz različnih področij za dolgoročno pomoč in spremljanje napredka podjetij.

Pri uresničevanju svojega poslanstva bomo še naprej aktivno sodelovali z vsemi deležniki v poslovnem okolju – izobraževalnimi inštitucijami, raziskovalnimi organizacijami, univerzami, uspešnimi podjetniki, gospodarstvom in drugimi organizacijami podpornega okolja, tako doma kot v tujini. Nabor organizacij s katerimi se sodelujemo se nenehno širi in povečuje glede na potrebe naših programov, ki se dopolnjujejo iz leta v leto.

Brezplačni pospeševalnik STARTdigital: Štartaj svoj digitalni posel!

Digitalno = globalno! Danes zmagujejo poslovni modeli, ki imajo splet v svojem DNA zapisu, pa naj ponujajo spletne aplikacije ali pa avtomobile. Mladi podjetnik že 10 let izvaja intenziven program za vse bodoče in nove podjetnike, ki imajo željo zgraditi vitko podjetje in agilno preveriti svoj poslovni model.

Do sedaj je bil program zastavljen splošno, potekal je v obliki srečanj v živo. V letošnji izvedbi sledimo aktualnim trendom digitalizacije in se zato popolnoma osredotočamo na spletne poslovne modele. Vabimo te, da prijaviš svojo poslovno idejo ali še svež posel v pospeševalnik STARTdigital.

Več o programu STARTdigital >>

Vavčer za prototipiranje (vavčer je trenutno zaprt)

V okviru SIO programa smo tudi presojevalci primernosti idej za prijavo na vavčer za prototipiranje. Namen vavčerja je: zagotoviti možnost izdelave prototipa ( v fizični ali digitalni obliki) novega izdelka ali storitve z namenom validacije poslovne ideje.

Sofinanciranje upravičenih stroškov storitev zunanjih izvajalcev za izdelavo fizičnega ali digitalnega prototipa: dizajn, načrt, programiranje, izdelava, testiranje do sofinanciranja v višini 60 % so upravičene aktivnosti, ki bodo izvedene in plačane znotraj obdobja upravičenosti za sofinanciranje upravičenih stroškov je dovoljeno uveljavljati največ dva različna računa zunanjih izvajalcev.

Brezplačni P2 Pospeševalnik – pomoč pri prijavi na razpis P2

V okviru aktivnosti SIO inovativnim startupom nudimo pomoč pri prijavi na razpis P2 Slovenskega podjetniškega sklada. Naši notranji strokovnjaki kot tudi zunanji mentorji nudijo celovit spekter svetovalnih storitev za evalvacijo poslovne ideje, analizo poslovnega modela, pripravo pri razpisni dokumentaciji ter pomoč pri predstavitvi odličnega pitcha, ki bo navdušil komisijo ter vašemu startupu omogočil pridobitev kar največjega števila točk.

Pospeševalnik je sestavljen iz treh faz:

  1. Javni predizbor za nabor inovativnih idej oziroma podjetij,
  2. izbor najbolj perspektivnih idej oziroma podjetij,
  3. intenzivno delo na izbranih idejah.

V naš P2 Pospeševalniku so bila do sedaj vključena naslednja podjetja: Amonito – Marko Klobčar s.p., RingoX d.o.o., Kavion d.o.o., Plan Z d.o.o., KOOPERATIVA 103 z.o.o., EOAT EXPERTS d.o.o..

Razpis P2 se praviloma objavi v marcu vsako leto, priprave nanj se praviloma začnejo v januarju vsako leto, več o pogojih si lahko preberete v članku Razpis P2.

Inkubiranje v MP hub. in MP coworking

Osnova delovanja Zavoda mladi podjetnik je inkubiranje podjetnic in podjetnikov v okviru MP coworkinga in MP huba. Inkubiranci imajo na voljo družbo proaktivnih somišljenikov za mirno plutje skozi morje dnevnih izzivov, nasvete in pomoč strokovnjakov iz različnih področij, multidisciplinarna izobraževanja ter druženje za krepitev vezi.

Več informacij o MP hubu >>

Več informacij o MP coworkingu >>

Vodja programa MP SIO 2020-2020 je Gašper Pleško. Mentorji in predavatelji so: Borut Borštnik, Blaž Jamšek, Maja Fortuna, Alen Draganović, Nina Dremelj, Aleš Lisac,  Marko Penko, Jaka Klemenčič, Blaž Zupan in mnogi drugi.

Za več informacij o vključitvi v program mentoriranja, pospeševalnik ali na presojo ideje za vavčer, izpolnite spodnji obrazec:

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vas zanima sodelovanje v našem programu? Predstavite se nam