Pospeševalnik STARTdigital: Štartaj svoj digitalni posel! – prijave zaprte

Digitalno = globalno! Danes zmagujejo poslovni modeli, ki imajo splet v svojem DNA zapisu, pa naj ponujajo spletne aplikacije ali pa avtomobile. Mladi podjetnik že 10 let izvaja intenziven program za vse bodoče in nove podjetnike, ki imajo željo zgraditi vitko podjetje in agilno preveriti svoj poslovni model.     
STARTdigital

Kdaj 24.06.2020 od 15:00 do 03.07.2020 19:00
Kje Webinar
Kontakt
Telefon 030 708 807
Koledar

Do sedaj je bil program zastavljen splošno, potekal je v obliki srečanj v živo. V letošnji izvedbi sledimo aktualnim trendom digitalizacije in se zato popolnoma osredotočamo na spletne poslovne modele. Vabimo te, da prijaviš svojo poslovno idejo ali še svež posel v pospeševalnik STARTdigital.

Kaj ponuja STARTdigital?

STARTdigital je intenziven podjetniški program namenjen tistim, ki imate svojo idejo in bi jo radi pretvorili v uspešen spletni posel, pa ne veste kako začeti. Naši izkušeni predavatelji in mentorji vas bodo usmerili na pravo pot. Cilj programa je, da v 3 tednih od začetka do konca pospeševalniškega programa vašo poslovno idejo evalviramo, jo stestiramo na trgu ter ji najdemo ustrezen poslovni model.

STARTdigital je podjetniški pospeševalnik, ki ti ponuja:

  • 4 “hands on” delavnice praktičnih, ekspertnih predavateljev
  • Delo v majhni skupini podjetnikov
  • Svetovanje za postavitev tvojega poslovnega modela na spletu

STARTdigital  sestavljajo 4 delavnice, vsaka traja 4 šolske ure. Število udeležencev je omejeno. Vmesni čas bo namenjen izpolnjevanju domače naloge vezane na vašo idejo. Nalogo bo udeleženec prejel na vsaki delavnici.

Na delavnicah bodo izkušeni predavatelji in podjetniki govorili o razvoju ideje in oblikovanju poslovnega modela na spletu, analizi trga, testiranju vaših produktov in spletnega marketinga.

Vaše ideje bomo temeljito evalvirali, svetovali glede poslovnega modela, se podučili o tem kako raziskati trg in preveriti poslovni model po principu vitkega podjetja. Seveda bomo na voljo tudi za vaša konkretna vprašanja, ki se bodo pojavila tekom programa. Delo bo potekalo v manjši skupini. Prijavite se lahko samo na celoten sklop štirih delavnic.

Ob koncu pospeševalnika se bo najboljšim podjetnikom ponudila možnost mentoriranja in ekspertnega svetovanja v obdobju 3 mesecev, ki bo obsegalo svetovanja s področja zahtevnega prava, digitalnega marketinga ter intelektualne lastnine.

Pripravili smo naslednje delavnice:

  • Delavnica: Evalvacija poslovne ideje v praksi 

Imaš poslovno idejo, za katero se ti zdi, da ima potencial, vendar potrebuješ več informacij o tem, kako jo pretvoriti v posel oziroma ali se tega sploh lotiti? Imamo rešitev zate: Delavnico Od ideje do poslovnega modela, kjer vam bomo pokazali metode, ki te bodo naučile testirati tvojo poslovno idejo s čim manjšim vložkom časa in denarja. Pogledali si bomo nekaj primerov zimzelenih poslovnih idej ter se lotili evalvacije poslovnih idej udeležencev delavnice.

Datum: 24.6.2020; 15:00 – 19:00

Predavatelj: Blaž Zupan

  • Delavnica: Analiza trga in testiranje produkta 

Validacija poslovne ideje je prvi korak, sledi oblikovanje MVP (minimalno sprejemljivega produkta). Za ta korak je potrebna obširna analiza in testiranje vašega potencialnega produkta. Na delavnici bomo prikazali aktualne pristope in rešitve za uspešno testiranje tvojega ciljnega trga s čim manj stroški. 

Datum: 26.6.2020; 15:00 – 19:00

Predavatelj: Blaž Zupan

  •  Delavnica: Kako izoblikovati dober poslovni model 

V praksi se izkaže, da je dobra poslovna ideja le delček sestavljanke na poti do uspešne umestitve na trg ter podjetniškega preboja. Naslednji korak je, da podjetnik najde ustrezen poslovni model. Od storitev, ki se prodajo vedno drugim kupcem, do naročniških modelov. V tem modulu bomo na vašem konkretnem primeru iskali možne načine monetizacije vaše poslovne ideje.

Datum: 30.6.2020; 15:00 – 19:00

Predavatelj: Blaž Zupan

  • Delavnica: Testiranje produkta s pomočjo Facebook oglaševanja

Prva stvar, o kateri podjetnik razmišlja ob razvoju produkta, je vzpostavitev ustreznega spletnega mesta. Ta služi kot osnova za testiranje produkta, v drugi fazi pa kot kanal za prodajo oziroma informacijska podpora ostalim kanalom prodaje. Ob tem je izrednega pomena poznavanje spletnega marketinga. Posvetili se bomo metodam, ki omogočajo pridobivanje potencialnih kontaktov za vaš bodoči posel in so dober pokazatelj vašega 

Datum: 4.7.2020; 15:00 – 19:00

Predavatelj: Marko Sekulič

MP SIO 2020-22

Predavatelji

Blaž Zupan

Blaž Zupan

Dr. Blaž Zupan je docent na katedri za podjetništvo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Sodeluje pri številnih predmetih s področja podjetništva, še posebej je specializiran za razvoj novih idej, produktov in storitev. Poleg pedagoškega in raziskovalnega dela je hkrati soustanovitelj več podjetij, iz nekaterih je v preteklosti napravil tudi uspešen “exit”.

Deluje tudi na področju svetovanja podjetjem in podjetnikom s področja analiz domačega in mednarodnega trga, poslovnih priložnosti, trženja, financiranja in iskanja novih idej pri razvoju izdelkov in storitev s pomočjo ti. »Design thinking-a«. Vodil je preko 100 delavnic in svetovanj podjetnikom s področij trženja, prodaje, razvoja novih izdelkov, financiranja, raziskave trgov in podobno.

Z Blažem smo v preteklosti sodelovali v okviru svetovanj mladim podjetnikom, v okviru izbora Mladi podjetnik leta in v okviru podjetniške šole poimenenovane MP šola.

Pogoj za prijavo

Prijave sprejemamo samo od posameznikov, ki imajo namen ustanoviti inovativno podjetje oziroma so ga že ustanovili pred kratkim. Za prijavo izpolniš spodnjo prijavnico. Vsakega kandidata bomo povabili na kratek spletni evalvacijski intervju. V program bomo nato izbrali do 10 podjetnikov oziroma podjetniških timov. Udeležba na delavnicah je BREZPLAČNA.