Internetna penetracija v Sloveniji na 81 odstotkih

Skoraj vsi Danci uporabljajo splet. V Estoniji in na Češkem je na spletu devet od desetih prebivalcev, v Sloveniji, Bolgariji, Litvi in Latviji pa osem od desetih. Gemius je raziskal delež prebivalstva, ki uporablja internet v 12 državah Evropske unije.
Internetna penetracija v Sloveniji na 81 odstotkih

Internetna penetracija v Sloveniji na 81 odstotkih (Vir: Picjumbo.com)

Preverjali so, kakšen je odstotek populacije, ki uporablja splet v različnih državah, razmerju sicer pravimo internetna penetracija. Raziskava je bila opravljena v Sloveniji, na Danskem, Poljskem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem, Hrvaškem, v Estoniji, Litvi, Latviji, Bolgariji in Romuniji. Podatki izhajajo iz januarja 2015 in zajemajo populacijo med 18. in 69. letom starosti.

Na Danskem penetracija izjemno visoka

Znano je, da so Skandinavske države na spletnem trgu izredno napredne, do interneta na Danskem dostopa 97 odstotkov populacije. Država ima po podatkih Mednarodne telekomunikacijske zveze tudi svetovno najvišji koeficient razvitosti informacijske in komunikacijske tehnologije (t. i. ICT development index)

Evropsko povprečje znaša 75 odstotkov

V Evropi do spleta dostopa povprečno 75 odstotkov prebivalcev. Nad evropskim povprečjem se tako nahaja tudi Slovenija z 81-odstotno internetno penetracijo. V to skupino sodijo še Estonija (90 odstotkov), Češka (88 odstotokov), Bolgarija (82 odstotkov) ter Litva in Latvija (80 odstotkov).

Nekoliko pod povprečjem se nahajata Madžarska (70 odstotkov) in Hrvaška (68 odstotkov), medtem ko Poljska (65 odstotkov), Slovaška (64 odstotkov) in Romunija (59 odstotkov) precej zaostajajo.

Metodologija

V Gemuisu podatke pridobivajo iz svojega mednarodnega raziskovalnega projekta gemiusAudience, ki ga izvajajo v 30 državah Evrope, Bližnjega Vzhoda in Severne Afrike. Njegov namen je določiti število in demografski profil internetnih uporabnikov in spoznati načine, na katerega uporabljajo splet, spletne strani, audio in video vsebine ter aplikacije. Raziskava se izvaja v skladu z mednarodnim standardom ICC/ESOMAR. 

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje