Novice

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 08.07.2016 17:57
Podjetniške, računovodske, davčne, tehnološke ter druge novice objavljene na portalu mladipodjetnik.si.

Potrebujete tisk širokega formata?

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 20.03.2017 16:01

Tisk širokega formata je opravilo, ki se pogosto pojavlja med obveznostmi raznoraznih podjetnikov, vse pogosteje pa ga potrebujejo tudi posamezniki, ki bi radi kaj natisnili na večjo velikost papirja. Na srečo sodobna tehnologija omogoča učinkovito tiskanje na velike formate.

Preberi več

500 tisoč evrov investicije za slovenski Mediately

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 24.03.2017 09:28

Podjetje Mediately, vodilni ponudnik medicinskih informacij na mobilnikih v regiji, katerega aplikacije uporablja več kot 50 tisoč zdravstvenih delavcev, je zbralo pol milijona evrov v semenskem financiranju. Z investicijo bo podjetje podprlo načrte za širitev na nove trge.

Preberi več

Pravni fokus: Zaščita terana

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 23.03.2017 16:17

Teran, priljubljeno slovensko vino, ki ga na Krasu pridelujejo že generacije. Ali gre za avtohtono slovensko vrsto vina? S tem vprašanjem se ukvarja Evropska Komisija, ki presoja, ali je Slovenija upravičena do ekskluzivne zaščite terana z oznako geografskega porekla.

Preberi več

Aktualni podjetniški razpisi

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 23.03.2017 14:38

Vas zanimajo priložnosti za pridobitev sredstev za vaše podjetje? Oglejte si pregled aktualnih razpisov za podjetja in posameznike, od različnih posojil do bolj specializiranih razpisov in spodbud za zaposlovanje. Pohitite, da ne boste zamudili rokov za oddajo dokumentacije!

Preberi več

Video: Grady Booch: »Razvijamo se skupaj s stroji«

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 23.03.2017 11:54

Grady Booch, ameriški računalniški inženir, filozof in avtor, se ukvarja z razvojem umetne inteligence in njeni potencialnimi vplivi na človeštvo. Sam se ne strinja z znanimi podjetniki, kot sta Bill Gates in Elon Musk, ki se bojijo nadaljnjega razvoja umetne inteligence.

Preberi več

Skočite v misli investitorja!

Avtor Maruša Žibert — Zadnja sprememba 19.03.2017 11:27

Če ste v fazi, ko iščete investicijo, vas bodo spodnje vrstice še kako zanimale. Kaj je tisto, s čimer boste prepričali investitorje, da bodo za vas odprli denarnice? Je to dober produkt, dobra ekipa, priložnost na trgu?

Preberi več

Uspešni podjetniki o rasti večmilijonskih podjetij

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 22.03.2017 11:39

Ustanovitev zagonskega podjetja je ena od najtežjih nalog, ki si jih lahko zastavite. Še bolj zahtevno pa je uravnavanje rasti in vstop na masovni trg. Ko se vaše podjetje razvija, morate biti pripravljeni na uravnavanje rasti – drugače je lahko ves vaš trud zaman.

Preberi več

Snapchat in možnosti oglaševanja

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 22.03.2017 11:39

Aplikacija za pošiljanje fotografij in videov Snapchat je bila v osnovi namenjena najstnikom, zdaj pa jo v veliki meri uporabljajo tudi milenijci. Raziskave kažejo, da vedno več podjetij uporablja Snapchat za oglaševanje, vendar uporabniki zaenkrat še niso dovzetni za oglase.

Preberi več

Kako se soočiti z negativnimi spletnimi komentarji?

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 21.03.2017 22:09

Mala podjetja porabijo veliko sredstev za oglaševanje, pozitivne odnose z mediji in druge aktivnosti za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke. Vendar potencialne stranke v nakup ali izbiro drugega ponudnika pogosto prepričajo povratne informacije drugih potrošnikov.

Preberi več

Kako lahko znižamo stroške tiskanja v podjetju?

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 20.03.2017 16:02

V želji po nižanju stroškov poslovanja podjetniki vseskozi iščejo načine, kako ekonomizirati svoje poslovanje. Veliko priložnosti za tovrstno nižanje izdatkov odpirajo računalniki, ki poenostavijo, pohitrijo in predvsem pocenijo določene postopke.

Preberi več

Povejte, kar želijo slišati!

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 21.03.2017 17:48

Si predstavljate, kako lahko bi bilo komunicirati s sodelavci in poslovnimi partnerji, če bi jim znali povedati točno tisto, kar želijo slišati? Odlično, kajne? Na delavnici boste spoznali osnovne značilnosti štirih glavnih komunikacijskih profilov in načine, kako komunicirati z njimi.

Preberi več

Video: Popoln trenutek za inovacijo morate ustvariti sami

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 21.03.2017 17:48

V tokratni nedeljski rubriki si oglejte videoposnetek uspešnega podjetnika Setha Godina, v katerem govori o pomembnosti čim hitrejšega lansiranja produkta ali storitve na tržišče. Kot pravi, so tudi nekatere največje inovacije (primer: avtomobil), prispele na tržišče še preden je bil produkt popoln.

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 18.03.2017 20:39

Da v prihajajočem tednu ne bi spregledali katerega od zanimivih podjetniških srečanj, ki potekajo po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled tedenskih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu. Vabljeni k udeležbi!

Preberi več

Škodljive navade so sovražnik produktivnosti

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 16.03.2017 15:43

Če želite biti bolj produktivni, začnite delati bolj pametno in izkoristite vsak dan. Pri doseganju zastavljenega cilja – opraviti več v krajšem času – vas ovirajo nekatere škodljive navade. V prispevku predstavljamo, kako se lahko znebite najpogostejših slabih navad.

Preberi več

Aktualni razpisi za slovenska podjetja

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 15.03.2017 18:10

Vas zanimajo priložnosti za pridobitev sredstev za vaše podjetje? Oglejte si pregled aktualnih razpisov za podjetja in posameznike, od različnih posojil do bolj specializiranih razpisov in spodbud za zaposlovanje. Pohitite, da ne boste zamudili rokov za oddajo dokumentacije!

Preberi več

Slovenska podjetja ponujajo prosta delovna mesta

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 16.03.2017 23:33

Iščete zaposlitev? Niste zadovoljni s trenutno službo in si želite spremembe? V nadaljevanju predstavljamo seznam nekaterih slovenskih podjetij, ki zaradi rasti in širitve potrebujejo dodaten delovni kader. Morda se prav tu skriva priložnost za vas.

Preberi več

5 svežih nasvetov za povečanje produktivnosti

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 14.03.2017 09:59

Večino nasvetov za povečanje produktivnosti ste že slišali: elektronske pošte ne pregledujte vsakih nekaj minut, vstajajte zgodaj, oblikujte učinkovit seznam opravil … Našteti nasveti so seveda koristni, vendar ste jih verjetno že siti. Preizkusite naslednjih 5 svežih nasvetov!

Preberi več

WOCH - slovenska dijaka se podajata na Kickstarter

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 13.03.2017 16:44

Dijaka srednje šole za strojništvo in gimnazije iz Škofje Loke sta danes predstavila projekt na platformi za množično financiranje Kickstarter. Svetu tako predstavljata WOCH – lesen brezžični polnilec za telefon, za katerega želita zbrati 14 tisoč dolarjev.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!