Novice

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 08.07.2016 17:57
Podjetniške, računovodske, davčne, tehnološke ter druge novice objavljene na portalu mladipodjetnik.si.

Plačilna disciplina - pogosta tema pogovorov med podjetniki

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 17.02.2017 12:48

V Sloveniji je plačilna disciplina pogosta tema pogovorov med podjetniki. Ker imamo več tisoč pravnih oseb z neporavnanimi terjatvami, ni čudno, da se mnogi podjetniki vedno raje odločajo za poslovanje s tujino, ki velja za obljubljeno deželo tistih, ki cenijo redno plačevanje izstavljenih računov.

Preberi več

Zanimivi razpisi za podjetja in posameznike

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 23.02.2017 14:25

Vas zanimajo priložnosti za pridobitev sredstev za vaše podjetje? Oglejte si pregled aktualnih razpisov za podjetja in posameznike, od različnih posojil za izvedbo projektov do bolj specializiranih razpisov. Pohitite, da ne boste zamudili rokov za oddajo dokumentacije!

Preberi več

Spletni tečaj: Data Driven Marketing A-Z

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 23.02.2017 14:24

Vstopate v svet trženja in ne veste točno, kje začeti? Ali ste morda izkušen tržnik, ki išče nove nasvete in trike za izboljšanje svojega delovanja? Udeležite se spletnega tečaja Data Driven Marketing A-Z: Improve Your Campaign Performance na platformi Udemy.

Preberi več

Bančna garancija ali dokumentarni akreditiv?

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 22.02.2017 20:05

Instrumenti trgovinskega bančništva lahko prinesejo ključno prednost, zato je priporočljivo, da jih podjetja dobro poznajo. Na primeru si bomo ogledali, kako lahko podjetje uporabi dokumentarni akreditiv ali bančno garancijo oziroma kdaj je najbolje uporabiti kombinacijo obeh.

Preberi več

[Članek] Koraki do ustanovitve podjetja

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 22.02.2017 12:03

Sama registracija podjetja je za podjetnika v zadnjih letih postala precej bolj enostavna kot nekoč ter brezplačna, saj stroške postopka ustanovitve krije država. Opravimo jo lahko na eni izmed fizičnih VEM točk ali preko spleta na e-VEM točki.

Preberi več

Fenomen naročniškega prodajnega modela

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 22.02.2017 17:28

Podjetja, ki svojim naročnikom vsak mesec pošljejo škatlo s svojimi izdelki, uspešno izkoriščajo umetno inteligenco in individualizacijo ter spodbujajo trgovski sektor, ki v zadnjih letih stagnira. Naročniški prodajni model se tako lahko pohvali z več kot 1000-odstotno rastjo.

Preberi več

Bo LinkedIn še aktualen? Po službo kar prek Facebooka!

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 21.02.2017 11:56

Facebook je pred kratkim predstavil novost, ki lahko spremeni razmerja na področju družabnih omrežij: delodajalci v ZDA in Kanadi lahko po novem prek svojih strani neposredno objavljajo prosta delovna mesta, iskalci zaposlitve pa se lahko nanje odzovejo kar prek Messengerja.

Preberi več

Amazon predstavlja Chime. Bomo pozabili na Skype?

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 21.02.2017 11:56

Podjetje Amazon je pred kratkim predstavilo novo storitev za spletno komuniciranje, video konference in sestanke na daljavo. Storitev z imenom Chime tako predstavlja konkurenco uveljavljenemu in priljubljenemu Microsoftovemu orodju za spletno komunikacijo Skype.

Preberi več

YouTube zvezdnica o industriji in prihodnosti

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 21.02.2017 11:48

22-letna Eva Gutowski je začela snemati YouTube videe med študijem – mislila je, da ji bo to pomagalo pri študiju televizijskega novinarstva. Manj kot pet let kasneje Evin kanal MyLifeAsEva spremlja več kot 7,5 milijonov naročnikov, njen uspeh pa se tu šele začne.

Preberi več

Odgovor strokovnjaka: Ali so pogajanja zavezujoča?

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 21.02.2017 12:25

Vprašanje: Ali nosijo pogajanja obvezne posledice za stranki? Odgovor: Pogajanja niso le navezava stikov in konktakt potencialnega bodočega poslovnega partnerja. Sami stiki sicer ne nosijo pravnih posledic, vendar pa bolj konkretna pogajanja lahko nosijo nezanemarljive posledice.

Preberi več

Poživite svoje Facebook oglase!

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 21.02.2017 12:26

Ste opazili, da vaši oglasi na Facebooku sledijo točno določenemu vzorcu? Ste naveličani »strokovnjakov«, ki menijo, da so našli odgovor na vprašanje, kakšen oglas vam bo prinesel največ dobička? Na pravem mestu ste! Ponujamo vam nekaj idej za poživitev vaših Facebook kampanj.

Preberi več

Zakaj se udeležiti konference inOrbit 2017?

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 21.02.2017 12:26

inOrbit 2017 kot največja konferenca digitalnega marketinga v regiji pokriva področja od psihologije potrošnika in uporabniških izkušenj do optimizacije konverzij in digitalne analitike. Še vedno razmišljate, ali bi se konference udeležili? Predstavljamo 7 razlogov za udeležbo.

Preberi več

Nasveti za manj stresno pripravo bilanc

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 18.02.2017 10:08

Podjetniki morajo vsako leto pripraviti zaključni račun in druge bilance. Da bi vsem podjetnikom olajšali ta proces, v podjetju SAOP organizirajo brezplačni spletni seminar, na katerem bodo udeležencem pokazali nekaj pristopov za lažjo izdelavo zaključnega računa.

Preberi več

Zaupajte izdajanje računov računalniku

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 18.02.2017 23:37

Večina sodobnih podjetnikov se ne brani uporabe računalnika v svojem poslu. Na različne načine namreč računalniki močno poenostavijo številna opravila, za katera bi sicer porabili ogromno časa in dela ter znatno količino papirja in črnila.

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 17.02.2017 09:42

Da v prihajajočem tednu ne bi spregledali katerega od številnih podjetniških izobraževanj, ki potekajo po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled tedenskih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu.

Preberi več

Predlog za branje: Agile Product Management with Scrum

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 21.02.2017 12:26

Delo Romana Pichlerja Agile Product Management with Scrum: Creating Products That Customers Love je prvi vodič po agilnem produktnem vodenju po metodi oziroma s pomočjo ogrodja scrum. Če vas zanimajo agilne metode menedžmenta, si lahko knjigo izposodite tudi v MP knjižnici.

Preberi več

Dandanes ni mogoče poslovati brez primerne pisarniške opreme

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 16.02.2017 12:58

V nekaterih primerih resda gre tudi brez dodatkov, kot so tiskalniki, kopirni stroji in rezalniki dokumentov, a vsak podjetnik, ki ima opravka s papirjem, bo raje poskrbel, da ima te naprave vedno pri roki. Sploh glede na ugodne cene sodobnih naprav ter na vsestranske funkcionalnosti, ki jih nudijo.

Preberi več

Kako uspešni direktorji izbirajo nove kadre?

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 21.02.2017 12:26

Uspešni direktorji in kadroviki nimajo časa za nesmiselna vprašanja, ki jim ne bodo razkrila ničesar o potencialnih kandidatih za delovno mesto. Vodenje razgovorov za službo obvladajo do potankosti, pri končni odločitvi pa ima pogosto najpomembnejšo vlogo eno samo vprašanje.

Preberi več

Aktualni podjetniški razpisi

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 21.02.2017 12:26

Vas zanimajo priložnosti za pridobitev sredstev za vaše podjetje? Oglejte si pregled aktualnih razpisov za podjetja, od različnih posojil za izvedbo projektov do bolj specializiranih razpisov. Pohitite, da ne boste zamudili rokov za oddajo dokumentacije!

Preberi več

Video: Naj knjige leta 2016 po izboru Billa Gatesa

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 17.02.2017 09:52

Bill Gates, ustanovitelj podjetja Microsoft, ki se v zadnjih letih posveča predvsem človekoljubnim projektom, je strasten bralec, ki kljub izjemno zasedenemu urniku povprečno vsak teden prebere vsaj eno knjigo. V prispevku predstavljamo njegove najljubše knjige lanskega leta.

Preberi več

Zapisi z delavnice Maksimalna Produktivnost

Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 17.02.2017 09:52

Z Blažem Kosom smo že tretjič izvedli delavnico Maksimalna Produktivnost. 4-urna delavnica je namenjena izboljšanju učinkovitosti in organizacije za večjo produktivnost. V nadaljevanju lahko preberete nekaj poudarkov z dogodka.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!