Novice

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 08.07.2016 17:57
Podjetniške, računovodske, davčne, tehnološke ter druge novice objavljene na portalu mladipodjetnik.si.

5 korakov do učinkovitega prodajnega lijaka

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 07.12.2016 16:45

Kot podjetnik se najverjetneje še kako zavedate pomembnosti marketinga. Če pa ste podjetnik začetnik in temu področju v vašem mladem podjetju še niste posvetili večje pozornosti, je nastopil čas, da to storite. Na primer z vzpostavitvijo prodajnega lijaka.

Preberi več

Evropski dosežki na področju letečih avtomobilov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 08.12.2016 14:21

Evropska družba tveganega kapitala Atomico je vložila 10 milijonov evrov v podjetje Lilium Aviation, ki se ukvarja z razvojem letal tipa VTOL, za katere je značilno, da lahko vzletijo in pristanejo navpično. Tako se je Evropa vključila v tekmo z ameriško Silicijevo dolino.

Preberi več

Izvirni nasveti za trženje prek družabnih omrežij

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 08.12.2016 14:21

Vpliv družabnih omrežij na poslovanje podjetij je izjemno pomemben. Verjetno že poznate osnovne nasvete za trženje – vendar lahko omrežja izkoristite še za marsikaj drugega kot samo za objavljanje fotografij in odgovarjanje na vprašanja strank. Predstavljamo manj znane nasvete.

Preberi več

Uporaba pogodbene kazni

Avtor Nejc Setnikar — Zadnja sprememba 08.12.2016 14:21

Ste že kdaj prejeli v podpis pogodbo, ki je vsebovala klavzulo o pogodbeni kazni? Ste že kdaj sami umestili pogodbeno kazen v vašo pogodbo? Če še niste, potem bo ta članek kot nalašč za vas, saj boste izvedeli, kaj je pogodbena kazen in na kakšne načine jo lahko uporabite.

Preberi več

Dnevni prioriteti, ki ju ne smete zanemarjati

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 08.12.2016 14:22

Za dobre vodje so značilni vzdržljivost, zagnanost, osredotočenje in disciplina. Življenje podjetnikov je zelo hitro, polno aktivnosti in zadolžitev – zato ste pogosto preveč obremenjeni in popolnoma izčrpani. Ponujamo vam nasvete, kako v tem hektičnem svetu poskrbeti zase.

Preberi več

Koledar poslovnih obveznosti za december 2016

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 06.12.2016 09:20

Da bi vam olajšali upravljanje vaših finančnih podatkov, smo na portalu mladipodjetnik.si pripravili posebno rubriko - koledar poslovnih dogodkov za prihajajoči mesec. V tabeli boste našli pomembne datume obveznih predložitev podatkov.

Preberi več

Kaj vse Google ve o nas?

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 08.12.2016 14:21

Vsi vemo, da Google zbira veliko podatkov o svojih uporabnikih, med drugim zgodovino iskanja, lokacijo in glasovno iskanje. Zbrane informacije Googlu omogočajo izboljšanje storitev in prikazovanje relevantnih oglasov. V prispevku opisujemo, kaj vse Google ve o nas.

Preberi več

Prispevki za popoldanski s.p. - november 2016

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 05.12.2016 11:28

Vsi, ki svojo dejavnost opravljate prek popoldanskega s.p., imate do 15. v mesecu čas, da davčnemu uradu plačate mesečni prispevek za PIZ (Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje) in ZZ (Prispevek za zdravstveno zavarovanje) za pretekli mesec.

Preberi več

Bodo leteči avtomobili kmalu postali resničnost?

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 04.12.2016 12:30

Velika tehnološka podjetja posvečajo vedno več pozornosti »letečim avtomobilom«. Uber načrtuje, da bodo leteči avtomobili na voljo uporabnikom leta 2026. Larry Page sofinancira podoben projekt zagonskega podjetja Zee.Aero, v igro pa s projektom Vahana stopa tudi podjetje Airbus.

Preberi več

Centralni kreditni register za stabilizacijo bank

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 04.12.2016 12:25

Ministrstvo za finance je izdelalo predlog Zakona o centralnem kreditnem registru, katerega cilj je izboljšanje upravljanja s kreditnim tveganjem za hitrejšo stabilizacijo bank, upoštevajoč, da način, kako posamezna banka upravlja s kreditnimi tveganji, vpliva na celotni bančni sektor.

Preberi več

Živa solata osvaja Evropo

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 08.12.2016 14:21

Podjetje Panorganic iz Ljutomera je v enem letu doživelo velike spremembe. Lani so lansirali solato in zelišča ŽIVA na slovenski trg, letos pa jih prodajajo tudi v Avstriji, Bolgariji in na Hrvaškem. Za svoje dosežke so prejeli številne nagrade, vendar ne počivajo na lovorikah.

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 04.12.2016 09:12

Da v prihajajočem tednu ne bi spregledali katerega izmed številnih podjetniških izobraževanj, ki potekajo po različnih krajih v Sloveniji, smo vam pripravili kratek pregled tedenskih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu.

Preberi več

10 mitov o delu izven pisarne

Avtor Maruša Žibert — Zadnja sprememba 01.12.2016 11:34

Zadnjih nekaj let se je pisarniško delo precej spremenilo. Vse več ljudi si želi delati od doma ali pa v drugih prostorih, želijo si bolj sproščenega delovnega okolja, domače kuhane hrane in prilagodljivega delovnika. O delu izven pisarne pa obstajajo tudi številni miti.

Preberi več

Davčna sprememba: del plače za poslovno uspešnost

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 05.12.2016 16:55

Z novo spremembo Zakona o dohodnini se bo uvedla drugačna davčna obravnava dela plače za poslovno uspešnost. Med del plače za poslovno uspešnost spadajo 13. plača, božičnica, letna nagrada ipd., če je tako določeno v kolektivni pogodbi na ravni dejavnosti ali pa v pogodbi o zaposlitvi.

Preberi več

Delavske pravice za voznike Uberja

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 05.12.2016 16:55

Britansko sodišče za zadeve delovnega prava je v nedavni sodbi odločilo, da vozniki Uberja niso samozaposleni oziroma samostojni podjetniki, zato mora podjetje voznikom zagotoviti plačo glede na življenjski standard v državi.

Preberi več

Slovenska podjetja iščejo nove sodelavce

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 08.12.2016 12:09

V nadaljevanju vam predstavljamo seznam nekaterih slovenskih podjetij, ki zaradi rasti in širitve potrebujejo dodaten delovni kader. Če iščete zaposlitev ali pa niste zadovoljni v sedanji službi, preverite seznam, saj se morda prav tu skriva priložnost za vas.

Preberi več

Kaj vsebujejo predlogi za reformo trga dela 2017?

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 30.11.2016 13:33

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo predloge sprememb delovne zakonodaje. Vlada si s tem prizadeva za večjo tendenco k zaposlovanju za nedoločen čas, učinkovitejšo inšpekcijo dela in večjo socialno varnost ob prenehanju delovnega razmerja.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!