Novice

Avtor Borut Borštnik Zadnja sprememba 08.07.2016 17:57
Podjetniške, računovodske, davčne, tehnološke ter druge novice objavljene na portalu mladipodjetnik.si.

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 28.04.2017 12:33

Da ne bi spregledali katerega od zanimivih podjetniških srečanj, ki bodo v prihajajočih tednih potekala po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled zanimivih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu. Vabljeni k udeležbi!

Preberi več

Ste že optimizirali prav vse procese poslovanja?

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 25.04.2017 09:53

Optimizacija poslovanja je postopek, ki lahko v trenutku in brez večjih težav bistveno olajša poslovanje podjetja, zniža stroške in posledično omogoči uspešno rast in razvoj. Priložnosti za optimizacijo je več, najdemo pa jih celo v najmanjših vsakodnevnih opravilih.

Preberi več

Infografika: 10 nasvetov za bolj produktivne sestanke

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 26.04.2017 17:19

Statistika kaže, da se tržniki in podjetniki udeležijo približno osmih sestankov na teden. Se vam to zdi preveč? Se vam zdi, da na sestankih samo govorite, pri tem pa ne storite nič produktivnega? V prispevku vam predstavljamo 10 nasvetov za bolj produktivne sestanke.

Preberi več

Prijavi se na izbor Mladi podjetnik leta!

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 25.04.2017 15:34

V Zavodu mladi podjetnik iščemo mlado podjetnico ali podjetnika leta! Nagrade in komisija so pripravljene, čakamo le še na vašo prijavo! Boste ravno vi prejeli laskavi naslov, veliko medijske pozornosti in 15 tisoč evrov nagrad?

Preberi več

Ste bili na 10. fanfari?

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 26.04.2017 16:30

Največjo študentsko marketinško konferenco je 13. aprila v Austria Trend hotelu uspešno izpeljalo 38 aktivnih članov Študentske sekcije Društva za marketing Slovenije (ŠSDMS). Rdeča nit 10. fanfare je bila obračanje na novo.

Preberi več

Uspešen podjetnik je lahko le zdrav podjetnik

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 25.04.2017 15:18

Stres, trdo delo in neskončna vrsta izzivov, ki jim botruje nepopustljiv podjetniški duh - to je prava podoba življenjskega stila vsakega podjetnika. Vsekakor pester in unikaten življenjski stil, vendar potrebno je poskrbeti tudi za zdravje. Udeležite se delavnice, kjer boste izvedeli vse o tem.

Preberi več

Kako doseči ujemanje produkta s trgom?

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 25.04.2017 11:14

Mladi podjetniki se na svoji podjetniški poti zelo hitro srečajo s pojmom ujemanja produkta s trgom, ki ga je menda prvi uporabil Marc Andreessen iz podjetja Andreessen Horowitz. Vas zanima, kaj ta pojem sploh pomeni, kako ga izmeriti in kako lahko izboljša vaše poslovanje?

Preberi več

Vsebinsko trženje in oglaševalske kampanje

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 25.04.2017 10:23

Pripravili ste strategijo za vsebinsko trženje in oblikovali zanimive vsebine, ki odgovarjajo na ključne probleme, s katerimi se sooča vaša ciljna publika. Kaj pa sedaj? Osredotočiti se morate na privabljanje prometa. Kako? Berite naprej.

Preberi več

Kakšen je potek javne dražbe? [članek]

Avtor Lena Šutanovac — Zadnja sprememba 25.04.2017 09:51

Javna dražba omogoča posameznikom, da predmet, ki je na licitaciji, trajno pridobijo v svojo last. Pri tem morajo tekmovati z drugimi interesenti in ponuditi najvišjo ponudbo. Do uspešno zaključene dražbe sicer pride že tedaj, ko vsaj eden izmed ponudnikov ponudi ceno, ki je enaka izklicni.

Preberi več

Ključne informacije o regresu

Avtor Andreja Celestina — Zadnja sprememba 25.04.2017 10:25

ZDR-1 v 131. členu določa, da regres pripada vsakemu delavcu, ki je upravičen do letnega dopusta. Zakon določa minimalno višino regresa: ta znaša 804,96 EUR bruto. Kolektivna pogodba pa lahko določa tudi višji znesek regresa.

Preberi več

Video: Govorite kot pravi vodja

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 25.04.2017 10:46

Simon Lancaster velja za enega najuglednejših govoropiscev na svetu. Tekom večletne kariere je ustvaril nešteto govorov za znane politične osebnosti, zadnja leta pa se ukvarja predvsem s predavanji in tudi z ustvarjanjem govorov za podjetnike.

Preberi več

Napovednik podjetniških dogodkov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 21.04.2017 10:09

Da ne bi spregledali katerega od zanimivih podjetniških srečanj, ki bodo v prihajajočih tednih potekala po različnih krajih v Sloveniji, smo pripravili kratek pregled zanimivih dogodkov, objavljenih na našem spletnem portalu. Vabljeni k udeležbi!

Preberi več

Kako naj se mala podjetja lotijo izterjave dolgov

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 10.04.2017 12:11

Sprotno pošiljanje računov in opominjanje na plačilo občasno ne zadostujeta, dolg vaših strank pa se veča. Da vam neplačani računi ne bi povzročali težav pri poslovanju, morate včasih uporabiti tudi uradne, pravne metode. Pri tem vam lahko pomagajo strokovnjaki.

Preberi več

Predlog za branje: Scaling Lean

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 25.04.2017 10:25

Ima vaša »velika ideja« potencial? Ali lahko svoj poslovni model preizkusite, še preden bi vanj vložili svoj čas in denar? Na takšna vprašanja odgovarja priročnik Scaling Lean: Mastering the Key Metrics for Startup Growth Asha Maurye, ki je na voljo tudi v MP knjižnici.

Preberi več

Najnovejši razpisi s področja podjetništva

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 20.04.2017 21:04

Vas zanimajo priložnosti za pridobitev sredstev za vaše podjetje? Oglejte si pregled aktualnih razpisov za podjetja in posameznike – v zadnjem času je bilo objavljenih veliko novih. Pohitite, roki za oddajo prijav se hitro približujejo!

Preberi več

E-računi zaokrožujejo digitalno poslovanje

Avtor Sponzorirano — Zadnja sprememba 20.04.2017 15:34

Zelo težko bi našli kakšno podjetje, ki sploh ne koristi prednosti digitalnega poslovanja. Praktično vsak podjetnik ima vsaj spletno stran in e-poštni naslov, mnogi pa so ugotovili, da sodobna tehnologija omogoča še veliko več.

Preberi več

Kaj vse razkrivajo naše objave na družabnih omrežjih

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 25.04.2017 10:25

Podjetja, ki se ukvarjajo z analizo podatkov, so igrala pomembno vlogo pri oblikovanju javnega mnenja v povezavi z zadnjimi ameriškimi predsedniškimi volitvami. Če vas zanima, kaj vse o vas ve umetna inteligenca na podlagi vaših objav na družabnih omrežjih, berite naprej.

Preberi več

VIDEO: 9 korakov do uspešnega poslovnega modela

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 25.04.2017 10:24

Poslovni okvir (angl. business model canvas) je strateško upravljavsko in podjetniško orodje. Z njegovo pomočjo lahko opišete, oblikujete, načrtujete in spreminjate svoj poslovni model. S pomočjo predstavljenega videa boste spoznali vse elemente poslovnega okvirja.

Preberi več

Slovenska podjetja iščejo nove okrepitve

Avtor Urška Honzak — Zadnja sprememba 24.04.2017 22:24

Iščete zaposlitev? Niste zadovoljni s trenutno službo in si želite spremembe? V nadaljevanju predstavljamo seznam nekaterih slovenskih podjetij, ki zaradi rasti in širitve potrebujejo dodaten delovni kader. Morda se prav tu skriva priložnost za vas.

Preberi več

Vabljeni na MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Avtor Maja Borštnik — Zadnja sprememba 25.04.2017 10:24

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi devetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.

Preberi več

Prijavi se na e-novice!