Henry Ford o poslu in vodenju

Večina nas pozna Henrya Forda kot ustanovitelja podjetja Ford Motor Company in prvega, ki je uvedel tehnologijo tekočega traka za množično proizvodnjo, poleg tega pa si je industrialec prizadeval za znižanje stroškov proizvodnje in za čim višje plače zaposlenih.
Henry Ford o poslu in vodenju

Henry Ford o poslu in vodenju. (Vir slike: wikipedia)

Poleg uvedbe tekočega traku je uvedel več tehnoloških in organizacijskih inovacij, med katerimi je bil tudi sistem franšiz, prek katerih je obvladoval omrežje prodajaln po vsej Severni Ameriki in v nekaterih večjih mestih drugod po svetu. Morda niste vedeli, vendar je bil Ford tudi nekakšen začetnik socialnega podjetništva, saj je veliko pred ostalimi podjetniki najemal temnopolte delavce, ženske in invalide. Poleg tega pa se je držal načela, da morajo dobri delavci biti dobro plačani.

Začetki

Henry Ford se je leta 1891 zaposlil pri ameriškem podjetju in v dveh letih napredoval do položaja glavnega inženirja, kar mu je omogočilo, da je v prostem času pričel eksperimentirati z motorji z notranjim izgorevanjem. Kmalu je izdelal svoj prvi avtomobil in s podporo Thomasa Alva Edisona nato izdelal še drugega. S pomočjo investicije je nato ustanovil lastno podjetje Detroit, ki je kmalu propadlo. Ko je zgradil avto, ki je bil uspešen na dirkah, je prišel do novih investitorjev in ustanovil novo podjetje Henry Ford Company, ki se je po njegovem odhodu preimenovalo, Ford pa je ponovno dobil investitorja in ustanovil Ford Motor Company.

Henry Ford o poslu, vodenju in uspehu

Henry Ford je bil uspešen podjetnik in inovator, ki je zapisal tudi nekaj navdihujočih misli.

V industriji obstaja eno pravilo: izdelujte najboljše izdelke za najnižjo ceno in delavce plačajte največ kot lahko.

Navezati stik je začetek; ohranjati stik je napredek; delati skupaj je uspeh.

Neuspeh je zgolj priložnost, da lahko ponovno poskusite, tokrat bolj pametno.

Vsakdo, ki se neha učiti, postane star, ne glede na to, ali jih šteje 20 ali 80. Vsakdo, ki se neprestano uči, ostane mlad.

Resnična napaka je samo tista, iz katere se nič ne naučimo.

Če bi ljudi vprašal, kaj si želijo, bi mi povedali, da “hitrejše konje”.

Slovesa si ne morete zgraditi na nečem, kar šele boste naredili.

Če obstaja skrivnost do uspeha, potem je to zmožnost razumeti mnenje drugega in videti stvari z njegove perspektive ter hkrati videti s svojimi očmi.

Vizija brez izvedbe je zgolj halucinacija.

Ni ga človeka, ki ne bi bil sposoben narediti več, kot misli, da lahko.

Kvaliteta pomeni, da delate prav takrat, ko vas nihče ne gleda.

Narediti več za svet, kot je svet naredil za vas – to je uspeh.

Vir: forbes.com in wikipedia.org

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje