Henry Ford o poslu in vodenju

Večina nas pozna Henrya Forda kot ustanovitelja podjetja Ford Motor Company in prvega, ki je uvedel tehnologijo tekočega traka za množično proizvodnjo, poleg tega pa si je industrialec prizadeval za znižanje stroškov proizvodnje in za čim višje plače zaposlenih.
Henry Ford o poslu in vodenju

Henry Ford o poslu in vodenju. (Vir slike: wikipedia)

Poleg uvedbe tekočega traku je uvedel več tehnoloških in organizacijskih inovacij, med katerimi je bil tudi sistem franšiz, prek katerih je obvladoval omrežje prodajaln po vsej Severni Ameriki in v nekaterih večjih mestih drugod po svetu. Morda niste vedeli, vendar je bil Ford tudi nekakšen začetnik socialnega podjetništva, saj je veliko pred ostalimi podjetniki najemal temnopolte delavce, ženske in invalide. Poleg tega pa se je držal načela, da morajo dobri delavci biti dobro plačani.

Začetki

Henry Ford se je leta 1891 zaposlil pri ameriškem podjetju in v dveh letih napredoval do položaja glavnega inženirja, kar mu je omogočilo, da je v prostem času pričel eksperimentirati z motorji z notranjim izgorevanjem. Kmalu je izdelal svoj prvi avtomobil in s podporo Thomasa Alva Edisona nato izdelal še drugega. S pomočjo investicije je nato ustanovil lastno podjetje Detroit, ki je kmalu propadlo. Ko je zgradil avto, ki je bil uspešen na dirkah, je prišel do novih investitorjev in ustanovil novo podjetje Henry Ford Company, ki se je po njegovem odhodu preimenovalo, Ford pa je ponovno dobil investitorja in ustanovil Ford Motor Company.

Henry Ford o poslu, vodenju in uspehu

Henry Ford je bil uspešen podjetnik in inovator, ki je zapisal tudi nekaj navdihujočih misli.

V industriji obstaja eno pravilo: izdelujte najboljše izdelke za najnižjo ceno in delavce plačajte največ kot lahko.

Navezati stik je začetek; ohranjati stik je napredek; delati skupaj je uspeh.

Neuspeh je zgolj priložnost, da lahko ponovno poskusite, tokrat bolj pametno.

Vsakdo, ki se neha učiti, postane star, ne glede na to, ali jih šteje 20 ali 80. Vsakdo, ki se neprestano uči, ostane mlad.

Resnična napaka je samo tista, iz katere se nič ne naučimo.

Če bi ljudi vprašal, kaj si želijo, bi mi povedali, da “hitrejše konje”.

Slovesa si ne morete zgraditi na nečem, kar šele boste naredili.

Če obstaja skrivnost do uspeha, potem je to zmožnost razumeti mnenje drugega in videti stvari z njegove perspektive ter hkrati videti s svojimi očmi.

Vizija brez izvedbe je zgolj halucinacija.

Ni ga človeka, ki ne bi bil sposoben narediti več, kot misli, da lahko.

Kvaliteta pomeni, da delate prav takrat, ko vas nihče ne gleda.

Narediti več za svet, kot je svet naredil za vas – to je uspeh.

Vir: forbes.com in wikipedia.org

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje