Henry Ford o poslu in vodenju

Večina nas pozna Henrya Forda kot ustanovitelja podjetja Ford Motor Company in prvega, ki je uvedel tehnologijo tekočega traka za množično proizvodnjo, poleg tega pa si je industrialec prizadeval za znižanje stroškov proizvodnje in za čim višje plače zaposlenih.
Henry Ford o poslu in vodenju

Henry Ford o poslu in vodenju. (Vir slike: wikipedia)

Poleg uvedbe tekočega traku je uvedel več tehnoloških in organizacijskih inovacij, med katerimi je bil tudi sistem franšiz, prek katerih je obvladoval omrežje prodajaln po vsej Severni Ameriki in v nekaterih večjih mestih drugod po svetu. Morda niste vedeli, vendar je bil Ford tudi nekakšen začetnik socialnega podjetništva, saj je veliko pred ostalimi podjetniki najemal temnopolte delavce, ženske in invalide. Poleg tega pa se je držal načela, da morajo dobri delavci biti dobro plačani.

Začetki

Henry Ford se je leta 1891 zaposlil pri ameriškem podjetju in v dveh letih napredoval do položaja glavnega inženirja, kar mu je omogočilo, da je v prostem času pričel eksperimentirati z motorji z notranjim izgorevanjem. Kmalu je izdelal svoj prvi avtomobil in s podporo Thomasa Alva Edisona nato izdelal še drugega. S pomočjo investicije je nato ustanovil lastno podjetje Detroit, ki je kmalu propadlo. Ko je zgradil avto, ki je bil uspešen na dirkah, je prišel do novih investitorjev in ustanovil novo podjetje Henry Ford Company, ki se je po njegovem odhodu preimenovalo, Ford pa je ponovno dobil investitorja in ustanovil Ford Motor Company.

Henry Ford o poslu, vodenju in uspehu

Henry Ford je bil uspešen podjetnik in inovator, ki je zapisal tudi nekaj navdihujočih misli.

V industriji obstaja eno pravilo: izdelujte najboljše izdelke za najnižjo ceno in delavce plačajte največ kot lahko.

Navezati stik je začetek; ohranjati stik je napredek; delati skupaj je uspeh.

Neuspeh je zgolj priložnost, da lahko ponovno poskusite, tokrat bolj pametno.

Vsakdo, ki se neha učiti, postane star, ne glede na to, ali jih šteje 20 ali 80. Vsakdo, ki se neprestano uči, ostane mlad.

Resnična napaka je samo tista, iz katere se nič ne naučimo.

Če bi ljudi vprašal, kaj si želijo, bi mi povedali, da “hitrejše konje”.

Slovesa si ne morete zgraditi na nečem, kar šele boste naredili.

Če obstaja skrivnost do uspeha, potem je to zmožnost razumeti mnenje drugega in videti stvari z njegove perspektive ter hkrati videti s svojimi očmi.

Vizija brez izvedbe je zgolj halucinacija.

Ni ga človeka, ki ne bi bil sposoben narediti več, kot misli, da lahko.

Kvaliteta pomeni, da delate prav takrat, ko vas nihče ne gleda.

Narediti več za svet, kot je svet naredil za vas – to je uspeh.

Vir: forbes.com in wikipedia.org

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje