Nasveti za študente podjetnike

V obdobju šolanja na fakulteti ali tik za tem se veliko mladih odloči za ustanovitev svojega podjetja. Poglejmo si, kakšne so razlike med študentskim življenjem in življenjem mladega podjetnika ter v kolikšni meri univerza posameznike tudi zares pripravi na poslovni svet.

1. V startup podjetništvu je prisotnost vedno nujna. 

Večina fakultet ne zahteva redne prisotnosti na predavanjih in vajah, kljub temu pa lahko izpite opravite uspešno. Toda v startup podjetništvu stvari niso tako enostavne – poslovni svet zahteva točnost, resnost in stalno prisotnost, saj bo v nasprotnem primeru vaše podjetje propadlo že na samem začetku.

2. Urnik podjetnika se včasih zavleče tudi v pozne večerne ure. 

Študentski urnik je tekom leta vnaprej dogovorjen in se zelo redko spreminja, a to ne drži za urnike podjetnikov, ki so zelo spremenljivi in povsem odvisni od trenutnega stanja na trgu. To pomeni, da boste včasih za delo morali poprijeti tudi v soboto ali nedeljo.

3. Med delom ni zares pravega odmora. 

Kot lastnik podjetja se boste soočili s spoznanjem, da v svetu startup podjetništva skorajda ni prostega časa. Medtem, ko bodo vaši prijatelji “oddelali” 8-urni delavnik in imeli prost večer, pa z vami najverjetneje ne bo tako. Vsaj ne na začetku.

4. Fokus je ključ do uspeha.

Na fakulteti ste se najverjetneje soočali s hkratnim opravljanjem petih ali šestih različnih predmetov, podjetništvo pa bo od vas zahtevalo osredotočenost zgolj na eno področje, hkrati pa tudi opravljanje več različnih opravil ob istem času. 

5. Teorija in praksa nista eno in isto.

Na fakulteti ste mogoče resda poslušali ogromno predavanj na temo računovodstva, vodenja podjetja ipd., toda praksa se od teorije precej razlikuje. A nikar ne skrbite – raje preberite kakšno knjigo, se udeležite kakšnega podjetniškega izobraževanja in se povežite z mentorji, nato pa teorijo kar sami preizkusite. Le s pridobivanjem izkušenj boste lahko uspeli.

6. Znašli ste se na svojem.

Dnevi, ko je fakulteta skrbela za to, da ste pridobili vse potrebne informacije, za vaše mentorstvo in za organizacijo vseh podrobnosti, so mimo. Kot podjetnik ste se kar naenkrat znašli na svojem in nikogar ne bo, ki bi vam pomagal. Ukrepati morate sami in se povezati s pravimi osebami, ki vam bodo pomagale. 

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje