Nasveti za študente podjetnike

V obdobju šolanja na fakulteti ali tik za tem se veliko mladih odloči za ustanovitev svojega podjetja. Poglejmo si, kakšne so razlike med študentskim življenjem in življenjem mladega podjetnika ter v kolikšni meri univerza posameznike tudi zares pripravi na poslovni svet.

1. V startup podjetništvu je prisotnost vedno nujna. 

Večina fakultet ne zahteva redne prisotnosti na predavanjih in vajah, kljub temu pa lahko izpite opravite uspešno. Toda v startup podjetništvu stvari niso tako enostavne – poslovni svet zahteva točnost, resnost in stalno prisotnost, saj bo v nasprotnem primeru vaše podjetje propadlo že na samem začetku.

2. Urnik podjetnika se včasih zavleče tudi v pozne večerne ure. 

Študentski urnik je tekom leta vnaprej dogovorjen in se zelo redko spreminja, a to ne drži za urnike podjetnikov, ki so zelo spremenljivi in povsem odvisni od trenutnega stanja na trgu. To pomeni, da boste včasih za delo morali poprijeti tudi v soboto ali nedeljo.

3. Med delom ni zares pravega odmora. 

Kot lastnik podjetja se boste soočili s spoznanjem, da v svetu startup podjetništva skorajda ni prostega časa. Medtem, ko bodo vaši prijatelji “oddelali” 8-urni delavnik in imeli prost večer, pa z vami najverjetneje ne bo tako. Vsaj ne na začetku.

4. Fokus je ključ do uspeha.

Na fakulteti ste se najverjetneje soočali s hkratnim opravljanjem petih ali šestih različnih predmetov, podjetništvo pa bo od vas zahtevalo osredotočenost zgolj na eno področje, hkrati pa tudi opravljanje več različnih opravil ob istem času. 

5. Teorija in praksa nista eno in isto.

Na fakulteti ste mogoče resda poslušali ogromno predavanj na temo računovodstva, vodenja podjetja ipd., toda praksa se od teorije precej razlikuje. A nikar ne skrbite – raje preberite kakšno knjigo, se udeležite kakšnega podjetniškega izobraževanja in se povežite z mentorji, nato pa teorijo kar sami preizkusite. Le s pridobivanjem izkušenj boste lahko uspeli.

6. Znašli ste se na svojem.

Dnevi, ko je fakulteta skrbela za to, da ste pridobili vse potrebne informacije, za vaše mentorstvo in za organizacijo vseh podrobnosti, so mimo. Kot podjetnik ste se kar naenkrat znašli na svojem in nikogar ne bo, ki bi vam pomagal. Ukrepati morate sami in se povezati s pravimi osebami, ki vam bodo pomagale. 

Vir: Young Entrepreneur

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje