Tokrat na Kickstarterju navdušuje slovenski Lumu

Slovenski startupi na Kickstarterju ponovno navdušujejo. Tokrat se je z odličnim produktom in še boljšo prezentacijo izkazalo ljubljansko podjetje Lumu Labs z izdelkom Lumu - inovativno napravo za merjenje svetlobe pri fotografiranju, namenjeno uporabnikom mobilnih naprav iPhone.
Tokrat na Kickstarterju navdušuje slovenski Lumu

Tokrat na Kickstarterju navdušuje slovenski Lumu (Vir slike: sxc.hu)

Projekt je na Kickstarterju zaživel šele včeraj, ko si je ekipa podjetja Lumu Labs zastavila razmeroma skromen cilj: zbrati 20 tisoč dolarjev. Toda že v prvem dnevu je projekt uspel navdušiti prek 500 podpornikov, ki so v Lumu skupno investirali več kot 45 tisoč dolarjev, znesek pa je vsako minuto višji!

Poglejmo si, kaj Lumu pravzaprav sploh je. Gre za elektronsko napravo, ki je namenjena natančnemu merjenju svetlobe pri fotografiranju. Gre torej za pripomoček, ki fotografom nadomešča svetlomer.

Lumu je zaenkrat namenjen uporabnikom mobilnih naprav iPhone. Ustvarjalci so se na Applove produkte usmerili predvsem zaradi velikih ekranov, odlične povezljivosti in možnosti, ki jih ponujajo aplikacije.

Da bi napravica Lumu delovala kar najbolje, pa jo je potrebno uporabljati skupaj z istoimensko aplikacijo, ki ne le pripomore k natančnejšemu merjenju svetlobe, temveč tudi omogoča zanimive možnosti, kot je na primer shranjevanje podatkov v oblak, pri čemer si aplikacija zapomni prav vse informacije o posneti fotografiji: njeno lokacijo, morebiten zvočni posnetek, dodane zapiske fotografa, natančne parametre fotografije ipd. Souporaba aplikacije in naprave Lumu tako omogoča kar najboljši izkoristek obeh.

Seveda ne smemo pozabiti tudi na priročno mini torbico Lumubag, ki je narejena iz enega kosa usnja in enega gumba. Lumubag združuje eleganco, inovativnost in preprostost. Kljub temu pa izvrstno opravlja svojo prvotno funkcijo – varovati napravico Lumu, ko ta ni v uporabi.

Lumu in priročna varovalna torbica Lumubag (Vir slike: Kickstarter)

Vir: Kickstarter

Oznake:, , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje