Steve Jobs in njegovih 5 nasvetov za mlade podjetnike

Mnogo ljudi po vsem svetu občuduje Steva Jobsa in njegovo delo. Menijo, da je bil odličen poslovnež in inovator ter neizprosen pogajalec, ki je hkrati imel neverjetno natančno vizijo o napredku tehnologije.
Steve Jobs in njegovih 5 nasvetov za mlade podjetnike

Steve Jobs in njegovih 5 nasvetov za mlade podjetnike (Vir slike: Freeimages.com)

Kljub temu da ga mnogi občudujejo, pa mu v najpomembnejših točkah sledijo le redki. Poglejmo si pet nasvetov Steva Jobsa, s katerimi je želel pomagati mladim, nadebudnim podjetnikom, ki se podajajo v svet tehnologije in podjetništva.

Bodite potrpežljivi

Steve Jobs je bil poznan po tem, da je ekipo svojih zaposlenih večkrat zaustavil pri delu in jim ukazal, da s projektom začnejo znova. Takšen način ustvarjanja inovacij je seveda časovno in finančno zelo potraten, toda pri podjetju Apple se je potrpežljivost izkazala za ključ do uspeha, saj je tako nastal danes izjemno priljubljen iPad.

Merite visoko

Silicijeva dolina je dandanes prenapolnjena s podjetniki, ki kopirajo že uresničene poslovne ideje. Jobs je takšnemu početju  nasprotoval, saj je sam raje razmišljal o tem, kako bo spremenil svet in ustvaril nekaj zares pomenljivega.

Osredotočite se na svoje prednosti

Jobs je verjel, da lahko podjetnik uspe zgolj tako, da poišče svoje najboljše lastnosti in se nanje v celoti osredotoči. To je storil tudi s podjetjem Apple in podobno je svetoval tudi ostalim podjetnikom, saj je opazil, da jih veliko svojo energijo izgublja na napačnih krajih.

Razmišljajte drugače kot ostali

Številni podjetniki v Silicijevo dolino odhajajo po nasvete bolj izkušenih mentorjev in investitorjev, toda Jobs se s takšnim razmišljanjem ni strinjal. Menil je, da podjetniki ne morejo uresničevati svojih lastnih zamisli, če so obremenjeni z mislimi nekoga drugega.

Potrebovali boste široko znanje iz različnih področij

Jobs se je od današnjih podjetnikov razlikoval predvsem v eni stvari: ne glede na to, da mu ni uspelo dokončati fakultete, je zelo cenil učenje. Ker je svoje obširno znanje iz številnih področij znal vključiti v svoje delo, je uspel podjetje Apple pripeljati do enega izmed najuspešnejših podjetij na svetu.

Vir: Business Insider

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje