HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Mednarodna-konferenca-za-hardware-startupe

Mednarodna-konferenca-za-hardware-startupe

Kdaj 20.11.2019 od 9:00 do 20:00
Kje Katapult
Facebook
Kontakt
Telefon 031857940
Koledar

V povezavi s slovenskimi startupi, malimi podjetji ter zrelimi podjetji, velikokrat govorimo o izvajalcih storitev, ponudnikih programske opreme oziroma programskih rešitev. Omenjene panoge so med slovenskimi podjetji močno razširjene. Je pa slovensko gospodarstvo močno tudi na enem drugem področju: in sicer področju razvoja strojne opreme. Gre za panogo, ki je zaradi visokih vstopnih stroškov med slovenskimi podjetji nekoliko manj priljubljena, predvsem med startupi.

Kar pa ne pomeni, da tovrstne panoge niso dobrodošle. Ravno obratno. Potrebe po visoko izobraženih kadrih, nabava strojne opreme, široka paleta podizvajalcev iz lokalnega okolja, kar posledično pomeni velik multiplikativni učinek na gospodarstvo, so razlogi, ki so botrovali k nastanku podjetniškega pospeševalnika Katapult. Poslanstvo Katapulta je zapolniti praznino na področju pospeševalnikov strojne opreme v Sloveniji in startupom ponuditi celotno infrastrukturo, ki jo potrebujejo na svoji poti.

Razvoj hardware produktov je izredno specifičen predvsem zaradi potrebe po različnih znanjih in fazah v katerih se podjetje nahaja. Konzorcij partnerjev Katapult, DEWESoft in Zavod mladi podjetnik, so.p., razpolaga z več kot 25 leti izkušenj iz področja razvoja poslovnih idej v različnih kreativnih industrijah.

Da se poveča možnost uspeha razvoja fizičnega produkta, je potrebno kar nekaj različnih dejavnikov. Od dobre ideje, dobre analiza trga ter konkurence, do izdelave tehnično dovršenega izdelka, ki ga je potrebno temeljito testirati. Za vse to pa je potrebno pridobiti znane in izkušnje iz prve roke. V ta namen smo pripravili konferenco HardwareSTART 2019! katere program vam predstavljamo v nadaljevanju.

Poleg same udeležbe na konferenci, bo za vse hardware startupe na voljo tudi čas za individualni pogovor o vašem produktu z dr. Juretom Knezom iz DEWESofta ter Mihaelom Gornikom iz Katapulta. Pogovor bo potekal sočasno s programom konference in se bo vrtel predvsem v smeri, kako lahko Katapult in DEWESoft pomagata vašemu podjetju na področjih: izboljšave produkta, uporabe DEWESoftovih strojev za izdelavo posameznih komponent vašega produkta, testiranje produkta, vzpostavitve skupne nabave za doseganje cenejših cen ter skupne logistike, svetovanja s strani DEWESoftovih inženirjev. Svoj termin si zagotovite z mailom na info@mp.si.

Program konference

Ura Tematika
8:30 – 9:00  

Registracija udeležencev ter jutranja networking kavica

 

9:00 – 9:05  

Uvodni nagovor organizatorjev

 

9:05 –9:30  

Katapult – prvi podjetniški pospeševalnik za startupe s področja strojne opreme – komu smo že pomagali in kako lahko pomagamo pri razvoju vašega produkta?

 

Urša Poznič Goršek, Mihael Gornik, Katapult
9:30 – 10:15  

Poleg zaposlenih in produkta je za proizvodno podjetje ključnega pomena tudi učinkovito načrtovanje in vodenje zalog podjetja

 

Dr. Jure Knez, DEWESoft
10:15 – 10:45  

Študija primera: Kako prodreti na trg s fizičnim produktom – izzivi in prepreke

 

Matic Hribar, Hillstrike
10:45 – 11:15  

Kako prodajati hardware produkte v b2c kanalu?

 

Martin Blazinšek, Chipolo
11:15 – 12:15 PANEL: Ključne sestavine za preskok iz faze ideje v rastoče podjetje Dr. Jure Knez, DEWESoft

Martin Blazinšek, Chipolo

Mihael Gornik, Katapult

Moderator: Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik

12:15 – 13:45  

Čas za kosilo ter druženje in ogled Katapulta, DEWESofta ter podjetij inkubiranih v Katapult

 

13:45 – 14:15  

Predstavitev mehanizmov in virov financiranja Slovenskega podjetniškega sklada za startupe, ki razvijajo strojno opremo

 

Predstavnik slovenskega podjetniškega sklada
14:15 – 14:45  

Sistem nagrajevanja v tehnoloških podjetjih (predavanje bo potekalo v angleškem jeziku)

 

George Deriso, University of Colorado Boulder, Združene države Amerike
14:45 – 15:15  

Študija primera: Izboljšanje poslovnih rezultatov z inovativnim nagrajevalnim sistemom in s pomočjo razdelitve lastništva zaposlenim in zakaj je to za podjetje s področja razvoja strojne opreme dodatna prednost

 

Andrej Orožen, DEWESoft
15:15 – 15:45  

Kako razvijamo in testiramo hardware v resničnem svetu? – primer iz prakse podjetja visokotehnološkega podjetja Visionect

 

dr. Gašper Korinšek, Visionect
15:45 – 16:15  

Kako korporacijo pripraviti do pomoči pri razvoju ideje do končnega produkta ter jo kasneje pridobiti kot stranko?

 

Jernej Mirt, Viar d.o.o. / REWO
16:15 – 16:45  

Advanced PCB design principles (tematika bo potekala  v angleškem jeziku)

 

Reinhold Fink,  personengesellschaft, Avstrija
16:45 – 17:30  

PANEL: Kako kot startup s fizičnim produktom prodreti na trg

 

Matej Žagar, Vitta Smile

Matic Hribar, Hillstrike

Moderator: Gašper Pleško, Zavod mladi podjetnik

17:30 – 20:00  

Hardware zabava: Neformalno druženje gostov in skupnosti ob prigrizku ter DEWESoft koktajlih

 

Med konferenco bo na voljo tudi voden ogled Katapulta in DEWESofta s predstavitvijo vseh ključnih kapacitet, ki jih ima na voljo to podjetje in jih je pripravljeno uporabiti za pomoč startupom. To bo odlična priložnost, da ob ogledu strojev diskutiramo o vaših izzivih. Prijave na ogled bomo zbirali na mestu samem, potrebno se je le prijaviti na konferenco.

Organizatorji konference so:

Visokotehnološko podjetje DEWESoft, podjetniški pospeševalnik Katapult ter Zavod mladi podjetnik, pod pokroviteljstvom Slovenskega podjetniškega sklada, Ministrstva za gospodarstvo, razvoj in tehnologiji tehnologijo in EU skladov.

 

Udeležba na konfrenci je brezplačna, obvezne so prijave!