MP dogodek: Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

Na tokratnem dogodku, ki je namenjen začetnikom, bomo slišali zgodbo Petra Brunerja, ki soustanovitelj dveh rastočih startupov: Wineist in Oosm. Dogodek bomo začinili z vpogledom v osnove in dobre prakse vitke metodologije, ki jih bo predstavil Lojze Bertoncelj.
MP dogodek: Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

Lastno podjetje? Zakaj pa ne! (Avtor slike: Jernej Kokol)

Kdaj 07.04.2016 od 16:00 do 18:15
Kje NLB Center inovativnega podjetništva, Trg republike 2, 1000 Ljubljana
Facebook
Kontakt
Koledar

Moja podjetniška zgodba: Peter Bruner

Peter Bruner je mladi podjetnik, ki je vpet v delo dveh mladih podjetij: Oosm in Wineist.

Wineist je inovativna platforma za degustacijo in predstavitev raznovrstnih vin, ki omogoča degustiranje vin. V osnovi deluje na principu naročnin, tako da kupci paket vsak mesec prejmejo kar na dom. Okušanje in spoznavanje vedno novih vinskih okusov tako lahko na udoben in prijeten način poteka kar v vaši dnevni sobi. Celotna izkušnja vinske pokušine je zapakirana v atraktivni paket šestih vinskih vzorcev, ki jih spremlja bogata vinska karta z vsemi podatki o vinih, proizvajalcih, pokušini in povezovalni hrani.

Oossm razvija tehnološko storitev, aplikacijo, ki omogoča, da lahko vsak zaslon spremenimo v digitalno platformo. Lahko se uporablja za potrebe oglaševanja, interne zadeve v podjetjih, obveščanje v čakalnicah, tudi sejnih sobah, šolah in drugod. Aplikacija je zdaj namenjena večjim korporacijam, ki imajo več kot 50 zaslonov, v naslednjem mesecu pa načrtujejo vstop v e-prodajo, s čimer bodo produkt ponudili še majhnim in mikropodjetjem.

Peter nam bo svojo zgodbo zaupal s pomočjo naslednjih točk:

 • Kako svojo idejo pretvoriti v podjetje?
 • Naj se podjetja lotim sam ali z ekipo soustanoviteljev?
 • Kje najti soustanovitelje in dobre sodelavce?
 • Kako ohraniti fokus pri delu na dveh startupih hkrati?

»Tako, kot pravi Richard Branson, ki ima registriranih več kot tisoč podjetij – sodelovati moraš z ekipami, ki jim lahko zaupaš. Midva kot soustanovitelja obeh podjetij imava veliko zaupanje v ljudi, s katerimi sodelujeva. Vedno moraš iskati takšne, ki razmišljajo podobno, kot razmišljaš sam. Potem je managiranje podjetja precej lažje,« je (vsaj eno) skrivnost svojega uspeha z nami delil Bruner.

Vitka metodologija: Lojze Bertoncelj

Sledilo bo predavanje o vitki metodologiji. Lojze je soustanovitelj podjetja 30Lean in mentor lean startup inoviranja v večjih podjetjih in samostojnih timih. Je tudi pobudnik poslovnega modela brezplačne e-knjige Delaj vitko.

Njegovo predavanje bo sestavljeno iz naslednih iztočnic:

  • Imam idejo – kateri so prvi koraki?
  • Kako se lotiti raziskovanja produkta, trga in kupcev?
  • Kako svojo idejo testirati s pomočjo vitke metodologije?

Dogodki v sklopu Lastno podjetje? Zakaj pa ne! so namenjeni posameznikom, ki se spogledujete s poslovno idejo, vendar ne veste, kako se je lotiti. Prvi del predavanja poskrbi za motivacijo in nasvete uspešnega mladega podjetnika oziroma podjetnice iz prve roke, drugi del pa je namenjen napotkom o tem, kako se lotiti testiranja ideje.

Udeležba je brezplačna, potrebne so prijave.

Brezplačno udeležbo na našem dogodku zagotavljajo naši partnerji:

 • NLB Center inovativnega podjetništva,
 • SAOP – spletno računovodstvo miniMAX,
 • SAOPNET POS – pos sistem,
 • Verlag Dashofer,
 • Bisnode,
 • Agencija SPIN,
 • Zabec.net,
 • Računovodstvo Kleos.

Pogoj za brezplačno prijavo je, da nam dovolite, da vaš e-naslov vpišemo med prejemnike brezplačnih e-novic Zavoda mladi podjetnik. Od e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Prijava velja kot rezervacija mesta. V vsakem primeru vas vljudno prosimo, da se dogodka udeležite, če ste se prijavili. V nasprotnem nas o odpovedi obvestite, da bomo vaše mesto lahko prepustili drugemu.

Ostala MP izobraževanja
Prijavite se na brezplačni dogodek:

Izpolnite spodnjo prijavnico in se udeležite dogodka Lastno podjetje? Zakaj pa ne!