(1) Lastno podjetje? Zakaj pa ne! (LJ in MB)

Dogodek Lastno podjetje? Zakaj pa ne! je uvod v program Od ideje do podjetja, ki bo tiste najbolj vztrajne vodil od ideje do splavitve izdelka na trg. V Ljubljani in Mariboru vas bomo skušali motivirati in navdahniti s pomočjo Mladih podjetnikov leta - Panorganic in Woodway. Si upate?
(1) Lastno podjetje? Zakaj pa ne! (LJ in MB)

Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

Kdaj 04.10.2016 od 16:00 do 05.10.2016 18:00
Kje Ljubljana in Maribor
Facebook
Kontakt
Koledar

Mnogi bralci našega portala si želijo razviti svojo idejo, a jim številni razlogi otežujejo prve podjetniške korake. Sprašujejo se, kako začeti, ali je ideja dovolj dobra in ali je zanjo vredno zapustiti redno službo. Se podobno sprašujete tudi sami? 

Rešitev, ki jo nudimo, je intenziven program, ki bo trajal od začetka oktobra do konca decembra.

Z našo pomočjo boste odpravili ovire na poti od ideje do podjetja. Med dogodki, ki jih prirejamo, bomo bodočim podjetnikom pomagali reševati najbolj pogoste podjetniške prepreke, ki se pojavijo na poti od ideje do podjetja: pri iskanju motivacije ter ekipe, posredovanju znanja s področja raziskave trga, prodaje in marketinga. Vse v duhu vitkega podjetništva. 

Razvoja vaše ideje se bomo lotili v štirih fazah:

1. Dogodek Lastno podjetje? Zakaj pa ne! 

Najtežje je začeti. Zato bomo na dogodku Lastno podjetje? Zakaj pa ne! iz prve roke slišali zgodbe uspešnih mladih podjetnikov, ki so v svet podjetništva uspešno vstopili s svojimi lastnimi idejami. 

 • Cilj: motivacija in navdih za začetek 

2. MP podjetniški vikend   

Ugotavljamo, da je največja težava tistih, ki vstopijo v podjetništvo, to, da nimajo podjetniške ekipe. V startup vikende, kot smo jim priča v trenutni obliki, ne verjamemo. Zato bo MP podjetniški vikend drugačen, saj ga bomo uporabili kot orodje za povezovanje posameznikov z idejo v ekipo, ki bo lahko razvijala svojo idejo v našem intenzivnem programu.

 • Cilj: pridobiti ekipo

3. Veščine vitkega podjetništva  

“Ne vlagajte v svoj izdelek, preden niste povsem prepričani, da ga bo kdo kupil,” je bistveno vodilo vitke metodologije (ang. lean startup). 

 • Cilj: osvojiti vitko metodologijo

4. NLB podjetni  

V NLB Podjetni, programu, ki ga izvajamo skupaj z NLB, bomo podrobneje pregledali različne tipe poslovnih modelov in izbrali najboljšega za vaš izdelek. Skupaj bomo z različnimi tehnikami oblikovali cenovno politiko vašega izdelka in vam pomagali pri začetkih prodaje, tako fizično kot na spletu. 

 • Cilj: obvladati finance in prodajo

Prvi v fazi je dogodek Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

Lastno podjetje? Zakaj pa pa ne! (Ljubljana in Maribor)

Anja in Alen Marič, Woodway, Mlada podjetnika leta 2015 

Zgodba WoodWaya se je začela, ko je Anja Marić v Stockholmu našla leseno uro, v katero se je popolnoma zaljubila. WoodWay je nov način razmišljanja, kjer se združita les in moda. Koncept podjetja je združiti vse najboljše slovenske in svetovne proizvajalce lesenih modnih dodatkov ter slediti eko trendu. Decembra 2013 je Anja Marić skupaj s partnerjem vzpostavila slovensko spletno trgovino, aprila lani pa že odprla prvo trgovinico v Radovljici. Zdaj imajo že verigo 6 trgovin, poleg Slovenije so prisotni tudi na Hrvaškem ter v Kopenhagnu na Danskem.

Alen nam bo povedal svojo zgodbo s poudarki na naslednjih temah:

 • Kako sva začela?
 • Naj se ideje lotim sam ali s partnerjem?
 • Kje najti dobre sodelavce?

Mario Kurtović in Niko Mihelič, Panorganic, Mladi podjetnik leta 2016

Ekipa podjetja Panorganic svojo zgodbo piše od leta 2013. Najprej je začela s česnom, nadaljeval s fižolom, ameriškimi borovnicami in jagodami goji. Njihov inovativni produkt sta tudi živa solata in živa zelišča. Trenutno že prodajajo v Avstriji, slovensko samooskrbo solate so dvignili s 6 odstotkov na 19,2 odstotka, tudi zato, ker jo v primerjavi s konkurenti lahko zagotavljajo celo leto. Kmalu se bodo širili tudi v hrvaške trgovine, je napovedal Niko Miholič. Konec leta načrtujejo 3 milijone prometa, želijo pa si povečati rastlinjak, zgraditi eko rastlinjak in povečati nasad borovnic.

Niko nam bo povedal svojo zgodbo s poudarki na naslednjih temah:

   • Kako svojo idejo pretvoriti v podjetje?
   • Naj se podjetja lotim sam ali z ekipo soustanoviteljev?
   • Kako vzpostaviti blagovno znamko?

Dogodek bo povezoval Peter Bruner, mladi podjetnik, ki je vpet v delo dveh mladih podjetij: Oosm in Wineist. Wineist je inovativna platforma za degustacijo in predstavitev raznovrstnih vin, ki omogoča degustiranje vin. Oosm razvija tehnološko storitev, aplikacijo, ki omogoča, da lahko vsak zaslon spremenimo v digitalno platformo.

Kotizacija

Prijava na dogodek je brezplačna. Prijavite se na prijavnici na dnu strani.

Lokacija

   • 4.10.2016, 16:00: NLB Center inovativnega podjetništva, 1000 Ljubljana
   • 5.10.2016, 16:00: Štajerski tehnološki park, HUB StartTogether, Železnikova ulica 4, 2000 Maribor 

Želite prejemati novice in nasvete o finančnih temah podjetništva? Prijavite se na e-novice NLB.

Sponzorji:

Izberite svoj termin in lokacijo:
Za prijavo nam zaupajte: