Mentorski program EUrelator – kako pridobiti EU sredstva?

Do 19. novembra 2018 imate čas za oddajo prijave na EUrelator – pospeševalniški program za pridobivanje EU sredstev. Nosilec programa je Tehnološki park Ljubljana d.o.o. s partnerji Tovarno podjemov in priznanih ekspertov v okviru projekta Accelerator, programa Interreg Danube. Vse delavnice, predavanja in drugi dogodki se bodo odvijali v Tehnološkem parku Ljubljana Brdo, zaključni dogodek pa bo predvidoma v Mariboru.
Podjetniške ekipe, ki so bile izbrane v mentorski program EUrelator (Vir: Pixabay)

Podjetniške ekipe, ki so bile izbrane v mentorski program EUrelator (Vir: Pixabay)

Kdaj 19.11.2018 od 23:00 do 23:59
Koledar

Vas zanima, kako pripraviti uspešen projektni predlog, ki vam bo prinesel nepovratna sredstva? Univerzalnega recepta sicer ni, saj so za uspešno prijavo potrebni predvsem čas, trud, znanje, inovativna ideja ter odlična ekipa.

Program EUrelator je namenjen inovativnim podjetjem, ki želijo pridobiti finančna sredstva na aktualnih EU razpisih. S pomočjo odličnih strokovnjakov lahko osvojite znanja potrebna za pripravo zmagovalnega projektnega predloga. Program omogoča:

 • Intenziven program v formatu 4 poglobljenih delavnic, na katerih boste s pomočjo mentorjev zasnovali prijavo – ter poglobljeno delali na oceni ideje, opredelitvi inovacije, zasnovi uvoda, ki prepriča ocenjevalca …
 • Mentorski program v obsegu 8 ur.
 • Izmenjavo izkušenj z izkušenimi mentorji, ki so sodelovali pri prijavi številnih uspešnih in pozitivno ocenjenih projektnih prijavah, tudi med mreženjem na zaključni delavnici.

Več o programu, časovnici in pogojih sodelovanja, lahko preberete TUKAJ, strokovnjake in goste na delavnicah vam odkrijemo kmalu.

Obvezna je prijava! V program bo sprejetih samo 12 ekip. Prijavnica >>

Potek programa

Priložnost za vsa mala in srednja podjeta, ki želijo razvoj in tržni preboj (so)financirati s povratnimi in nepovratnimi sredstvi programov EU. Udeleženci bodo na 4 zaporednih delavnicah pridobili obsežno znanje in poglobljene informacije o virih financiranja na ravni EU, spoznali korake kako od ideje do projekta, ovrednotili inovacijo in poglobljeno razvijali prijavo ob podpori mentorjev:

 • Uvodna delavnica – predstavitev ekip in mentorjev, poglobljena delavnica s pregledom možnih virov financiranja, ki ji bo sledila diskusija o ciljih in pričakovanjih udeležencev ter komentar mentorjev o tipu primernih virov za udeležence.
 • Sklop nadaljevalnih delavnic EUrelator (3) vas bo pod vodstvom mentorjev po korakih vodil ne samo skozi pripravo dokumentacije pač pa vam tudi pomagal odgovoriti na vprašanja povezana z oceno ideje, opredelitvijo inovacije, analizo koncepta, zasnovi uvoda, ki prepriča ocenjevalca in še več.
  Kot gostje, bodo na vseh treh delavnicah sodelovali strokovnjaki z različnih področij ter podjetniki, ki so uspešno kandidirali s svojimi prijavami. Mentorji bodo na voljo udeležencem v času med posameznimi delavnicami.
 • 1:1 mentorski program. Ekipe bodo imele na voljo do 8 urni paket svetovanj s strani strokovnjakov in mentorjev.
 • Zaključni dogodek s predstavitvami projektnih predlogov in mreženje z gosti.

Časovnica

 • Rok za oddajo prijave je 19. november 2018
 • Mentoriranje se bo izvajalo do 23. januarja 2019
 • Zaključni dogodek s predstavitvami in mreženjem – 23. januar 2019

Pogoji sodelovanja

V program se lahko prijavijo podjetja, ki:

 • so motivirana za sodelovanje v celotnem programu,
 • imajo oz. razvijajo produkt ali  storitev z visoko stopnjo inovativnosti ter globalnim potencialom,
 • imajo resen namen priprave prijave na SME Instrument ali raziskati možnosti za prijavo na drugih razpisih EU sredstev.

Prijavnico na program najdete TUKAJ >>