Okrogla miza: Pisarna kot povezovalni prostor

Vas zanima, zakaj je prav pisarna odličen povezovalni prostor za povezovanje domačih ustvarjalcev in podjetnikov z ustvarjalci in podjetniki izven meja Slovenije?
06.10.14 (6)

Kdaj 30.07.2019 od 15:00 do 18:00
Kje MP pisarna, Kunaverjeva ulica 9, 1000 Ljubljana
Kontakt
Telefon 031 857 940
Koledar

V Sloveniji je poleg klasične pisarne že več let mogoče najeti tudi skupne pisarne oziroma tako imenovane pisarne v sodelu. Po številu lokacij prednjači Ljubljana, tovrstne pisarne pa najdemo tudi v ostalih slovenskih mestih in krajih. Pri tovrstnem načinu gre več kot zgolj pisarno. Poudarek je namreč tudi na ostalih dejavnikih, kot je izobraževanje, druženje in povezovanje.

Sodelo je v prvi vrsti namenjeno podjetnicam in podjetnikom, ki zaradi majhne ekipe še ne potrebujejo svoje pisarne, hkrati pa jim delo od doma in po kavarnah ne ustreza več. Ta način dela ustreza predvsem:

  • tistim, ki imajo dovolj samotarskega in neproduktivnega dela doma,
  • tistim, ki iščejo izmenjavo znanj z mladimi podjetniki,
  • tistim, ki želijo pričeti z delom že prihodnji dan, brez birokracije,
  • tistim, ki želijo ob sebi družbo sorodno mislečih, s katerimi bodo lahko diskutirali o svojem poslu in ga izboljševali.

Okrogla miza: Pisarna kot povezovalni prostor

V desetih letih delovanja našega sodela smo pridobili kar nekaj pozitivnih mednarodnih izkušenj, ki jih bomo predstavili na naši okrogli mizi in jih podelili z vami. Prav tako pa bodo svoje osebne izkušnje predstavili tudi mednarodni udeleženci našega programa Urban diversity,  ki so se udeležili mednarodne izmenjave in za destinacijo izbrali prav naše pisarne.

Poudarili bomo vidik kreativnosti v sodelovnih prostoru in zakaj je kreativni proces v sodelu boljši kot doma. Seveda bomo zadevo pogledali tudi z drugega zornega kota in naše inkubirance povprašali o tem, kaj so te mednarodne izkušnje doprinesle njim. V našem sodelovnem prostoru se je z leti namreč nabralo kar nekaj inkubirancev iz tujine, tudi trenutno imamo tako predstavnike podjetij iz Nove Zelandije, Anglije ter Nemčije.

Na dogodek ste vabljeni vsi tisti, ki vas morda mika, da bi sami odšli na kakšno mednarodno izmenjavo v tujino, ali pa vas samo zanima, zakaj je sodelo tako dober povezovalni prostor v vseh aspektih.

Glavne tematike bodo naslednje:

  • Zakaj sodelo in ne lastna pisarna – izkušnje inkubirancev ter upravljalcev sodelovnih prostorov iz prve roke,
  • sodelo kot model povezovanja med podjetniki,
  • sodelo ter produktivnost v statistiki – pregled pripravil Blaž Jamšek, uporabnik ter sokreator sodelovnega prostora Kikštarter,
  • pregled izkušenj udeležencev okrogle mize s sodelovnimi prostori v tujini ter doma,
  • primeri uspešne prakse povezovanja: podjetja, ki so v sodelu našla izvajalce za svoje produkte,
  • opis ter ocena programa Urban Diversity kreativnega vavčerja:  udeleženki programa Holly in Anja – predstavitev najinih 6 mesecev v MP sodelovnem prostoru.

Po koncu druženja bomo udeležence povabili na premierni ogled ter predstavitev koncepta novega prostora za sodelo MP hub.

Okroglo mizo bo povezoval Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik, so.p..

Partnerji dogodka:

Dogodek je organiziran v sklopu Urban Diversity kreativnega vavčerja s podporo: RRA LUR, Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije in projekta Urban Diversity, ki je sofinanciran iz čezmejnega programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija.

rra lur logo interreg logo

Prijave na dogodek:

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Izpolnite prijavnico na spodnjem obrazcu:

Prijave na okroglo mizo:

Izpolnite prijavnico na spodnjem obrazcu: