Okrogla miza: Coworking kot povezovalni prostor

Vas zanima, zakaj je prav coworking odličen povezovalni prostor za povezovanje domačih ustvarjalcev in podjetnikov z ustvarjalci in podjetniki izven meja Slovenije?
06.10.14 (3)

Kdaj 30.07.2019 od 15:00 do 18:00
Kje MP coworking
Kontakt
Telefon 031 857 940
Koledar

V Sloveniji je poleg klasične pisarne že več let mogoče najeti tudi skupne pisarne oziroma tako imenovani coworking. Po številu lokacij prednjači Ljubljana, coworking pisarne pa najdemo tudi v ostalih slovenskih mestih in krajih. Pri tovrstnem načinu gre več kot zgolj pisarno. Poudarek je namreč tudi na ostalih dejavnikih, kot je izobraževanje, druženje in povezovanje.

Coworking je v prvi vrsti namenjen podjetnicam in podjetnikom, ki zaradi majhne ekipe še ne potrebujejo svoje pisarne, hkrati pa jim delo od doma in po kavarnah ne ustreza več. Ta način dela ustreza predvsem:

  • tistim, ki imajo dovolj samotarskega in neproduktivnega dela doma,
  • tistim, ki iščejo izmenjavo znanj z mladimi podjetniki,
  • tistim, ki želijo pričeti z delom že prihodnji dan, brez birokracije,
  • tistim, ki želijo ob sebi družbo sorodno mislečih, s katerimi bodo lahko diskutirali o svojem poslu in ga izboljševali.

Okrogla miza: Coworking kot povezovalni prostor

V desetih letih delovanja našega coworkinga smo pridobili kar nekaj pozitivnih mednarodnih izkušenj, ki jih bomo predstavili na naši okrogli mizi in jih podelili z vami. Prav tako pa bodo svoje osebne izkušnje predstavili tudi mednarodni udeleženci našega programa Urban diversity,  ki so se udeležili mednarodne izmenjave in za destinacijo izbrali prav naš coworking.

Poudarili bomo vidik kreativnosti v coworking prostoru in zakaj je kreativni proces v coworkingu boljši kot doma. Seveda bomo zadevo pogledali tudi z drugega zornega kota in naše coworkerje povprašali o tem, kaj so te mednarodne izkušnje doprinesle njim. V našem coworkingu se je z leti namreč nabralo kar nekaj coworkerjev iz tujine, tudi trenutno imamo tako predstavnike podjetij iz Nove Zelandije, Anglije ter Nemčije.

Na dogodek ste vabljeni vsi tisti, ki vas morda mika, da bi sami odšli na kakšno mednarodno izmenjavo v tujino, ali pa vas samo zanima, zakaj je coworking tako dober povezovalni prostor v vseh aspektih.

Glavne tematike bodo naslednje:

  • Zakaj coworking in ne lastna pisarna – izkušnje coworkerjev ter upravljalcev coworking prostorov iz prve roke,
  • coworking kot model povezovanja med podjetniki,
  • coworking ter produktivnost v statistiki – pregled pripravil Blaž Jamšek, uporabnik ter sokreator coworking prostora Kikštarter,
  • pregled izkušenj udeležencev okrogle mize s coworking prostori v tujini ter doma,
  • primeri uspešne prakse povezovanja: podjetja, ki so v coworkingu našla izvajalce za svoje produkte,
  • opis ter ocena programa Urban Diversity kreativnega vavčerja:  udeleženki programa Holly in Anja – predstavitev najinih 6 mesecev v MP coworkingu.

Po koncu druženja bomo udeležence povabili na premierni ogled ter predstavitev koncepta novega prostora za sodelo MP hub.

Okroglo mizo bo povezoval Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik, so.p..

Partnerji dogodka:

Dogodek je organiziran v sklopu Urban Diversity kreativnega vavčerja s podporo: RRA LUR, Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije in projekta Urban Diversity, ki je sofinanciran iz čezmejnega programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija.

rra lur logo interreg logo

Prijave na dogodek:

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Izpolnite prijavnico na spodnjem obrazcu:

Prijave na okroglo mizo:

Izpolnite prijavnico na spodnjem obrazcu: