HardwareSTART konferenca 2021

Razvijate produkt s področja hardwara? 12. novembra 2021 ne zamudite celodnevne mednarodne HardwareSTART konference, s podjetniki iz TOP hardware podjetij, ki vam bodo posredovali svoje znanje in praktične izkušnje. Le te vam lahko pomembno pomagajo k preboju vašega startupa! Pridružite se virtualno dr. Juretu Knezu iz Dewesofta, Mihaelu Gorniku iz Katapulta, Jaki Klemenčiču iz EKWB ter mnogim drugim na brezplačni konferenci!
hardwarestart

Kdaj 12.11.2021 od 8:30 do 18:00
Kje Interaktivni prenos predavanj iz Katapulta
Kontakt
Telefon 031 857 940
Koledar

Naši gostje skupno dosegajo preko 100 milijonov evrov prihodkov. To pomeni, da vedo kaj delajo. Svoje znanje pa z veseljem delijo med bodoče, mlade in prebijajoče se podjetnike. Če vas zanima skrivnost uspeha v zgodbah kot sta Dewesoft ter EKWB, potem te konference ne smete zamuditi.

Hardware startupi so zaradi majhnosti, nepoznavanja panoge ter poslovne neizkušenosti pogosto v slabšem položaju kot večja podjetja. Gre za panogo, ki je zaradi visokih vstopnih stroškov med slovenskimi podjetji nekoliko manj priljubljena, predvsem med startupi. Z namenom pomagati zagonskim podjetjem smo ustvarili pospeševalnik HardwareSTART, katerega del je tudi mednarodna konferenca.

Komu je namenjena HardwareSTART konferenca?

Konferenca je namenjena tako hardware startupom kot že zrelim hardware podjetjem, raziskovalnim organizacijam, podjetjem, ki sodelujete s hardware podjetji v smislu tehnične podpore, podpornim okoljem za podjetništvo ter vsem hardware entuziastom.

Konferenca bo na sporedu danes, v petek, 12.11.2021, od 9.00 do 18.00. Vsem zainteresiranim bo na voljo kakovosten interaktivni prenos iz edinega slovenskega hardware pospeševalnika Katapulta, ki se nahaja v Trbovljah. Fizično udeležbo na lokaciji smo zaradi trenutne covid situacije odpovedali, prosimo za razumevanje.

Predavanja lahko spremljate na tej povezavi, ki bo aktivna v petek, 12.11.2021, od 8:30 do 18:00: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_0bPfTZH9SWO3sGkarZhZgA

Vabljeni, udeležba je brezplačna!

Konferenca ima nalogo povezovanja, deljenja znanja vrhunskih tehnoloških podjetij iz prve roke ter izpostavljanja hardware prebojnikov, najbolj uspešnih primerov dobre prakse, ki jih premore Slovenija. V povezavi s slovenskimi startupi, malimi podjetji ter zrelimi podjetji, velikokrat govorimo o izvajalcih storitev, ponudnikih programske opreme oziroma programskih rešitev. Omenjene panoge so med slovenskimi podjetji močno razširjene. Je pa slovensko gospodarstvo močno tudi na enem drugem področju, in sicer področju razvoja strojne opreme. Gre za panogo, ki je zaradi visokih vstopnih stroškov med slovenskimi podjetji nekoliko manj priljubljena, predvsem med startupi.

Kar pa ne pomeni, da tovrstne panoge niso dobrodošle. Ravno obratno. Potrebe po visoko izobraženih kadrih, nabava strojne opreme, široka paleta podizvajalcev iz lokalnega okolja, kar posledično pomeni velik multiplikativni učinek na gospodarstvo, so razlogi, ki so botrovali k nastanku podjetniškega pospeševalnika Katapult. Poslanstvo Katapulta je zapolniti praznino na področju pospeševalnikov strojne opreme v Sloveniji in startupom ponuditi celotno infrastrukturo, ki jo potrebujejo na svoji poti.

Konference ne smete zamuditi, če se prepoznate v eni izmed spodnjih točk:

Imate dodelano idejo za razvoj vašega hardware produkta,

že razvijate svoj hardware produkt,

imate akademsko oziroma tehnično znanje s področja razvoja hardware,

ste investitor, ki deluje na področju (hardware) startupov.

Razvoj hardware produktov je izredno specifičen predvsem zaradi potrebe po različnih znanjih in fazah v katerih se podjetje nahaja. Konzorcij partnerjev organizacij Katapult, Dewesoft in Zavod mladi podjetnik, so.p., razpolaga z več kot 30 leti izkušenj s področja razvoja poslovnih idej v različnih industrijah, združenih v pospeševalniški program HardwareSTART.

Da se poveča možnost uspeha razvoja fizičnega produkta, je namreč potrebno kar nekaj različnih dejavnikov. Od dobre ideje, dobre analiza trga ter konkurence, do izdelave tehnično dovršenega izdelka, ki ga je potrebno temeljito testirati. Za vse to pa je potrebno pridobiti znane in izkušnje iz prve roke. Znanje ter primere dobre prakse vam želimo približati s celodnevno konferenco HardwareSTART z največjimi hardware strokovnjaki!

Program konference HardwareSTART

Ura Tematika Predavatelj
8:30 – 9:00 Registracija udeležencev ter jutranja networking kavica
9:00 – 9:15 Uvodni nagovor organizatorjev ter predstavitev programa HardwareSTART

in

Predstavitev finančnih in vsebinskih spodbud Slovenskega podjetniškega sklada, ki so namenjeni podjetjem v zgodnji fazi rasti

Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik

Gašper Pleško, Zavod mladi podjetnik

in

Predstavnik Slovenskega podjetniškega sklada

9:15 – 9:45 Katapult – prvi podjetniški pospeševalnik za startupe s področja strojne opreme: Kako lahko pomagamo, primeri dobre prakse Mihael Gornik, Katapult
9:45 – 10:30 Dobre prakse v razvoju izdelka Vid Selič, Dewesoft, produktni vodja
10:30 – 10:45 Kako v Katapultu startupom pomagamo pri vzpostavitvi nadzora kakovosti? Mihael Gornik, Katapult
10:45 – 12:00 PANEL: Kako v času zaostrenih razmer na trgu kadrov, surovin in izdelkov peljati uspešno podjetniško zgodbo dr. Jure Knez, Dewesoft, tehnični direktor

Vid Selič, Dewesoft, produktni vodja

Primož Zelenšek, Chipolo, CEO

Vodi: Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik

12:00 – 13:00 Premor za kosilo ter druženje
13:00 – 13:10 Predstavitev mehanizmov in virov financiranja Slovenskega podjetniškega sklada za startupe, ki razvijajo strojno opremo Predstavnik Slovenskega podjetniškega sklada

 

13:10 – 13:40 Preizkus visokotehnološkega izuma, ki deluje pod okriljem Katapulta: BCI – brain computer interface Dr. Maša Jazbec Mikkel, DDT Lab (Raziskovalni laboratorij DDT-RUK, javni zavod)
13:40 – 14:10 Nepovratno financiranje za inovativna / mlada podjetja Kristina Kočet, Tiko pro
14:10 – 14:50 Vstop na kitajski trg, pristopi in izzivi Jaka Klemenčič, EKWB
14:50 – 15:20 Odmor za kavo in druženje
15:20 – 16:00 Key components of Successful Hardware Business Owners

(Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku)

George Deriso, ZDA, University of Colorado Boulder
16:00 – 16:40 Direct Selling for Hardware Companies

(Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku)

Townsend Wardlaw, ZDA
16:40 – 17:10 Naša pot razvoja hardware produkta: potek razvoja izdelka, organizacija proizvodnje, izdelava in dobava komponente Jure Zupanek, Zojo

Matej Artnak, Zojo

17:10 – 17:50 Razvoj hardware izdelkov Dr. Jure Knez, DEWESoft
17:50 – 18:00 Zaključek konference

Udeležba je brezplačna, obvezne pa so prijave

Udeležba na dogodku je, zahvaljujoč Slovenskemu podjetniškemu skladu ter programu startup Plus in ostalim partnerjem, brezplačna, obvezne pa so prijave!

Konferenca bo na sporedu danes, v petek, 12.11.2021, od 9.00 do 18.00. Vsem zainteresiranim bo na voljo kakovosten interaktivni prenos iz edinega slovenskega hardware pospeševalnika Katapulta, ki se nahaja v Trbovljah. Fizično udeležbo na lokaciji smo zaradi trenutne covid situacije odpovedali, prosimo za razumevanje.

Predavanja lahko spremljate na tej povezavi, ki bo aktivna v petek, 12.11.2021, od 8:30 do 18:00: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_0bPfTZH9SWO3sGkarZhZgA

Vabljeni, udeležba je brezplačna!

O projektu HardwareSTART

Hardware startupi so zaradi majhnosti, nepoznavanja panoge ter poslovne neizkušenosti pogosto v slabšem položaju kot druga podjetja. Prav tako pa se startupi v tej panogi soočajo še z visokimi vstopnimi stroški. Z namenom pomagati zagonskim hardware podjetjem je v konzorciju partnerjev Katapult d.o.o., DEWEsoft d.o.o. in Zavod mladi podjetnik, so.p., v okviru programa “Zasnova in izvedba vertikalnega pospeševalniškega programa za prejemnike finančnih spodbud Sklada v industriji strojne opreme v letu 2019”, nastal pospeševalnik HardwareSTART.

V okviru pospeševalnika HardwareSTART izvajamo naslednje aktivnosti:

  • celodnevno konferenco na temo hardware;
  • dve srečanji deležnikov iz področja hardware;
  • enodnevni izobraževalni program na temo hardware;
  • individualno mentorstvo za hardware startupe.

Bogat program bo podjetjem iz te panoge nudil pomoč v vseh fazah: od postavitve proizvodnje, skupne nabave surovin ter storitev, nudenja poslovnih ter proizvodnih prostorov, uporabe prodajnih kanalov naših in partnerskih podjetij, do uporabne skupne logistične mreže ter svetovanja pri prodoru na tuje trge. Podjetjem, ki se bodo udeležile programa, bo prav tako na voljo pomoč pri prototipiranju ali konkretnem razvoju produktov, ter uporaba strojne opreme, s katero razpolaga konzorcij.

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike od 2014 do 2020.