Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Delavnica WordPress: postavi svojo psletno stran!

Kdaj 03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Kje Ljubljana
Facebook
Kontakt
Telefon 030 708 807
Koledar

Zakaj WordPress?

WordPressov CMS je najbolj razširjen na svetu. Za Združene države Amerike statistika pravi, da WordPress uporablja 50 odstotkov uporabnikov, sledita mu Drupal s 17 odstotki in Joomla s 7 odstotki.

WordPress premore številčno in povezano skupnost, ki posameznikom rada priskoči na pomoč (imamo tudi močno slovensko skupnost!). Ob tem pa zaradi svoje razširjenosti omogoča, da je na voljo mnogo programerjev, ki jih lahko najamete s celega sveta.

S svojo enostavnostjo in prilagodljivostjo omogoča široko paleto funkcij, kjer dve zagotovo najbolj izstopata: teme in vtičniki (ang. plugin).

Teme so vizualna maska vaše spletne strani, torej kar vi in vaši obiskovalci vidite, ko jo obiščete. S programerjem in oblikovalcem imate skoraj neomejeno možnosti, da temo prilagodite svojim potrebam ali pa uporabite tiste, ki jih s spleta lahko prenesete (nekatere tudi brezplačno) že pripravljene.

Vtičniki so funkcionalne razširitve, ki jih dodajate vaši spletni strani, npr. kontaktne forme, različna analitična in email marketing orodja ter orodja za višjo varnost vaše spletne strani. Velik uspeh je požel vtičnik WooCommerce, ki se ga uporablja za vzpostavitev spletnih trgovin. Skoraj 30 odstotkov vseh spletnih trgovin uporablja ravno to rešitev!

WordPressa se poslužujejo tudi največje spletne strani na svetu. Med njimi najdemo New York Post, CNN, Fortune.com, TIME.com, TechCrunch, Vogue.com, NBC … mednje lahko z malo navihanosti zapišemo tudi mladipodjetnik.si. WordPress med drugim poganja prek 70 milijonov blogov širom sveta!

Preverite še kratek video:

Program delavnice

Na treh srečanjih (skupaj 9 izobraževalnih ur) se boste naučili:

 • Namestiti WordPress na vaše gostovanje
 • Upravljati z vsebinami (strani, prispevki, značke, prispevki po meri)
 • Upravljati z medijskimi datotekami (slike, video, youtube)
 • Upravljati z meniji
 • Poiskati, namestiti in prilagoditi teme
 • Poiskati in namestiti vtičnike
 • Upravljati z gradniki
 • Dodati kontaktne obrazce
 • Upravljati s komentarji in preprečiti SPAM
 • Osnovnega vzdrževanja WordPress (posodobitve, zaščita, varnostno kopiranje)
 • Izvesti osnovno optimizacijo strani

Komu je 3-dnevna delavnica namenjena?

WordPress delavnica je primerna predvsem ta tiste, ki se z urejevalnikom WordPress šele spoznavajo in si želijo osvojiti znanja, potrebna za samostojno izdelavo in upravljanje spletne strani. Na začetni WordPress delavnici se boste naučili namestiti WordPress CMS na vaš spletni strežnik, izbrati in namestiti temo, upravljati z vsebinami in urejevati gradnike. Dotaknili se bomo tudi osnov optimizacije, pregledali postopek vzdrževanja spletne strani in pokazali nekaj trikov, ki vam bodo olajšali rokovanje z WordPressom in dodatki.

WordPress uporabljajo CNN, Vogue, TechCrunch.

Menite, da WordPress ni dovolj napreden za vaš projekt? Razmislite še enkrat.

O predavatelju – Marko Lampret

Marko Lampret WordPress delavnica

Marko Lampret ima 15 let izkušenj z razvojem WordPress spletnih strani in tudi s predavanjem na to temo.

Marko Lampret (Lampret.net) se kot »freelancer« ukvarja z razvojem spletnih strani v odprtokodnih sistemih CMS, predvsem v sistemu WordPress. V zadnjih 15 letih je kot izvajalec ali zunanji sodelavec sodeloval pri izvedbi več kot 250 spletnih mest v WordPress CMS. Kot aktiven član WordPress skupnosti pogosto pomaga uporabnikom na spletnih forumih in Facebook skupinah in redno izvaja tečaje upravljanja WordPress strani.

Kaj so o Marku zapisale njegove stranke?

“Marko je edini spletni razvijalec, s katerim sem sodeloval več kot enkrat … z dobrim razlogom. Je dosleden, zelo zanesljiv, natančen in samoiniciativen. Sposoben je poiskati rešitve, ki presegajo pričakovano, zato si ne morem zamisliti boljše osebe, s katero bi delal, ko gre za spletne razvijalce.” Frane Gorjanc, Firstblood.io in Istraorganic.si

“Marko je vrhunski IT svetovalec in spletni programer, vsa pričakovanja je presegel tudi pri uvrstitivi spletne strani. Priporočam!” Blaž Jarc, Head of SadhanaPro (R) Office Yoga in LEGO (R) SeroiusPlay (R)

3 srečanja po 3 ure – prebijte se skozi najtežje prve korake

3-dnevno delavnico smo pripravili z mislijo na vas, na bodoče uporabnike, ki se z WordPressom še niste dodobra spoznali. Zaradi tega smo se odločili, da vam ponudimo izobraževanje v treh delih, ki vas bodo postopoma in neobremenjujoče uvedli v WordPress sistem. Skupaj kar 9 ur učenja z vrhunskim strokovnjakom in programerjem.

Termini posameznih sklopov:

 • 1. del: 3. junij 2019, od 15:00 do 18:00
 • 2. del: 5. junij 2019, od 15:00 do 18:00
 • 3. del: 7. junij 2019, od 15:00 do 18:00

Lokacija: Ljubljana

Potrebujete le lasten prenosni računalnik! Za vse ostalo bo poskrbel Marko.

Kotizacija

Ker želimo, da od delavnice odnesete največ, bomo sprejeli le sedem (7) oseb! Za 3x po 3 ure učenja s strokovnjakom boste odšteli:

 • Kotizacija: 289 evrov + DDV

Pokličite 030 708 807, če potrebujete dodatne informacije oziroma pogumno izpolnite spodnjo prijavnico.

100-% garancija na zadovoljstvo

Če delavnica ne bo zadostila vaših pričakovanj, vam bomo vrnili vplačano kotizacijo.

Po prijavi

Vaša prijava je potrjena s tem, ko plačate račun, ki vam ga bomo poslali po elektronski pošti.

Prijavite se DANES!