10 kun za podjetje na Hrvaškem

Naša južna soseda skuša z novimi ukrepi pritegniti mlade in tujce k ustanovitvi podjetja na Hrvaškem. Z novim zakonom so močno poenostavili ustanovitev podjetja, precej nižji pa so tudi ustanovitveni stroški in takse ter ustanovni kapital.
10 kun za podjetje na Hrvaškem

Odslej ustanovitev podjetja na Hrvaškem ugodnejša (Vir slike: sxc.hu)

Odslej je za ustanovitev enostavnega d.o.o. na Hrvaškem potrebno v žepu imeti le 10 kun oz. 1,35 evrov ustanovnega kapitala, precej nižji pa so tudi ustanovitveni stroški.

Ustanovitveni stroški in takse za enostavno družbo z omejeno odgovornostjo (enostavni d.o.o.) bodo poleg simboličnega zneska ustanovnega kapitala znašali 807 kun oz. 108 evrov: za izbiro naziva podjetja in potrdilo, da lastnik nima dolgov, bo potrebno odšteti 73 evrov, za stroške za registracijo na sodišču bo potrebno odšteti 8 evrov, 27 evrov pa bo stal oglas za registracijo podjetja v uradnem listu.

Preberite: Ustanovitev podjetja na Hrvaškem

Močno so poenostavljeni tudi birokratski postopki za ustanovitev podjetja – odslej bo to mogoče v slabih 24 urah, in sicer kar prek spletne aplikacije.

Pred spremembo zakona so bili zneski za ustanovitev d.o.o. skoraj desetkrat višji – znašali so tudi do 1000 evrov, veliko višji pa je bil tudi obvezni ustanovitveni kapital, ki je moral znašati najmanj 2700 evrov.

Z novim zakonom želi hrvaška vlada omogočiti vstop v podjetništvo predvsem mladim, ki jim visoki stroški ustanovitve podjetja predstavljajo težave, ter tistim, ki bi tako s podjetjem legalizirali svojo dejavnost, ki jo odslej opravljajo na črno.

Vir: Delo

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje