10 naj služb v ZDA

Na spletnih straneh CNN Money so objavili lestvico desetih najboljših služb v Združenih državah.
10 naj služb v ZDA

Katero bi imeli vi?

Na prvem mestu je razvijalec programske opreme. Gre za delovno mesto, ki ga najdemo v praktično vsakem delu gospodarstva. Povprečna plača je nad 80 tisoč ameriških dolarjev letno. Delo je raznoliko in zahteva precej kreativnosti. Z delom na določenih projektih je možno zaslužiti tudi šest mestne številke.

Na drugem je profesor na fakulteti. Tudi tu je povprečna plača podobna, okoli 80 tisoč zelencev, lahko pa je tudi čez pol milijona. Na leto potrebujejo okoli 95 tisoč novih profesorjev. Sicer je delo odgovorno, vendar omogoča osebnostno rast ter s strani države financirano pridobivanje novih znanj.

Na tretjem mestu je finančni svetovalec. Plača je tu povprečno okoli 122 tisoč dolarjev, seveda pa je lahko precej precej višja. Med finančnimi svetovalci najdemo ljudi z različnimi vrstami izobrazbe. Slaba stvar je stres, ki ga prinese včasih negotov finančni trg. Dobra stran je fleksibilen delovni čas.

Četrti je poklic managerja, ki upravlja s človeškimi kadri (kadrovnik). Gre za precej širok spekter dela. Od planiranja delovnih nalog, iskanja in zaposlovanja kadrov do strateškega načrtovanja. Poklic je ralativno nov in zelo zaželjen. Plača je tu lahko tudi čez milijon dolarjev.

Na petem mestu je pomočnik zdravnika. Delo je zelo podobno zdravniškemu. Odvzeto je delo s papirji in vojna o odobritvi zdravil z zavarovalnicami. Pri tem poklicu je dobro tudi, da delo ponavadi ne traja več kot 40 ur tedensko. Plača je lahko celo do 100 tisoč dolarjev.

Šesto mesto zavzema tržni analitik. Spekter dela je širok: Od iskanja novih potencialno uspešnih produktov, do testiranja novih izdelkov. Plača na višjih položajih je do 200 tisoč dolarjev letno!

Na sedmem mestu je računalniški analitik. Delo sicer ni ravno najbolj zanimivo in izvirno, vendar pa je že začetna plača 60 tisoč dolarjev. Možnosti zaposlitve so zelo široke. Najvišje plače so tu kar do četrt milijona dolarjev.

Osmo mesto zaseda cenilec nepremičnin. Delo ni stresno, delovni čas fleksibilen. Dela je na tem področju veliko. Povprečna plača je dobrih 66 tisoč dolarjev, največja do 130 tisoč.

Farmacevt zaseda deveto mesto. Poklic ima čedalje večji potencial, saj je zdravil čedalje več, povečuje pa se tudi povpraševanje po njih. Trenutno farmacevtov primanjkuje, tako da se službo dobi takoj, plača pa se začne pri 90 tisoč dolarjih.

Na koncu nam ostane še delovno mesto psihologa. Za njih je značilno, da so kar štirikrat bolj pogosto samozaposleni kot ljudje v ostalih poklicih. Delovni čas je torej fleksibilen, plača precej dobra. Slaba stvar je stres, ki ga prinesejo pacienti s svojimi težavami.

Vir: CNN Money

Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje