10 nasvetov, kako prepričati investitorje naj vam prisluhnejo

Podjetniki so vedno navdušeni nad svojo idejo, vendar v večini primerov tega navdušenja ne znajo prenesti na investitorje. Nastop pred investitorji je posebna sposobnost, ki jo nekateri podjetniki imajo in drugi ne. Dobra novica pa je ta, da se omenjenih sposobnosti lahko priučite.
Aktualni razpisi: 5 novosti

Aktualni razpisi: 5 novosti. (Vir slike: sxc.hu)

Poleg dobrega poslovnega načrta morate biti sposobni kasneje tudi prepričati investitorje, da je vaša poslovna ideja to kar iščejo. Predstavljamo vam 10 nasvetov, kako predstaviti vašo idejo potencialnim investitorjem:

  1. Bodite kratki. V vsakem trenutku morate biti sposobni opisati svojo poslovno idejo v 30 do 60 sekundah. In nikar ne pozabite, naj se vidi in čuti vaše navdušenje.
  2. Izberite prave investitorje. Poiščite investitorje, ki jim bo vaša ideja blizu in se spoznajo na tovrsten posel. Na tak način boste poleg denarja dobili tudi neprecenljive nasvete izkušenih.
  3. Poznati morate tekmece (konkurenco). Pripravljeni morate biti na vprašanje o konkurenci – vedeti morate kateri so glavni igralci na trgu, kakšen delež imajo, kako se bo vaša ponudba razlikovala od njihove in zakaj se bodo stranke raje odločale za vaš produkt.
  4. Vedno imejte pripravljene številke. Zelo pomembno je, da imate vedno pripravljene osnovne finančne izračune, kot so načrtovan prihodek, likvidnost, itd.
  5. Poudarite svoje izkušnje. Večina investitorjev ceni predhodne izkušnje, saj jim le-tako ni treba skrbeti, da boste delali napake, ki jih delajo neizkušeni podjetniki.
  6. Vrednost podjetja. V kolikor ima vaše podjetje dragoceno intelektualno lastnino, kot so patent, blagovna znamka, itd. morate to predstaviti potencialnemu investitorju. Investitorji imajo namreč radi podjetja s takšnim premoženjem, saj lahko podjetje v primeru, da posel ne uspe prodajo.
  7. Omenite vašo lastno investicijo. Investitorji naj vedo, da ste tudi vi veliko vložili v podjetje in da je tudi vaš denar na kocki.
  8. Bodite realistični. Nikar ne predstavljajte investitorjem neverjetno rast prodaje in izjemen dobiček – vsako projekcijo, ki jo predstavljate morate znati razložiti.
  9. Vedeti morate, kaj boste storili z denarjem. V kolikor vas investitor vpraša, kaj boste z denarjem storili imejte pripravljen točen odgovor.
  10. Vprašajte. Izračunajte si točno številko, ki jo potrebujete in na koncu naj vas ne bo strah prositi investitorje za to vsoto.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje