13 brezplačnih taktik za oglaševanje vašega logotipa

Ker se toliko govori o pomembnosti običajnega dizajna logotipa, ste si ga verjetno že priskrbeli za svoje podjetje. Če je imel prste vmes avtentičen kreativni oblikovalec s tehnično ekspertizo, še toliko bolje.
13 brezplačnih taktik za oglaševanje vašega logotipa

Vaš logotip lahko vstavite skoraj kamorkoli. (slika: http://rlv.zcache.com)

Logotip podjetja ste spravili na poslovne kartice, spletno stran in oglasne pasice, a kaj sedaj? Oglaševanje logotipa vašega podjetja je proces, ki se nikoli ne konča, če je seveda vaš cilj, da vzdržujete podobo blagovne znamke vašega podjetja. Zatorej smo pripravili 13 korakov, kako oglaševati podobo vaše blagovne znamke in to popolnoma brezplačno.

 •  1. Svojo profesionalno spletno stran posodabljajte redno:

Posodobite jo lahko enkrat tedensko ali enkrat na dve leti. Stvar je odvisna od tega, kako pogosto »naletite« na nove informacije o vašem podjetju oz. kako zelo se vaše podjetje spreminja, saj bo vsak potencialni potrošnik za reference najprej pogledal na vašo spletno stran.

 • 2. Vedno pripravite razburljive novice, ki jih razdelite vašim potrošnikom skupaj z vašim poslovnim logotipom:

To lahko storite preko vaše spletne strani, preko brošur, oglaševanja od ust do ust, a priporočamo obliko medija, ki bo ujelo večino vašega ciljnega občinstva. Govorimo seveda o poslovnem blogu. Vedno je dobro, da je vaše socialno omrežje dvosmerno, saj boste tako v prihodnosti lažje identificirali percepcije vašega povprečnega potrošnika.

 • 3. Pojavite se na lokalnih poslovnih dogodkih:

Uporabite vaš logotip pri sponzoriranju dogodkov. Če ne sponzorirate dovolj, pa se zgolj pojavite na poslovnih dogodkih. Vprašajte, če ste lahko del komiteja, saj je včasih potrebno storiti res zgolj to – vprašati. Vaš logotip in ime vašega podjetja se bosta tako redno pojavljala v novicah.

 • 4. Naj vaše podjetje nekaj podpira:

Organizirajte kampanje ali dogodke, namenjene pridobivanju denarja, manjšo avtomobilsko razstavo, umetniško tekmovanje, športne dogodke za družine, oblikovalske modne šove in vse, kar je povezano z vašim ciljnim občinstvom.

 • 5. Vaše ciljno občinstvo šokirajte z novicami in mnenji:

Ta taktika, če je izplejana brez kontroverznosti, bo ustvarila svet govoričenja in ljudje bodo več govorili o vašem podjetju. Več bodo govorili, bolj bodo želeli videti reference kot je spletna stran vašega podjetja in posledično tudi logotip.

 • 6. Pošiljajte sporočila za javnost, da bi pridobili brezplačno vidnost blagovne znamke:

Novice in mnenja o trenutnih ekonomskih trendih in kako se jim vaše podjetje prilagaja, so ena izmed najbolj priljubljenih sporočil za javnost preteklega leta. Pomembno je, da se vedno znova pojavljate z vašim logotipom in sloganom.

 • 7. Razdeljujte brezplačna darila z vašim logotipom na njih:

Če se na primer ukvarjate z založništvom, bi lahko potrošnikom ponudili brezplačne knjige o tem, kako napisati knjigo na tak način, da bo prej dobila založnika in podobno. S tem si boste povečali možnosti, da bodo vaši potencialni potrošniki prišli nazaj in želeli, da jim založite njihovo delo samo vi.

 • 8. Uporabite prijateljski marketing za oglaševanje vašega podjetja:

Na primer, če potrošnikom pošiljate reklame, vključite še dodaten letak nekega drugega podjetja (ne sme biti v isti industriji!), ki se je strinjalo, da bo enako storilo za vas. To vam bo omogočalo dosegati nepoznane skupine potencialnih potrošnikov, katerih drugače morda ne bi dosegli.

 • 9. Oglašujte vaše podjetje preko seminarjev/predstavitev:

Morda je tehnično področje poslovanja, kateremu pripadate, dovolj dobro, da pripravite seminar, na katerem boste študentom ali komu drugemu (potencialnim potrošnikom ali sodelavcem) predavali o nedavnih posodobitvah in spremembah tržnih trendov.

 • 10. Uporabite poslovno vozilo za promoviranje vašega poslovnega logotipa:

Pomislite na vse ljudi, ki vidijo vaše vozilo, ko se vozite naokrog. To še posebej velja, če živite nekje, kjer ljudje pogosto obtičijo v prometu. Učinkovito vključite vaš poslovni logotip, slogan, kontaktne podatke in URL naslov spletne strani podjetja.

 • 11. Združite vaše hobije z oglaševanjem vašega podjetja:

Nekateri poslovneži se sproščajo tako, da nastopajo v rock bandih. In vsakokrat, ko se aktivnosti banda pojavijo v časopisu, se seveda poleg tega omenita tudi ime in slogan njegovega podjetja. Poskusite tudi sami kaj podobnega. Bodite izvirni.

 • 12. Ko pri nakupih uporabite kreditno kartico, podtaknite zraven še poslovno kartico:

Naj vam oglaševanje vašega podjetja zleže pod kožo, četudi je sončen nedeljski dan in presenečeni boste, kako bo vaša poslovna kartica začela krožiti med ljudmi. Tako boste oglaševali vaš poslovni logotip in slogan.

 • 13. Podatki kažejo da morajo ljudje biti izpostavljeni poslovnemu logotipu vsaj sedemkrat, preden se odločijo za nakup:

Če se boste zadovoljili z zgolj enim »stikom« s potrošniki, boste zgolj metali denar skozi okno in se spraševali, zakaj vaš trud ni poplačan. Vaš logotip in identiteta znamke morata biti pred vašim ciljnim občinstvom konstantno, da bi tudi vaša podoba blagovne znamke bila konstantno uspešna.

 

Vir: Buzzle

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje