3 nasveti za znižanje stroškov tiskanja v pisarni

Veliko podjetij želi znižati ceno za tisk v pisarnah, pri čemer pa velja, da so stroški povezani z različnimi dejavniki, kot je na primer prekomerna uporaba papirja, premalo digitalnih in programskih rešitev za brezpapirno poslovanje ter nakup naprav, kar s seboj prinaša dodatne izdatke za nakup kartuš in servisiranje.
3-nasveti-za-znizanje-stroskov-tiskanja-v-pisarni

3 nasveti za znižanje stroškov tiskanja v pisarni

Obstajajo uporabni načini, kako prihraniti denar in povečati učinkovitost naprav za tisk. Pri tem ni nujno, da podjetje uporablja le eno izmed metod, saj gre za preplet načinov zmanjšanja porabe papirja in črnila, uvajanja optimizacije tiska in najema tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Vse to pomembno prispeva k cilju za znižanje stroškov tiskanja in boljši nadzor nad porabo in izdatki.

Manjša poraba papirja in kartuš s tonerji

Če bi želeli znižati izdatke za porabljen papir in tudi kartuše s tonerji, tedaj je koristno imeti v mislih, da skušamo natisniti več strani na en list. Pri določenih dokumentih to ni opcija, saj morajo biti natisnjeni na celem listu, vendar pa je tovrstno funkcijo mogoče nastaviti kar v računalniku ali pa na tiskalniku in multifunkcijski napravi. Drugi način je obojestransko printanje, pri čemer natisnemo obe strani dokumenta na en papir.

Eden od načinov za odpravo nepotrebnih pasic na koncu dokumenta je v uporabi predogleda tiska. S tem lahko poiščemo neučinkovite vrzeli v dokumentu, napačno postavljene prelome strani in preveč presledkov. Nekateri tiskalniki podpirajo tudi funkcijo tiska osnutka kopije, kar dodatno poskrbi za znižanje stroškov tiskanja. Prav tako je pomembno, da skušamo čim več dokumentov natisniti v črno beli različici, s čimer prihranimo na barvnih tonerjih, ki so dražji.

Optimizacija tiska s programski rešitvami

Optimizacija tiska zajema programske rešitve, ki so zadolžene za to, da optimizirajo delovanje, porabo in učinkovitost v sistem povezanih tiskalnikov, multifunkcijskih naprav in tudi kopirnih strojev. Uporaba programskih rešitev ne poskrbi le za znižanje stroškov tiskanja, temveč daje tudi vpogled v analitiko, kar je mogoče spremljati samo za eno napravo ali pa skupek njih. Optimizacija tiska je še posebej uporabna v velikih podjetjih, ki tiskajo na veliko napravah.

Med drugim programske rešitve zajemajo določene funkcije, kot je na primer izoliranje istih grafik in besedil med printanjem dokumentov, zato da tiskalnik lahko obdela kodo, ki opisuje grafiko in besedilo. To stori samo enkrat za podobne dokumente, namesto, da bi to ponovil v vsakem tisku. Gre lahko tudi za samodejno stiskanje datotek za printanje ali pa usmerjanje večjih tiskalnih opravil na najhitrejše printerje v podjetju.

Veliki prihranki za tisk z najemom tiskalnih naprav

Vedno več podjetij se namesto nakupa naprav odloča za najem tiskalnikov, multifunkcijskih naprav in kopirnih strojev. Kar se tiče stroškov je največja prednost v tem, da so paketi najema določeni glede na dejansko porabo oziroma glede na potrebne izpise na mesečni ravni, zato podjetje plača le tisto, kar potrebuje. V fiksno mesečno najemnino pa so zajete brezplačne kartuše in brezplačen servis tiskalnikov. Dokupiti je potrebno le papir.

Optiprint, slovenski ponudnik najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav, nudi celovito rešitev za znižanje stroškov tiskanja, saj so vse storitve usmerjene v brezskrben najem, hitro tehnično in servisno podporo in prilagodljivost glede izbora printerjev in multifunkcijskih naprav. Podjetja izdatno privarčujejo na izdatkih za kartuše in servise. Nudijo pa tudi neobvezujoč brezplačni preizkus storitve najema naprav.

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje