3 stvari, za katere bi podjetniki želeli, da jih družina, prijatelji in zaposleni razumejo

Podjetnike lahko večkrat prešine občutek nerazumljenosti s povsem utemeljenim razlogom. Če bi ljudje, ki jih obkrožajo, identificirali točke, ki jih navajamo v nadaljevanju, bi bila to lahko obojestransko zmagovalna kombinacija.
3 stvari, za katere bi podjetniki želeli, da jih družina, prijatelji in zaposleni razumejo

3 stvari, za katere bi podjetniki želeli, da jih družina, prijatelji in zaposleni razumejo (Vir slike: Freeimages.com)

Podjetniki ocenjujejo tveganje na drugačen način

Podjetniki ocenjujejo tveganje na drugačen način kot večina drugih ljudi. Ponavadi imajo veliko tendenco do tveganih poslov, vendar pa samega ustanavljanja podjetij ne vidijo kot specifično tveganje, saj so dnevi zagotovljene varne službe v eni izmed državnih institucij že zdavnaj mimo.

Podjetniški duh v njih se zaveda, da je edina varnost, ki jo imamo v tem sodobnem času, njihova lastna sposobnost ustvarjanja znanja, virov in novih odnosov za gradnjo nečesa iz nič.

Podjetnikom se tako v večini primerov zdi višja stopnja tveganja to, da bi bili popredalčkani v rigidnost določene strukture.

Ko se podjetnik odloči za akcijo, se tej popolnoma zaveže

Ko se podjetniki odločijo za akcijo, se tej v večini primerov popolnoma zavežejo in predajo celostno. Zmotno se predvideva, da je večina od njih impulzivna in nedisciplinirana, saj tisti resnično uspešni znajo usmeriti svoj fokus in imeti disciplino na vajetih, ker so se naučili, kako ustvariti strukturo tam, kjer je ni. Večina namreč pri svojih akcijah ni polovičarska.

Podjetnikom delo predstavlja zabavo in sprostitev

Velikemu številu podjetnikov delo za svoje podjetje predstavlja zabavo in relaksacijo, tako kot jo nekomu drugemu recimo ples ali lončarstvo. Ko je v igri strast, je namreč mogoče vse …

Vir: Inc.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

17.05.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje