4 nasveti, kako napisati SEO blog

Zavedati se morate, da mora vaš blog biti zanimiv tako bralcem kot tudi spletnim brskalnikom. Dobro napisan SEO (Search Engine Optimization) blog bo vaše podjetje v brskalniku uvrstil višje na seznamu rezultatov, ki so povezani z vašim poslom. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako napisati dober SEO blog.

1. Uporabljajte ključne besede že v naslovu
Ko brskalnik prebere vašo spletno stran, predpostavlja, da so prve zapisane besede najpomembnejše. Prav zaradi tega je naslov najbolj pomemben pri pisanju SEO bloga. Pri pisanju kar najhitreje v besedilu omenite tiste najbolj pomembne izraze, vendar bodite pozorni, da bo vaša objava ugajala bralcu, saj so v nasprotnem primeru vaši trudi s pisanjem bloga zaman.

2. Povezujte pomembne besede trenutne objave z besedami iz prejšnjih objav
Brskalnik največkrat predvideva, da so besedila, ki imajo povezave, bolj pomembna od tistih, ki jih nimajo. Torej, ne pozabite na povezave na različne spletne strani in vaše stare objave, vendar ne pretiravajte, saj preveč povezav naredi tekst neberljiv.

3. Označbe in kategorije
Večina aplikacij za pisanje blogov ima opcijo označevanja (angl. tag). Ne samo, da brskalnik prepozna označbe, tudi vaši bralci se bodo lažje znašli na vašem blogu, saj bo le-ta bolj urejen. Svetujemo vam, da blog uredite z označbami (poimenujte jih po ključnih besedah), vendar pri tem ne pretiravate, saj Google prepozna prekomerno označevanje in vas lahko “kaznuje”.

4. Pomagajte si z Google Insights Image
Ni vam treba ugibati, katere ključne besede so najbolj iskane; če ste v dvomih, kateri izraz uporabiti, se lahko obrnete na orodje Google Insights Image, ki primerja popularnost iskanih besed in izrazov.

 

Vir: Axon, Samuel. 4 Tips for Writing SEO-Friendly Blog Posts. Mashable.com, 1.9.2010

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje