5 laži o oglaševanju prek socialnih omrežij

Kar naenkrat so vsa podjetja hitela k ustanovitvi svoje Facebook strani, računa na Twitterju in blogov, da bi se povezala s čim več strankami, a izvajanje marketinga prek socialnih omrežij ni vedno samo rožnato, o čemer priča pet sledečih neresnic.
5 laži o oglaševanju prek socialnih omrežij

5 laži o oglaševanju prek socialnih omrežij (slika: sxc.hu)

Velikost šteje

Veliko majhnih podjetnikov enači število »všeč mi je« in »prijateljev« na njihovi Facebook strani z uspehom, vendar se ne zavedajo, da je kvaliteta in ne kvantiteta »prijateljev« tista, ki zares šteje. Če se bo obilica ljudi na vašo stran označila zato, da bo videla vaše statusno sporočilo, to še ne pomeni, da se bo povečala vaša prodaja niti da bo dolgoročno vaša znamka postala bolj prepoznavna.

Medij je sporočilo

Čeprav brez socialnih omrežij Facebook, Twitter, YouTube, MySpace marsikdaj ne zmoremo več, pomnimo, sporočilo šteje več kot medij. Vedno je štelo zgolj sporočilo. Tehnologija je le orodje.

Guruji socialnih omrežij obstajajo

Ne, pač ne! Če naletite na koga, ki se ima za guruja socialnih omrežij ali strokovnjaka, ga ne imejte za mar. Če je slednji javno govoril o plusih in minusih socialnih medijev to še ne pomeni, da pozna vaš posel in njegov koncept.

Socialna omrežja so nov medij

Ne bo držalo. Medij je medij. Vsi, tako časopis, radio, televizija in internet so bili nekoč nova oblika medija, danes pa so in vsi pojmovani kot tradicionalni. Torej termin »nov medij« še ne pomeni, da z njim lahko operirajo le strokovnjaki in mladi frajerji. Pri tem pa si oddahnite, saj nič ne nadomesti znanja o osnovah marketinga.

Zato se naročite na brezplačni e-časopis Trženje in prodaja. V njem boste našli primere iz prakse, opozorila na novosti in nasvete, ki vam bodo pomagali pri vašem delu. Enkrat mesečno ga boste prejeli na vaš elektronski naslov.

Socialna omrežja so lahko učinkovit vir za PR

Nihče ne pozna vašega posla tako kot »vaši« ljudje. Lahko delate z agencijo, ki postavi vaše socialno omrežje. A na dnevni bazi so vaši ljudje najboljša opcija, da učinkovito komunicirajo s strankami in jih obveščajo o pomembnostih.

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje