5 najbolj inovativnih malih podjetij

Ne glede na to, kako razviti postajajo trgi, se bo vedno našel kakšen problem, ki ga podjetja enostavno ne bodo znala ali želela rešiti. To niti ni slabo, saj se tako ustvari niša za ravno pravšnje podjetje, ki bo ta problem znalo rešiti. Mi vam jih predstavljamo 5.

Če podjetja raziskujejo trg in so pozorna na probleme, ki jih imajo ljudje, lahko kaj hitro poiščejo inovativno rešitev. To pa je odlična priložnost za uspeh.

Predstavljamo vam seznam petih inovativnih majhnih podjetij, ki so v letošnjem letu na trgu pustila svoj pečat.

1. Yardarm Technologies

Posedovanje orožja predstavlja ogromno odgovornost in perečo temo predvsem v ZDA. Yardarm Technologies so tako izdelali sistem, ki reagira na premik orožja. Če nekdo premakne orožje, lastnik na telefon dobi sporočilo in lahko orožje razoroži na daljavo.

Storitev stane 50 USD na kos orožja, 12 USD pa znaša letna naročnina za program.

2. Systems and Materials Research Consultancy

3D tiskanje oblikuje predmete glede na njihov 3D model. Pri Systems and Materials Research Consultancy so se odločili, da bodo s to tehnologijo tiskali hrano.

3. AMP Americas

AMP Americas je podjetje iz Chicaga, ki izdeluje kompresiran naravni plin iz kravjega gnoja. Trud podjetja je marca letos zasledil tudi časopis The New York Times, kjer so napisali članek o tem inovativnem produktu. Izum AMP Americas namreč že uporablja mlečna farma, ki s pomočjo naravnega plina napaja 42 traktorjev in prikolic, ki mleko razvažajo po ZDA.

4. Able Planet

Ljudje, ki ne želijo nositi slušnega aparata, vendar si želijo izboljšati svoj sluh, lahko uporabljajo osebni ojačevalnik, ki odstrani moteče zvoke iz okolice.

5. SnuggWugg

Zamenjati plenico ni ravno najlepše opravilo, pa čeprav je otrok čisto pri miru. Ker pa večino časa otrok ne leži pri miru, je iznajdljiva podjetnica Lisa Cash Hanson dobila odlično poslovno idejo.

Podjetnica je svoj proizvod opisala kot interaktivno blazino za menjavanje plenic, ki staršem pomaga, da se njihov otrok ne zvija in obrača na prevajalni mizi.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje