50 poslovnih idej za prosti čas- 2.del

Predstavljamo vam še 25 idej za podjetje, ki ga lahko vodite v prostem času. Za vzpostavitev večine opisanih podjetij ni potrebno veliko denarja, dostikrat je dovolj le nekaj oglaševanja npr. s pomočjo letakov in spletnih oglasov. Večina dejavnosti se z dobrim delom lahko celo razvije v podjetje, ki bo zahtevalo polni delovni čas.
50 poslovnih idej za prosti čas- 2.del

Vodenje podjetja je lahko hobi za prosti čas.

26. Samostojni pisec: Če imate spsobnost jasnega pisnega izražanja se lahko v zameno za plačilo udejstvujete pri pisanju blogov. Med drugim se lahko kot pisec preizkusite tudi na našem portalu 😉

27. Prodaja predlog za bloge in spletne strani: Stranke so dostikrat pripravljene plačati le za predlogo ali ogrodje spletne strani, ki jo nato same dopolnijo z vsebino. Specializirajte se za oblikovanje tem oziroma predlog za spletne strani.

28. Ponudba računalniških storitev: Dosti ljudi še vedno ne zna dobro delati z računalniki, zato jim lahko ponudite računalniško pomoč na domu.

29. Izdelava spletnih strani: To področje je lahko donosno, zahteva pa kar nekaj znanja in sposobnosti.

30. Prodaja fotografij: Tisti, ki radi slikate, poskusite fotografije prodati preko temu namenjenih spletnih strani.

31. Samostojno oblikovanje: Pri okoliških podjetjih se pozanimajte, če potrebujejo koga za oblikovanje brošur, vizitk in podobnih stvari. S tem se da dobro zaslužiti.

32. Inštruiranje: Povpraševanje po inštrukcijah je vedno aktualno.

33. Varovanje hiše, hišnih ljubljenčkov: Medtem, ko so lastniki na dopustu, dostikrat potrebujejo koga za zalivanje rož, hranjenje živali in podobno.

34. Izdelava nišnih spletnih strani: Izdelajte spletno stran na določeno temo, s katero lahko z objavljanjem ciljno usmerjenih oglasov nekaj zaslužite.

35. Prevajanje: Zanimivo delo, ki se ga da opravljati tudi doma in samo občasno.

36. Izdelava obrtniških izdelkov: Ne glede na to kaj izdelujete bo verjetno kdo za to pripravljen plačati. Obrtniške izdelke je mogoče prodati preko spletne strani Etsy.

37. Postavitev omrežja brezžične tehnologije: Z nekaj opreme lahko izdelate brezžično dostopno točko in sosedom zaračunate dostop.

38. Prodaja e-knjig: Z nekaj truda lahko napišete e-knjigo o skoraj čemerkoli in jo nato poskusite prodati preko spleta.

39. Trženje: Če ste pripravljeni tržiti proizvode drugih podjetij, je na ta način mogoče zaslužiti delež od prodaje.

40. Oddajanje prostih sob: Če imate na voljo kakšno prosto sobo in vas ne motijo tujci v vašem domu, lahko zaslužite z oddajanjem sob.

41. Ponudba hišnih storitev: Opravljanje različnih hišnih opravil ponuja veliko dela, imeti morate le svoje orodje.

42. Predavanje preko spleta: Svoje znanje lahko delite preko spletne strani ali on-line seminarjev.

43. Izdelava pohištva: Tisti, ki so dobri pri izdelavi pohištva, lahko s primernim načinom oglaševanja na ta način dosti zaslužijo.

44. Osebni kuhar: Osebni kuharji vnaprej pripravljajo obroke za svoje stranke.

45. Organizacija prireditev: Organizirate lahko od poslovnih srečanj do krstov. Vložiti je potrebno dosti dela, vendar je tudi plačilo dobro.

46. Nameščanje proizvodov za varnost doma: Ljudje, ki znajo namestiti ograje in druge proizvode, ki delajo dom bolj varen, imajo vedno dosti dela.

47. Šiviljstvo, prikrojevanje: Če znate dobro šivati, lahko ponudite izdelavo, predelavo ali popravilo oblek. Tudi na tem področju je na voljo dovolj dela.

48. Ponudba kozmetičnih storitev na domu: Povpraševanje po striženju, ličenju in drugih kozmetičnih storitvah na domu je vse večje.

49. Podjetniško svetovanje: S pomočjo ljudem pri vzpostavljanju podjetja in poslovanju se prav tako lahko dodatno zasluži.

50. Pisanje življenjepisov: S tem si lahko zagotovite stalne prihodke, posebno, če znate napisati zanimiv in jedernat življenjepis, ki poudarja dosežke in sposobnosti stranke.

Vir: LifeHack

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje