7 nevarnih oseb, ki se jim morate izogibati ob ustanavljanju posla

Ustanavljanje podjetja je eden izmed največjih izzivov. Dodatno ga otežujejo še ljudje, ki vas nočejo razumeti in sabotirajo vaše napore. Mogoče menite, da bo bolje, ko jim boste skušali razložiti stanje. A v resnici vam bo pomagalo le, če se jim popolnoma izogibate.
7 nevarnih oseb, ki se jim morate izogibati ob ustanavljanju posla

7 nevarnih oseb, ki se jih morate izogibati ob ustanavljanju posla (Vir: Pixabay.com)

Če želite uspešno zagnati svoj posel, se izogibajte naslednjim sedmim nevarnim tipov oseb.

1. Oseba, ki vam daje le eno možnost

Ko vam nekdo daje pogoj, da izbirate med dvema možnostima, bodite previdni. Vedno imate več kot dve možnosti. To dokažite tudi osebi, ki vam želi omejiti izbiro, ali pa se ji preprosto izogibajte.

2. Oseba, ki vas želi prepričati, da brez nje ne morete uspeti

Izogibajte se negativnih ljudi, ki mislijo, da nečesa niste sposobni narediti sami. Če vas bo nekdo podpiral le takrat, ko boste izpolnjevali njegove zahteve, potem to ni oseba ob kateri bi lahko ustanovili podjetje. Najdite nekoga, ki vas bo podpiral brez omejitev.

5 najpogostejših podjetniških napak

3. Osebe, ki mislijo, da je vaša dolžnost, da skrbite za njih

Če vas kdo skuša prepričati, da ste za njegovo srečo odgovorni vi, pomeni, da vas skuša imeti pod nadzorom. Nekateri pač ne želijo biti srečni, nekateri pa so preleni, da bi bili uspešni. Takšni ljudje niso vaša odgovornost. Ne žrtvujte lastne sreče za to, da bi bili srečni drugi.

4. Osebe, ki vas neprestano opominjajo na pomanjkljivosti in pretekle napake

Vsi delajo napake in doživljajo neuspehe. Problem nastane takrat, ko se skušate pobrati, vendar imate ob sebi nekoga, ki vam ne bo dovolil sprejemati novih odločitev in tveganj, zaradi preteklih napak.

5. Osebe, ki ne priznajo vaših uspehov

Nezrele osebe bodo vaše uspehe pripisovale sreči ali pa vas bodo skušale prepričati, da so dosežki nevredni. Takšne osebe izključite iz vašega življenja. Zrele osebe bodo spoštovale uspehe drugih in jim pustile, da lahko dosežejo še več.

6. Osebe, ki vas bodo spremenile v slabšo različico samega sebe

Ko se podajate v posel, morate biti najboljše, kar lahko ste. Obkrožajte se s tistimi osebami, ki bodo iz vas znale prebuditi le najboljše, in se izogibajte tistim, ki delajo ravno obratno.

7. Vaše misli in navade

Na koncu je le ena oseba odgovorna za vaš uspeh in to ste vi sami. Nekateri ljudje se bojijo uspeha ali sprememb, zato postanejo sami sebi največji sovražnik. Preučite vaše slabe navade in misli ter preprečite, da bi bili sami krivi za neuspeh.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje