A Story from Africa na Kickstarterju!

Mlada slovenska umetnica Tjaša Rener je navdih in inspiracijo za ustvarjanje dobila med prebivanjem v Gani, revni afriški državi. Odločila se je, da si tam ustvari dom in pomaga okoliškim prebivalcem, to pa želi doseči z distribucijo svoje umetniške knjige z naslovom A Story from Africa.
A Story from Africa na Kickstarterju!

A Story from Africa na Kickstarterju! (Vir slike: Kickstarter)

A Story from Africa je delo mlade umetnice Tjaše Rener, ki je znanje na področju oblikovalstva pridobivala najprej v Srednji šoli za oblikovanje v Mariboru, kasneje pa še na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Tekom študija se je navdušila nad tehniko sitotiska in takrat je tudi padla prva zamisel o svoji knjigi. 

Podprite projekt na Kickstarterju!

A Story from Africa je edinstvena knjiga, ki jo odlikujejo zanimiva zgodba ter elementi učbenika, atlasa, slovarja in etnološke enciklopedije v enem. Zgodba, ki je napisana po resničnih dogodkih, govori o dekletu po imenu Doris, Tjašini najboljši prijateljici. Bralec se z dogodki v mali oddaljeni afriški vasici seznani prek enostavnih stavkov, katere brez težav razumejo tudi najmlajši bralci, zgodbo pa dopolnijo še skice, ki so jih ustvarili otroci iz okoliških vasi, med Tjašinim prvim prebivanjem v Gani. 

A Story from Africa (Vir slike: Kickstarter)

Tjaša je do danes ilustrirala že več knjig, toda A Story from Africa je njena prva samostojna knjiga. Zgodbo, ki na igriv in privlačen način predstavi življenje revnih prebivalcev afriške celine, je napisala v angleščini, saj želi, da jo lahko berejo otroci po vsem svetu, tudi v Gani. Knjiga pa je zaradi finega dizajna in edinstvenosti primerna tudi za ostale ljubitelje knjig.

Knjiga se od ostalih razlikuje predvsem v tem, da je kljub temu, da je navidez že dokončana, narejena tako, da bralca spodbudi k kreativnosti in soustvarjanju knjige. Šele ko bralec dokonča knjigo, se proces kreacije zaključi in knjiga postane unikaten in individualen izdelek, bralec pa postane soavtor.  

Avtorica je s knjigo želela povezati otroke iz majhne afriške vasice in otroke iz držav razvitega sveta, hkrati pa afriške otroke spodbuditi k branju knjige, saj se lahko poistovetijo z zgodbo njihove sovrstnice Doris. Vsebina je poučna in pomembna za današnji čas, v katerem živimo, zato Tjaša želi natisniti čim večje število knjig, da bi bile dostopne mladim bralcem po vsem svetu.

Z vašim prispevkom lahko Tjaši pomagate, da bo pridobila denarna sredstva, potrebna za tiskanje in prodajo knjige. Zbrati mora 8 tisoč dolarjev, časa pa ima še do 2. novembra 2013.

Podprite projekt na Kickstarterju!

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje