Vključi se v aktivnosti projekta MP-SIO!

Inovativni potencialni podjetniki in obstoječi start-upi vabljeni, da izkoristite brezplačne podporne storitve in aktivnosti v sklopu projekta SIO-MP-2020-2022. Na voljo so vam individualna svetovanja pri preverbi poslovne ideje in pripravi poslovnega načrta ter izdelavi »canvasa« (poslovni okvir).
MP-SIO-2020-22-1024x536

Pridobili boste znanje in kompetence za lažji začetek podjetniške poti na vseh ključnih področjih (inoviranje, podjetniške metodologije, marketing, finance, prodaja, pridobivanje kapitala ipd.). Za zahtevne primere je na voljo dolgoročno mentoriranje in ekspertno svetovanje s strani naših in zunanjih podjetniških svetovalcev.

Udeležite se osredotočenih dogodkov, kjer predstavljamo primere dobrih praks, ali pa preverite svojo podjetniško idejo oz. diagnosticirajte obstoječ poslovni model. Pri tem imajo posebno mesto tudi poglobljena mentoriranja, v katera bomo vključili strokovnjake iz različnih področij za dolgoročno pomoč in spremljanje napredka podjetij. Povzdignite vaš posel na povsem novo raven!

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Kandidati bodo upravičeni do BREZPLAČNEGA koriščenja podpornih storitev za obdobje od 01.01.2020 do 31.12.2022.

Storitve lahko koristijo:

  • Potencialni podjetniki: dijaki, študenti, pedagoški delavci, raziskovalci itd.. Gre za ambiciozne in proaktivne posameznike s specializiranimi poklicnimi kompetencami, ki so trenutno bodisi brez zaposlitve ali pa z zaposlitvijo ter se želijo poslovno osamosvojiti.
  • Nova in obstoječa podjetja s potencialom hitre rasti – start-up podjetja.

Program storitev

1. Promocijsko – motivacijski dogodki: Lastno podjetje? Zakaj pa ne! in Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

2. Sklop dogodkov je namenjen tako promociji in motivaciji za podjetništvo ter identifikaciji potencialnih nosilcev podjetniških idej, kot tudi razvoju poslovnih modelov hitro rastočih start-upov. Dogodki so tako namenjeni tistim, ki podjetniško idejo imajo ali o njej razmišljajo, kot tistim, ki že imajo start-up in si želijo še pospešiti svojo rast.

3. Informiranje in svetovanje: Svetovanje pred ustanovitvijo podjetja, individualna svetovanja za startup podjetja

4. Individualna svetovanja v trajanju do dve uri. Gre za prvi stik bodočega ali obstoječega mladega podjetnika s podjetniškimi svetovalci in strokovnjaki, ki jim omogoča, da pridejo do informacij, ki so ključne za nadaljevanje razvoja podjetniške poti.

5. Specializirani dogodki: Udeležite se naših tematskih dogodkov, kjer se boste poglobili v tematike marketinga, prava, kadrovskega prava, računovodstva in financ.

Mentoriranje

Mentoriranje je poglobljeno, dolgoročno individualno delo namenjeno podjetnikom oziroma podjetniškim skupinam. Izvajamo ga za tiste, ki se želijo intenzivno pripraviti na podjetništvo oziroma vstop v svet podjetništva. Mentoriranja bodo več mesecev trajajoča svetovanja, katerih glavni cilj bo posamezniku oziroma podjetniškemu timu pomagati iz faze ideje do delujočega podjetja.

Dodatno omogočamo mentoriranje za podjetja v fazi rasti, ki se soočajo s težavami na različnih področjih. Izvedba kakovostnega mentoriranja je v start-up fazi še bistveno bolj zahtevna, kot v fazi razvoja ideje, saj se tukaj podajajo že konkretne in praktične rešitve.

Svetovanje ekspertov

Svetovanje ekspertov izvajamo v primeru bolj zahtevnih in specifičnih vprašanj in zahtev. Tovrstno svetovanje je smiselno predvsem v primeru, ko imamo posameznika ali start-up s kompleksno dilemo, ki je sam ne more razrešiti, niti je ne morejo razrešiti svetovalci ter je posledično razvoj poslovne ideje okrnjen, upočasnjen ali celo ustavljen.

Za vključitev v program nam pišite na sio@mladipodjetnik.si.

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje