Alphabet – novo krovno podjetje, ki bo prevzelo tudi Google

Larry Page je v ponedeljek, 10. avgusta 2015, naznanil pomembno novico: ustanovitev krovnega podjetja Alphabet, ki bo prevzelo vsa podjetja, ki sta ju skupaj s Sergeyom Brinom kdajkoli ustanovila - med njimi tudi Google.
Alphabet - novo krovno podjetje, ki bo prevzelo tudi Google

Alphabet – novo krovno podjetje, ki bo prevzelo tudi Google (Vir slike:abc.xyz)

Larry Page je naznanil prestrukturiranje svojih podjetij oz. blagovnih znamk in ustanovitev novega krovnega podjetja. Alphabet Inc., kot se bo imenovalo, bo odslej združevalo vsa podjetja oz. blagovne znamke, ki so v lasti Pagea in Brina. Med njimi je tudi leta 1998 ustanovljeno podjetje Google, a kot poudarja, Alphabet ne bo zgolj Google, ampak veliko več. 

Alphabet bo zaenkrat ločen na dve večji veji: na eni strani ostaja Google skupaj z iskalnikom, Google zemljevidi, YouTubom, Chromom, ipd; na drugi strani pa bodo ločena preostala podjetja, ki se ukvarjajo z drugačnimi dejavnostmi, to so na primer podjetje Google X, Google Ventures, Google Capital, Life Sciences, Calico, Google Fiber, Nest ipd.. 

Google na zaposlitvenih intervjujih postavlja nenavadna vprašanja >>

V novem krovnem podjetju, ki ga je na spletu mogoče najti pod domeno https://abc.xyz/, bo Sergey Brin prevzel vlogo generalnega direktorja v podjetju, Eric Schmidt pa vlogo predsednika uprave. Spremembe se obetajo tudi pri Googlu, kjer bo Sundar Pichai, podjetnik indijskih korenin, prevzel mesto izvršnega direktorja.

Za potezo so se v Googlu odločili predvsem zato, da bodo delničarjem in investitorjem omogočili lažje spremljanje porabe denarja, saj so se doslej številni pritoževali, da Google prevelik odstotek svojega zneska nameni svojim znanstvenim projektom. Eden izmed razlogov pa je zagotovo tudi ta, da se bo Google odslej lahko lažje osredotočil na razvoj svojih produktov – hkrati pa tudi lažje pomagal preostalim znanstvenim projektom. 

Vir: TechCrunch in Forbes

Preberite, kako lahko Google Adwords oglase prilagodite lokaciji vašega podjetja >>

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje