Alphabet – novo krovno podjetje, ki bo prevzelo tudi Google

Larry Page je v ponedeljek, 10. avgusta 2015, naznanil pomembno novico: ustanovitev krovnega podjetja Alphabet, ki bo prevzelo vsa podjetja, ki sta ju skupaj s Sergeyom Brinom kdajkoli ustanovila - med njimi tudi Google.
Alphabet - novo krovno podjetje, ki bo prevzelo tudi Google

Alphabet – novo krovno podjetje, ki bo prevzelo tudi Google (Vir slike:abc.xyz)

Larry Page je naznanil prestrukturiranje svojih podjetij oz. blagovnih znamk in ustanovitev novega krovnega podjetja. Alphabet Inc., kot se bo imenovalo, bo odslej združevalo vsa podjetja oz. blagovne znamke, ki so v lasti Pagea in Brina. Med njimi je tudi leta 1998 ustanovljeno podjetje Google, a kot poudarja, Alphabet ne bo zgolj Google, ampak veliko več. 

Alphabet bo zaenkrat ločen na dve večji veji: na eni strani ostaja Google skupaj z iskalnikom, Google zemljevidi, YouTubom, Chromom, ipd; na drugi strani pa bodo ločena preostala podjetja, ki se ukvarjajo z drugačnimi dejavnostmi, to so na primer podjetje Google X, Google Ventures, Google Capital, Life Sciences, Calico, Google Fiber, Nest ipd.. 

Google na zaposlitvenih intervjujih postavlja nenavadna vprašanja >>

V novem krovnem podjetju, ki ga je na spletu mogoče najti pod domeno https://abc.xyz/, bo Sergey Brin prevzel vlogo generalnega direktorja v podjetju, Eric Schmidt pa vlogo predsednika uprave. Spremembe se obetajo tudi pri Googlu, kjer bo Sundar Pichai, podjetnik indijskih korenin, prevzel mesto izvršnega direktorja.

Za potezo so se v Googlu odločili predvsem zato, da bodo delničarjem in investitorjem omogočili lažje spremljanje porabe denarja, saj so se doslej številni pritoževali, da Google prevelik odstotek svojega zneska nameni svojim znanstvenim projektom. Eden izmed razlogov pa je zagotovo tudi ta, da se bo Google odslej lahko lažje osredotočil na razvoj svojih produktov – hkrati pa tudi lažje pomagal preostalim znanstvenim projektom. 

Vir: TechCrunch in Forbes

Preberite, kako lahko Google Adwords oglase prilagodite lokaciji vašega podjetja >>

Oznake: , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje