Amazon ima več kot 100 tisoč zaposlenih

Spletni trgovec Amazon, ki nenehno bogati svojo ponudbo – nedavno še s prodajo vin in umetniškimi deli, vse bolj glasne pa so tudi govorice, da pripravlja svoj prvi pametni telefon - postaja vse večji tudi po številu zaposlenih.
Amazon ima več kot 100 tisoč zaposlenih

Amazon ima že več kot 100 tisoč zaposlenih (Vir slike: Amazon)

V primerjavi s tretjim četrtletjem lanskega leta je letos »močnejši« za več kot 12 tisoč zaposlenih. Danes namreč našteje kar 109.800 zaposlenih, če pa upoštevamo še 70 tisoč pridnih rok, ki bodo Amazonu pomagale v času nakupovalne mrzlice božično-novoletnih praznikov, pridemo do osupljive številke! Letošnje število delavcev, ki bodo začasno, a za poln delovni čas pomagali med prazniki, je za kar 40 odstotkov večje kot lani.

Amazon se je v zadnjih treh letih izredno povečal, po nekaterih podatkih kar za trikrat. Od leta 2008, ko se je začela kriza, je v ZDA podjetje Jeffa Bezosa ustvarilo že več kot 40 tisoč delovnih mest. Letos poleti so tako odprli več tisoč delovnih mest po ZDA v okviru programa AmazonFresh, ki je za zdaj na voljo le v nekaterih mestih po ZDA. Njihova naloga bo (tudi) pakiranje in razpošiljanje skoraj izključno neživilskih izdelkov.

Mnogi bi sicer pomislili, da ima večje število zaposlenih spletni velikan Google, a temu ni tako. Amazon ima namreč kar dvakrat več zaposlenih kot Google.

 Vir: Mashable

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje