Amazon od novembra dalje tudi za slovenske podjetnike

Slovenski podjetniki bodo lahko od novembra dalje poslovali prek Amazona. Do takrat naj bi namreč le-ta uredil vse potrebne tehnične rešitve, ki bodo to omogočale.
Amazon je gigant na področju spletnega nakupovanja (Vir: Pixabay)

Amazon je gigant na področju spletnega nakupovanja (Vir: Pixabay)

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je naznanilo novico, na katero so mnogi že dlje časa čakali. Znan je namreč mesec, ko bo prodaja prek Amazona omogočena tudi slovenskim podjetnikom. To bo še letos in sicer v novembru.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v zadnjem času intenzivno sodelovalo z Amazonom. Cilj pogajanj je bil najti rešitev, da bi slovenski podjetniki lahko začeli v najkrajšem možnem času uporabljati platformo Amazon Europe. Amazon je naznanil, da bo vse potrebne rešitve za dosego tega cilja opravil v tretjem kvartalu letošnjega leta. S tem bo tovrstno poslovanje omogočeno tudi slovenskim podjetnikom.

Potrebne tehnične rešitve so trenutno v fazi testiranja, ki se imenuje “weblab”. Ko bo to zaključeno, predvidoma v sredini meseca novembra, bo poslovanje prek platforme omogočeno tudi Slovencem.

O Amazonu

Amazon je največji spletni trgovec na svetu s približno 300 milijonov uporabnikov. Na navedeni platformi ponuja izdelke več kot 1 milijon podjetij. Podjetje se je v začetku ukvarjalo s spletno prodajo knjig, danes pa lahko na njegovih spletnih straneh najdemo široko paleto raznovrstnih izdelkov.

Zaradi izjemne priljubljenosti spletne trgovine in enostavne prodaje ponuja Amazon priložnost za konkreten vir zaslužka tako za mala kot srednje velika podjetja. Kar 44 % Američanov naj bi za izdelek, ki ga potrebujejo, najprej poizvedovalo prek navedene platforme.

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje