Amazon skrivnosten o nakupu startupa 2lemetry

Ameriški spletni veletrgovec Amazon je kupil startup 2lemetry, za katerega pa še ni povsem jasno, kako mu bo lahko pomagal. Amazon je, kot vedno, skrivnosten glede nakupa, 2lemetry pa pravi le, da se s prodajo obstoječa storitev ne bo spremenila.
Amazon skrivnosten o nakupu startupa 2lemetry

Koliko je Amazon odštel za 2lemetry, ni znano (Vir slike: 2lemetry).

»Lahko potrdimo, da je Amazon kupil 2lementry, in da se tudi v prihodnje veselimo nuditi podporo 2lementry strankam,« je povedala predstavnica za stike z javnostjo pri Amazon Web Services, ki pa medijem ni želela izdati, kako bo ekipa oziroma tehnologija 2lemetry povezana z Amazonom.

Bistvenih sprememb se za 2lemetry ne pričakuje

»Kot ste verjetno že slišali, je Amazon kupil 2lemetry. Naša obstoječa storitev se s tem ne spreminja, z Amazonom pa bomo ponudili enako uporabniško podporo. Še vedno bomo imeli enako ime in blagovno znamko kot prej,« je zapisala ekipa 2lemetry. Če sodimo po njihovem zapisu, se kaj bistvenega, vsaj kar se tiče ekipe in tehnologije (morebitna ukinitev) ne pričakuje.

Bolj konkurenčen Microsoftu in Googlu

Najverjetneje bo šlo za začetek sodelovanja na novi oblačni storitvi, ki bo omogočila na še enostavnejši način postavljanje pravil za pridobivanje informacij z napravic IoT (Internet of Things), torej sodelovanje na področju, za katerega se Amazon vse bolj zanima. Nekateri namigujejo, da bi lahko šlo za začetek dela na Amazonovih Web Services. Nakup 2lemetry bi mu lahko omogočil pridobitev dela uporabnikov s strani konkurenčnih storitev, kot jih imata Microsoft ali Google.

Podrobnosti o nakupu niso znane. Je pa startup, ki sta ga leta 2011 ustanovila Kyle Roche in Chris Chiappone, letos prejel 4 milijone dolarjev investicije s strani Salesforce Ventures. Če prištejemo še ostale investicije iz preteklih let, so vanj zasebni in drugi investitorji vložili že več kot 9 milijonov dolarjev.

2lementry je sistem za pošiljanje, prejemanje in analiziranje podatkov z napravic povezane v IoT (Internet stvari). Zbira podatke z vseh napravic, jih organizira in naredi tako, da so uporabne in berljive. Uporabnik lahko prebere analitične podatke in na podlagi teh naredi napovedljive modele.

2lemetry – obliž na rano?

Spomnimo, da so vlagatelji pred meseci Amazonu svetovali, naj omeji brezglavo nakupovanje drugih podjetij in širjenje na področje, ki sploh ne veljajo za njihovo paradno področje. Je morda novi nakup obliž na rano za vse spodletele naložbe, saj so lani izgubili kar 3,5 milijona dolarjev zaradi nihajoče vrednost Amazonove delnice?

Oznake: , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje