Amazon želi v partnerstvo z vami – super podjetniška priložnost

Jure iz Ljubljane je začel novembra 2018 prodajati na Amazonu. V prvem mesecu je prodal 5.000 izdelkov in ustvaril 93.000 USD prometa. Letos se njegova prodaja bliža številki 740.000 USD.
Rast prihodkov podjetja Amazon (Vir: Panta Rei)

Rast prihodkov podjetja Amazon (Vir: Panta Rei)

Prek Amazona prodaja otroške igrače, njegov trg pa je ZDA. Igrač ne proizvaja sam, ampak pri tem sodeluje s proizvajalcem z daljnega vzhoda. Prav tako izdelkov ne pošilja strankam sam. Za zaračunavanje, dobavo in vse ostale podrobnosti poskrbi Amazon s svojimi storitvami za podjetnike, ki bi radi prodajali preko njegove platforme.

Številke, ki jih v zadnjih letih ustvarja največji svetovni spletni trgovec, so neverjetne. Amazon je bil na začetku online knjigarna, danes pa izjemno uspešno prodaja praktično vse možne produkte – od nakita, prehrane, tehnike pa do vrtne opreme.

Amazon je postal gigant, ki danes ustvarja 49 % celotne online prodaje v ZDA (sledi mu e-Bay z le 6 %). Če pogledamo celotno maloprodajo v ZDA (tradicionalna + spletna), predstavlja Amazon danes kar 5 % celotne maloprodajne potrošnje v ZDA! Temu tempu hitro sledijo tudi Amazonove podružnice v Evropi in drugod po svetu.

Kljub temu, da je Amazon v letu 2015 ustvaril že več kot 100 milijard USD prometa, je v letu 2016 zrastel za 27 %, v letu 2017 za 29 %, v letu 2018 pa za neverjetnih 30 % in pristal na 232 milijard prometa!

Amazon je torej gigant e-trgovine in zaenkrat kaže, da rasti še ne bo konec.

Zakaj?

Amazon je za spletno trgovino naredil tisti korak, ki smo ga vsi čakali. Ustvaril je tako enostavno nakupovalno izkušnjo, da se za online nakupe odločajo tudi ljudje, ki jih je bilo prej strah ali pa se jim je zdelo vse skupaj preveč kompleksno.

Podjetniška priložnost, ki se ob tem ponuja

Za velik del prometa in rasti Amazona so odgovorni milijoni podjetnikov po celem svetu, ki svoje produkte prodajajo preko Amazonove platforme.

Amazon.com je namreč že pred leti ustvaril izjemno podjetniško priložnost za obstoječe podjetnike in tiste, ki razmišljajo o podjetništvu. Gre za podjetniško partnerstvo z Amazon.com, pri čemer lahko lastne izdelke ali pa izdelke, ki jih kupite na Kitajskem, prodajate pod svojo blagovno znamko.

Amazon tako s svojimi storitvami poskrbi praktično za vse (skladiščenje, logistiko, zaračunavanje, …). To pomeni, da imate lahko odprto partnerstvo z Amazonom in na njem prodajate izdelke, ne da bi imeli svojo e-trgovino, ne da bi sami skrbeli za zaračunavanje produktov, ne da bi sami skrbeli za skladiščenje in ne da bi skrbeli za logistiko (pošiljanje). Vse te stvari namreč za vas naredi Amazon s svojimi storitvami za prodajalce.

Slovenske zgodbe o uspehu

Podjetnik, ki je imel za svojo osnovno dejavnost prodajo specializiranih gradbenih storitev, danes zasluži s prodajo izdelkov na Amazonu bistveno več kot s svojo osnovno dejavnostjo. Prodaja prehranska dopolnila za pse in ustvarja več kot 100.000 EUR mesečnih prihodkov na globalnem trgu.

Mladenič, ki je podjetje zagnal takoj po faksu in v začetku prodajal kuhinjske nože, danes zasluži več kot 140.000 eur na mesec.

Navdušenec nad umetnostjo je s prodajo pripomočkov za ljubiteljsko ustvarjanje zaslužil 400.000 EUR v enem letu, v podjetju pa dela povprečno 3 ure na dan.

Že pred tremi leti sem imel webinar v živo (ki ga je spremljalo več kot 1000 ljudi) s Tadejem, ki je na Amazonu v 6 mesecih ustvaril podjetje, ki je takrat generiralo 15.000 USD na mesec (danes pa so njegove številke še neprimerno večje).

Pred dvema letoma sem podoben webinar ponovil in gostil Dušana in Andreja. Dušan je v 13 mesecih postavil podjetje z 9.000 EUR mesečnih prihodkov. Andrej po dobrem letu poslovanja ustvarja že za 1.500 EUR mesečnega dobička.

Lani je bila moja gostija Elida iz Kopra, ki je na Amazonu zelo uspešna pri prodaji vrtne opreme.

Letos pa bo moj gost v živo Jure iz Ljubljane, katerega sem omenil na začetku prispevka. Kliknite tu, če bi radi brezplačno spremljali webinar in spoznali njegovo zgodbo!

Kako deluje podjetje Amazon?

Logika vseh tovrstnih podjetij je zelo podobna. Skoraj vsi so se te podjetniške priložnosti lotili ob službi ali pa ob obstoječem podjetju.

Nato so raziskali trg in našli primeren produkt, ki ga zdaj za nizko ceno kupujejo na Kitajskem. Kitajski dobavitelj pošlje zalogo produktov neposredno Amazonu. Sami torej nimajo nikoli stika z izdelki – jih ne proizvajajo, ne pakirajo in ne pošiljajo! Za vse poskrbi Amazon!

Ko je vse to urejeno, dodajo predstavitev izdelka, kjer je na voljo več sto milijonom kupcev podjetja. Amazon te izdelke nato prodaja in dobavi kupcu.

Letos bo s pomočjo partnerstva z Amazonom na voljo 270 milijard USD velika pogača. Si lahko svoj košček odrežete tudi sami?

Brezplačni online trening o Amazon podjetništvu

Da bi vam pri tem pomagali, samo za vas v partnerstvu z Akademijo Panta Rei pripravili brezplačni on-line trening, kako izkoristiti to priložnost. V njem boste spoznali nekaj Amazon podjetnikov iz Slovenije, ki jim že uspeva.

Ti podjetniki zaslužijo od nekaj tisoč do nekaj sto tisoč EUR mesečnih prihodkov. Praktično vsi so začeli iz ničle, brez lastnih produktov, ob obstoječih službah ali obstoječih podjetjih.

V živo pa bo z nami tudi Jure iz Ljubljane.

V sklopu tečaja boste prejeli:

  • Video program v angleščini, ki vam bo po korakih prikazal, kaj sploh je Amazon podjetništvo in kako takšno podjetje postaviti – ne da bi sploh imeli lastni produkt in
  • Online trening (webinar) o Amazon podjetništvu, kjer vam bo Jure zaupal svoje izkušnje in povedal, kako je dosegel uspeh.

Kliknite tu in prejmite trening. Je brezplačen in brez obveznosti.

Avtor: Robert Rolih

Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje