Ameriški milijarder Warren Buffett kupuje Precision Castparts

Investicijski strokovnjak Warren Buffett, ki velja za najboljšega na svojem področju, je naznanil, da bo kupil podjetje Precision Castparts. Za proizvajalca komponent za različne industrijske sektorje bo odštel 37,2 milijarde dolarjev.
Ameriški milijarder Warren Buffett kupuje Precision Castparts

Ameriški milijarder Warren Buffett kupuje Precision Castparts (Vir slike: huffingtonpost.com)

Z javno naznanitvijo Warrena Buffetta o nakupu podjetja Precision Castparts so se končala ugibanja o tem, ali bo do prevzema podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo komponent za letala, elektrarne in druge industrijske sektorje, zares prišlo.

Zdaj je jasno, da bo Buffett za delnico podjetja odštel 235 dolarjev, kar pomeni, da se bo skupni znesek skupaj z dolgom podjetja gibal okoli 37,2 milijarde dolarjev. 

Česa se je Bill Gates naučil od Warrena Buffetta? >>

Podjetje, ki bo še naprej poslovalo pod enakim imenom, bo pod novim vodstvom obdržalo tudi trenutno lokacijo poslovanja, to je Portland v Oregonu. Sicer zadnjih šest let posluje nekoliko slabše, predvsem zaradi velikih nihanj na področju cen energentov, kar pa ne skrbi Buffetta, ki z nakupom cilja na dolgoročno naložbo. “V tem poslu bomo ostali vsaj 100 let, zato pravzaprav ni pomembno, ali bodo cene energentov v naslednjem letu narasle ali upadle,” je pojasnil.

Upravni odbor podjetja Precision Castparts, prav tako tudi podjetja Berkshire Hathaway Inc., preko katerega bo Buffett opravil nakup, je že potrdil, da se strinja s transakcijo, ki se bo po pričakovanjih zaključila v prvi četrtini prihodnjega leta. Potezo so pozdravili tudi delničarji, saj je cena delnic Precision Castparts še isti dan narasla za 19,8 odstotka in se ustavila pri 232,25 dolarjih. 

Vir: Reuters.com

Warren Buffett, legendarni investicijski strokovnjak, in Bill Gates, ustanovitelj gigantskega podjetja Microsoft, sta dva izmed najbolj uspešnih ameriških poslovnežev. V videu si poglejte, kako sta uspela >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2019

13.02.2019 od 14:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2019

Pridružite se nam na predavanju Trendi digitalnega marketinga 2019 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega predavanja ne smete zamuditi.
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje