Ameriški milijarder Warren Buffett kupuje Precision Castparts

Investicijski strokovnjak Warren Buffett, ki velja za najboljšega na svojem področju, je naznanil, da bo kupil podjetje Precision Castparts. Za proizvajalca komponent za različne industrijske sektorje bo odštel 37,2 milijarde dolarjev.
Ameriški milijarder Warren Buffett kupuje Precision Castparts

Ameriški milijarder Warren Buffett kupuje Precision Castparts (Vir slike: huffingtonpost.com)

Z javno naznanitvijo Warrena Buffetta o nakupu podjetja Precision Castparts so se končala ugibanja o tem, ali bo do prevzema podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo komponent za letala, elektrarne in druge industrijske sektorje, zares prišlo.

Zdaj je jasno, da bo Buffett za delnico podjetja odštel 235 dolarjev, kar pomeni, da se bo skupni znesek skupaj z dolgom podjetja gibal okoli 37,2 milijarde dolarjev. 

Česa se je Bill Gates naučil od Warrena Buffetta? >>

Podjetje, ki bo še naprej poslovalo pod enakim imenom, bo pod novim vodstvom obdržalo tudi trenutno lokacijo poslovanja, to je Portland v Oregonu. Sicer zadnjih šest let posluje nekoliko slabše, predvsem zaradi velikih nihanj na področju cen energentov, kar pa ne skrbi Buffetta, ki z nakupom cilja na dolgoročno naložbo. “V tem poslu bomo ostali vsaj 100 let, zato pravzaprav ni pomembno, ali bodo cene energentov v naslednjem letu narasle ali upadle,” je pojasnil.

Upravni odbor podjetja Precision Castparts, prav tako tudi podjetja Berkshire Hathaway Inc., preko katerega bo Buffett opravil nakup, je že potrdil, da se strinja s transakcijo, ki se bo po pričakovanjih zaključila v prvi četrtini prihodnjega leta. Potezo so pozdravili tudi delničarji, saj je cena delnic Precision Castparts še isti dan narasla za 19,8 odstotka in se ustavila pri 232,25 dolarjih. 

Vir: Reuters.com

Warren Buffett, legendarni investicijski strokovnjak, in Bill Gates, ustanovitelj gigantskega podjetja Microsoft, sta dva izmed najbolj uspešnih ameriških poslovnežev. V videu si poglejte, kako sta uspela >>

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje