Ameriški milijarder Warren Buffett kupuje Precision Castparts

Investicijski strokovnjak Warren Buffett, ki velja za najboljšega na svojem področju, je naznanil, da bo kupil podjetje Precision Castparts. Za proizvajalca komponent za različne industrijske sektorje bo odštel 37,2 milijarde dolarjev.
Ameriški milijarder Warren Buffett kupuje Precision Castparts

Ameriški milijarder Warren Buffett kupuje Precision Castparts (Vir slike: huffingtonpost.com)

Z javno naznanitvijo Warrena Buffetta o nakupu podjetja Precision Castparts so se končala ugibanja o tem, ali bo do prevzema podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo komponent za letala, elektrarne in druge industrijske sektorje, zares prišlo.

Zdaj je jasno, da bo Buffett za delnico podjetja odštel 235 dolarjev, kar pomeni, da se bo skupni znesek skupaj z dolgom podjetja gibal okoli 37,2 milijarde dolarjev. 

Česa se je Bill Gates naučil od Warrena Buffetta? >>

Podjetje, ki bo še naprej poslovalo pod enakim imenom, bo pod novim vodstvom obdržalo tudi trenutno lokacijo poslovanja, to je Portland v Oregonu. Sicer zadnjih šest let posluje nekoliko slabše, predvsem zaradi velikih nihanj na področju cen energentov, kar pa ne skrbi Buffetta, ki z nakupom cilja na dolgoročno naložbo. “V tem poslu bomo ostali vsaj 100 let, zato pravzaprav ni pomembno, ali bodo cene energentov v naslednjem letu narasle ali upadle,” je pojasnil.

Upravni odbor podjetja Precision Castparts, prav tako tudi podjetja Berkshire Hathaway Inc., preko katerega bo Buffett opravil nakup, je že potrdil, da se strinja s transakcijo, ki se bo po pričakovanjih zaključila v prvi četrtini prihodnjega leta. Potezo so pozdravili tudi delničarji, saj je cena delnic Precision Castparts še isti dan narasla za 19,8 odstotka in se ustavila pri 232,25 dolarjih. 

Vir: Reuters.com

Warren Buffett, legendarni investicijski strokovnjak, in Bill Gates, ustanovitelj gigantskega podjetja Microsoft, sta dva izmed najbolj uspešnih ameriških poslovnežev. V videu si poglejte, kako sta uspela >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje