Aplikacija, s katero vas prijatelj pospremi domov, obnorela ZDA

Ko se zvečer ali popoldne, ko je dan krajši in že nastopi tema, vračate domov iz službe, ste se morda že znašli v situaciji, ko ste si zaželeli, da bi imeli nekoga ob sebi. Le da bi se počutili malce bolj varno. Na tisoče ljudi po svetu si v takšnih primerih pomaga z aplikacijo Companion.
Aplikacija, s katero vas prijatelj pospremi domov, obnorela ZDA

Aplikacijo, ki jo je možno namestiti tako na naprave z OS Android kot tudi iOS, je razvilo pet študentov z Univerze Michigan. Kaj omogoča? Uporabniku ponudi možnost, da zaprosi prijatelja ali družinskega člana, da ga virtualno spremlja in pospremi domov prek GPS-a oziroma spletnega zemljevida.

Kdo vas bo spremljal?

Uporabnik ob začetku poti pošlje več prošenj na različne kontakte (če kdo od kontaktov recimo ne bi bil na voljo v tistem času oziroma ni v bližini telefona). Prijatelju oziroma tistemu, ki ga prosimo, da nas pospremi, ni potrebno naložiti aplikacije. Obvestilo prejme prek SMS sporočila skupaj z internetno povezavo do spletne strani, na kateri se nahaja interaktivna mapa, ki prikazuje pot uporabnika do cilja. Če uporabnik zaide, pade, začne teči oziroma se karkoli nenavadnega z njim zgodi, aplikacija to zazna in vpraša uporabnika, ali je to normalno početje.

Aplikacija sproži močne in glasne zvoke

Če je uporabnik dobro, pritisne gumb za potrditev. Če ne pritisne gumba, se njegov telefon s pomočjo aplikacije prelevi v pravcati osebni varnostni sistem, ki sproža močne zvoke, katerih namen je odgnati morebitne kriminalce in uporabniku dati priložnost, da pokliče policijo.

Aplikacija je bila prvotno razvita, da bi pomagala študentom na poti domov po temnih ulicah, ki vodijo skozi univerzitetni kampus. Če uporabnik pokliče 911, aplikacija pošlje opozorilo tudi osebju v kampusu. A težava je v tem, da morajo univerze skleniti poseben dogovor z ekipo, ki je ustvarila omenjeno aplikacijo.

Primerna za študente in zaskrbljene starše

Aplikacija hkrati pošlje opozorilo tistemu, ki vas virtualno spremlja na poti, ta pa se lahko odloči, ali bo poklical policijo in predal vašo lokacijo, ali pa se odloči, da preveri, ali je z vami vse v redu. Od lansiranja aplikacije ekipa prejema številna sporočila ne le iz ZDA, temveč tudi iz nekaterih evropskih držav, kot so Velika Britanija, Belgija, Francija in Norveška. Aplikacijo pa ne uporabljajo le študentje, temveč tudi starši, ki spremljajo svoje otroke, razlik v uporabi med spoloma pa praktično ne beležijo.

Za zdaj le v ZDA, v pripravi že mednarodna različica

Aplikacija, ki zajema še nekaj zanimivih funkcij, bo za uporabnike ostala brezplačna, medtem ko je za univerze oziroma kampuse plačljiva. Njihova velika želja je povezati prav vsak univerzitetni kampus v ZDA v njihovo aplikacijo, obenem pa tudi policijske in urgentne delavce. Kot je zapisano na spletnih tržnicah, aplikacija trenutno deluje le znotraj ZDA, ekipa pa že intenzivno dela na mednarodni različici.

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje