Apple letos kar s tremi novimi modeli iPhonov

Apple očitno vse bolj stopa po stopinjah svojih tekmecev – če smo bili še pred leti vajeni predstavitve zgolj enega modela iPhona, nas je nedolgo nazaj presenetil že z dvema v istem letu. Če so poročanja tujih medijev resnična, lahko letos pričakujemo kar tri nove modele iPhonov.
Apple letos kar s tremi novimi modeli iPhonov

Bo Apple letos res predstavil tri nove modele iPhonov (Vir slike: YouTube).

Po poročanju tujih medijev naj bi podjetje načrtovalo predstavitev kar treh modelov iPhonov. Naslednja generacija iPhonov naj bi tako vključevala iPhone 6S, iPhone 6 Plus in denarnicam prijaznejšega iPhone 6C. Glavna razlika (poleg ostalih specifikacij) med njimi naj bi bil procesor.

Slednji model, ki se uvršča v bolj ugodne cenovne razrede, C, je Apple prvič predstavil leta 2013. Plastična preobleka, na voljo v več barvah, s specifikacijami, ki so precej spominjale na model iPhone 5. Primerljiv zaslon, procesor in zadnja kamera, a po drugi strani vseeno z nekaterimi precejšnjimi razlikami. Morda lahko tudi tokrat, če se bodo napovedi uresničile, pričakujemo podobno – a nekakšno nadgradnjo v primerjavi s prvim C-jem.

Apple lani napovedal ukinitev proizvodnjo modela C

Že leto pozneje je bilo jasno,da projekt cenejšega modela ni tako uspešen, kot je Apple pričakoval. Konec lanskega leta so napovedali, da bodo sredi letošnjega leta prenehale prihajati pošiljke modela iPhone 5C. Razlog za ukinitev proizvodnje ob nič kaj uspešni prodaji naj bi bilo tudi dejstvo, da ta model nima čitalca prstnih odtisov, ki predstavlja pomemben del za identifikacijo ob uporabi storitve Apple Pay.

Tokrat model ne bo več tako cenovno ugoden?

Tokratni model C naj bi bil dostopen tudi v rozasti barvi, poleg ostalih že predstavljenih barv. Po poročanju portala MacLife naj bi bilo potrebno za ta model odšteti od 400 do 500 dolarjev, zaradi česar ga ne bo več možno označiti za poceni model (C kot cheap, poceni).

C kot poraz Appla

Potem ko je lani Apple že dvakrat zapored predstavil dva nova modela iPhonov – pri čemer pa je prednost pred cenejšim modelom dal večjemu modelu, iPhone 6 Plus -, se nam letos morda obetajo kar trije modeli. Nekateri C model sicer označujejo za velik poraz Appla, ki je bolj kot kupce navdušil kritike.

Novi model C naj bi imel 4-palčni (10,1 centimetrov) zaslon, kar pomeni, da bo manjši od predhodnikov, iPhona 6 in iPhona 6 Plus. Njegova velikost bo primerljiva z izredno uspešnim modelom iPhone 5.

Leta 2013, ko je Apple predstavil model C, je – če upoštevamo fiskalno leto, ki je sledilo – Apple prodal več kot 163 milijonov iPhonov. V predhodnem (fiskalnem) letu pa 143 milijonov.

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje