Bellabeat prejel novo investicijo v višini treh milijonov dolarjev

Ekipa startupa Bellabeat, ki razvija produkte za nosečnice, je pravkar prejela novo semensko investicijo. Tokrat je slovensko-hrvaško podjetje finančno podprl GGV Capital, in sicer s tremi milijoni dolarjev.
Bellabeat prejel novo investicijo v višini treh milijonov dolarjev

Bellabeat prejel novo investicijo v višini treh milijonov dolarjev (Vir slike: Bellabeat)

Še do nedavnega smo med investitorji v mlado podjetje hrvaških in slovenskih korenin našli investitorske družbe SVAngel, Universal Music Group in CrunchFund ter znano hollywoodsko igralko Jessico Albo.

Po novem pa se je seznamu vlagateljev v Bellabeat, ki se je januarja letos preimenoval iz BabyWatch-a, znašel tudi GGV Capital, ki je v podjetje vložil 3 milijone dolarjev semenskega kapitalaGre za investitorja, ki je do sedaj podprl že številna podjetja, ki so kasneje doživela svetovni uspeh: med njimi so podjetja Alibaba, Misfit, SoundCloud, Square ter številna druga.

Bellabeat, za katerim stojita ustanovitelja Sandro Mur (Hrvaška) in Urška Sršen (Slovenija), je v javnosti postal znan predvsem po tem, ko je bil sprejet v Y Combinator, kamor pridejo le najboljši izmed najboljših, saj velja za enega izmed najbolj zaželenih podjetniških inkubatorjev na svetu. 

Kmalu po tem izjemnem dosežku je Bellabeat prejel svojo prvo investicijo, s tem pa se je začel strm vzpon mladega podjetja. Ponudbo, ki je sprva vsebovala orodje za spremljanje dojenčkovega razvoja preko ultrazvočnih slušalk ter pametnega mobilnika, je do danes že dopolnila nova generacija Bellabeat izdelkov, med katerimi najdemo obesek Leaf za merjenje telesne aktivnosti nosečnic, napravo Shell za spremljanje razvoja nerojenega otroka in pametno tehtnico Balance za nosečnice.

Zaradi velikega zanimanja je prva serija izdelkov nove generacije v prednaročilu že pošla, zato bo na nakup potrebno še nekoliko počakati. A povsem verjetno je, da bodo novopridobljena denarna sredstva uresničevanje naročil kupcev nekoliko pospešila.

Vir: Netokracija.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Email Marketing Master Class

24.10.2018 od 15:00 do 18:00
Email Marketing Master Class

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

21.11.2018 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje