Bellabeat prejel novo investicijo v višini treh milijonov dolarjev

Ekipa startupa Bellabeat, ki razvija produkte za nosečnice, je pravkar prejela novo semensko investicijo. Tokrat je slovensko-hrvaško podjetje finančno podprl GGV Capital, in sicer s tremi milijoni dolarjev.
Bellabeat prejel novo investicijo v višini treh milijonov dolarjev

Bellabeat prejel novo investicijo v višini treh milijonov dolarjev (Vir slike: Bellabeat)

Še do nedavnega smo med investitorji v mlado podjetje hrvaških in slovenskih korenin našli investitorske družbe SVAngel, Universal Music Group in CrunchFund ter znano hollywoodsko igralko Jessico Albo.

Po novem pa se je seznamu vlagateljev v Bellabeat, ki se je januarja letos preimenoval iz BabyWatch-a, znašel tudi GGV Capital, ki je v podjetje vložil 3 milijone dolarjev semenskega kapitalaGre za investitorja, ki je do sedaj podprl že številna podjetja, ki so kasneje doživela svetovni uspeh: med njimi so podjetja Alibaba, Misfit, SoundCloud, Square ter številna druga.

Bellabeat, za katerim stojita ustanovitelja Sandro Mur (Hrvaška) in Urška Sršen (Slovenija), je v javnosti postal znan predvsem po tem, ko je bil sprejet v Y Combinator, kamor pridejo le najboljši izmed najboljših, saj velja za enega izmed najbolj zaželenih podjetniških inkubatorjev na svetu. 

Kmalu po tem izjemnem dosežku je Bellabeat prejel svojo prvo investicijo, s tem pa se je začel strm vzpon mladega podjetja. Ponudbo, ki je sprva vsebovala orodje za spremljanje dojenčkovega razvoja preko ultrazvočnih slušalk ter pametnega mobilnika, je do danes že dopolnila nova generacija Bellabeat izdelkov, med katerimi najdemo obesek Leaf za merjenje telesne aktivnosti nosečnic, napravo Shell za spremljanje razvoja nerojenega otroka in pametno tehtnico Balance za nosečnice.

Zaradi velikega zanimanja je prva serija izdelkov nove generacije v prednaročilu že pošla, zato bo na nakup potrebno še nekoliko počakati. A povsem verjetno je, da bodo novopridobljena denarna sredstva uresničevanje naročil kupcev nekoliko pospešila.

Vir: Netokracija.com

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje