Bill Gates: Kaj je zares pomembno?

Leta 1993 sta se Bill in Melinda Gates odpravila na popotovanje po Zanzibarju, afriškem otoku, ki se kljub čudoviti naravi sooča z izjemno visoko stopnjo revščine. Izkušnja ju je spremenila in odločila sta se, da bosta ljudem skušala pomagati, če bo to le mogoče.
Bill Gates: Kaj je zares pomembno?

Bill Gates: Kaj je zares pomembno? (Vir slike: YouTube)

Neprofitna organizacija TED, posvečena idejam, vrednim širjenja, je tudi v letu 2014 gostila številne vodilne svetovne mislece, ki so svoje znanje posredovali v obliki govorov ali intervjujev.

Med gosti sta se tako znašla tudi zakonca Bill in Melinda Gates, ki sta v svojem nastopu skušala opozoriti na perečo problematiko revščine, s katero sta se prvič srečala leta 1993. Tedaj sta se namreč odpravila na popotovanje po Zanzibarju, revnem afriškem otoku, ki ju je ob čudoviti naravi in prijaznih ljudeh, ki pa mnogokrat nimajo niti toliko denarja, da bi si privoščili vsaj manjši obrok hrane, pustil brez besed. Ugotovila sta, da morata ljudem, ki potrebujejo pomoč, pomagati in padla je odločitev, da bosta ogromen delež svojega zaslužka – kar 95 odstotkov – podarila dobrodelnim organizacijam.

Do danes sta tako za ljudi iz celega sveta napravila že ogromno dobrega in k podobnemu ravnanju pozivata tudi druge uspešne ljudi, še posebej podjetnike.

Več pa v videoposnetku:

YouTube

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje