Blagovna znamka in pravna pomoč pri registraciji

Pravna zaščita intelektualne lastnine daje lastniku pravico pri uporabi, pri čemer se podjetje zaščiti pred tem, da bi logotip uporabljala druga organizacija. Prav tako pa ta pravica omogoča učinkovito razlikovanje izdelkov ali storitev enega podjetja od drugega. Za registracijo pa so na voljo pravni strokovnjaki.
znamka

Blagovna znamka in pravna pomoč pri registraciji

Da bi intelektualno lastnino lahko registrirali, se večina podjetij odloča za najem pravnih storitev. Blagovna znamka se namreč ne registrira sama, poleg tega pa je postopek lahko precej zapleten za nekoga, ki ni domač na tem področju. Svetujemo, da se po pomoč obrnete na strokovnjaka, ki ima veliko izkušenj, prav tako pa ima opravljen izpit za zastopnika za znamke, modele in geografske označbe.

Znamka se registrira v štirih korakih

Po kakšnih postopkih bo strokovnjak, ki ga boste najeli, izvedel postopek registracije?

  • Najprej preveri, ali je znamko sploh mogoče registrirati oziroma, ali v registru že obstaja enak ali podoben logotip
  • Sodeluje s klientom glede tega, v katerih državah bo podjetje intelektualno lastnino registriralo in katere produkte ali storitve bo pravno zaščitilo
  • Pripravi vso potrebno dokumentacijo in vloži prijavi za registracijo
  • Pravno zastopa stranko v primeru ugovora s strani tretjih oseb, ko je prijava že vložena
  • Vodi celoten postopek, dokler se intelektualna lastnina ne vpiše v register

blagovna-znamka

Slovenska blagovna znamka – koliko stane registracija?

Podjetje plača pristojbino za prvih deset let od registracije, kar znaša 150 eurov. Na splošno so skupni minimalni stroški za registracijo slovenske intelektualne lastnine okoli 250 evrov. To pa je odvisno tudi od tega, v kateri razred po mednarodni klasifikaciji se intelektualna lastnina, ki varuje storitve ali produkte, uvršča.

Registracija znamke v tujini

Pridobite lahko tudi pravno pomoč pri registraciji intelektualne lastnine v območju Evropske Unije ter za posamezne tretje države.

Tako boste dobili pomoč pri prijavah, ki se jih vlaga na urad Evropske unije za intelektualno lastnino. Blagovna znamka se lahko registrira tudi v državah, ki niso podpisnice Madridskega protokola. Tako odvetnik prek zastopnika izvede postopek nacionalne prijave pri ustreznem organu tuje države.

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje