Brezplačna spletna orodja za podjetnike

Poslovanje mnogih podjetij je odvisno od prometa, ki ga dobijo prek spletnih iskalnikov. Da bi izkoristili možnosti, ki jih ponuja splet, si pomagajte z naslednjimi brezplačnimi orodji za ključne besede, ki bodo vašemu podjetju zagotovila potreben zagon.
Brezplačna spletna orodja za podjetnike

Izkoristite neskončne možnosti, ki jih ponuja splet. (Vir: iStockPhoto.com)

1. Uporabite AdGooRoo-vo brezplačno poslovno orodje, ki vam pomaga poiskati najbolj priljubljene ključne besede in najboljše oglaševalce, z njegovo pomočjo pa lahko poiščete tudi konkurente, preučite njihovo poslovanje in tako izboljšate svojo ponudbo.

2. Z uporabo orodja WordStream Free Keyword Tool, ki neprestano posodablja svojo zbirko ključnih besed, ki vsebuje že več kot milijardo najbolj priljubljenih izrazov, poiščite pravi način za opis svoje ponudbe, izboljšajte SEO vsebino svoje spletne strani in s tem povečajte promet na strani.

3. S pomočjo brezplačnega programa Quantcast Marketer poiščite izraze za opis proizvodov ali storitev, ki jih nameravate prodajati in demografske informacije o vaših potencialnih strankah.

4. Z orodjem Microsoft AdLabs Commercial Intent preverite ali vaš način opisovanja svoje ponudbe nosi dober tržni potencial. Tako npr. besedna zveza “udobni čevlji” nosi večji tržni potencial kot “tanki vložki za čevlje”. Poiščite torej pravi način za opis svoje ponudbe in povečajte svojo prodajo.

5. S pomočjo orodja Yahoo! Buzz  pa preverite na kakšen način svojo ponudbo opisujejo vaši konkurenti in po potrebi izboljšajte svojo trženjsko strategijo.

Poleg tega se lahko pri iskanju poslovnih idej in zanimivih proizvodov ali storitev, ki bi jih želeli ponuditi potrošnikom v svoji okolici, poslužite uporabe socialnih omrežij, kjer lahko sodelujete v razpravah s potencialnimi potrošniki ali pa s pomočjo orodij kot je Twitter Search poiščete zanimive poslovne dogodke v vaši bližini.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje